Tip-Tip pakar yang semua orang perlu tahu tentang insurans kesihatan

Tip-Tip pakar yang semua orang perlu tahu tentang insurans kesihatan

Jika kadar insurans yang terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, Lihatlah Ulasan Pelanggan Syarikat untuk memastikan anda membayar untuk perkhidmatan yang baik. Jika insurans murah, ianya mungkin kerana mereka mempunyai bilangan kakitangan, bermakna tuntutan boleh selama-lamanya untuk pergi melalui yang rendah. Anda mendapat apa yang anda bayar.

Melabur dalam akaun simpanan kesihatan untuk menjaga keperluan berkaitan yang tidak diliputi oleh polisi insurans anda. Anda boleh menggunakan simpanan tersebut untuk menampung deduktibel anda atau membayar untuk kesihatan lain yang berkaitan dengan item yang dinafikan oleh syarikat insurans anda. Anda akan mendapat faedah pada akaun ini, dan anda boleh menolak kepentingan itu apabila anda fail cukai anda.

Apabila membeli polisi insurans kesihatan, meminta “free look”. Ini membolehkan anda mencuba pelan anda dalam kehidupan sebenar dan melihat bagaimana unsur-unsur asas bekerja untuk anda. Ini adalah amat berguna jika anda mengambil pelbagai jenis ubat-ubatan, atau mempunyai doktor khusus yang anda sudah mahu gunakan.

Apabila berpindah ke negara baru anda perlu untuk mengetahui jika terdapat mana-mana undang-undang di mana anda kini tinggal yang mungkin menjejaskan perlindungan insurans kesihatan anda. Sebagai contoh, umur tanggungan anda boleh menyebabkan mereka kehilangan perlindungan insurans anda. Juga, sama ada atau tidak anak anda didaftarkan di sekolah boleh menjejaskan perlindungan mereka juga.

Ia adalah berguna jika anda tahu apakah jenis insurans kesihatan anda Cari sebelum anda membuat keputusan. Mempertimbangkan saiz keluarga anda, dan jika anda mempunyai anak-anak muda, ingatlah bahawa mereka cenderung untuk pergi ke doktor selalunya, supaya anda akan mahu satu pelan yang lebih rendah co-pay untuk menjimatkan wang.

Ramai pengguna tidak sedar mempunyai kepentingan yang kekal sihat, apabila memohon untuk insurans kesihatan. Syarikat-syarikat insurans mendapatkan maklumat dari Biro maklumat perubatan, sebuah syarikat yang terus menjejaki anak semua rekod perubatan. MIB, dikenali dalam industri insurans, mempunyai rekod semua Lawatan doktor, preskripsi dan hospitalizations. Apabila seseorang yang dikenakan bagi Insurans Kesihatan, premium mereka sebahagiannya berdasarkan laporan sejarah perubatan ini.

Pastikan anda memahami Apakah kunci kata-kata dalam maksud polisi insurans kesihatan anda – Adakah anda tahu perbezaan anda boleh ditolak dan daripada jumlah poket anda? Jika tidak, mengetahui! Adakah anda tahu perkhidmatan perubatan yang dilindungi dan bukan? Jika tidak, mengetahui! Anda berhutang diri anda dan dompet anda!

Kos untuk pelan insurans kesihatan anda amat berbeza-beza mengikut negeri. Beberapa Negeri seperti New York, menawarkan beberapa rancangan Kesihatan paling mahal dalam negara. Negeri-Negeri seperti New York mengenakan kadar yang lebih tinggi kerana undang-undang mereka dikehendaki menginsuranskan semua orang tidak kira kesihatan mereka.

Petua penting insurans kesihatan adalah untuk tidak meninggalkan tuntutan anda hanya kerana ia telah pada mulanya dinafikan. Memfailkan rayuan sentiasa pilihan, dan adalah penting untuk ambil perhatian bahawa Penafian semata-mata bisa hasil daripada satu ralat data dalam sistem komputer di syarikat insurans. Dengan merayu Penafian yang tidak dijangka, anda mempunyai kuasa untuk menerima sedikit setiap polisi anda adalah bertujuan untuk memberikan perlindungan.

Bandingkan Kadar insurans kesihatan yang banyak. Jika anda mengambil masa untuk Bandingkan Kadar insurans kesihatan antara syarikat-syarikat, anda mungkin mendapati satu pembekal penjagaan kesihatan akan kos jauh kurang daripada yang lain. Pastikan anda berhati-hati memeriksa harga mereka untuk memastikan yang mahal sebenarnya tidak, dan tidak hanya mengenakan deduktibel yang lebih tinggi.

Seperti yang disebut sebelum ini, insurans kesihatan boleh menjadi sukar untuk memahami dan menggunakan. Berbekalkan tip-tip untuk memilih atau menggunakan polisi penjagaan kesihatan, anda boleh mengawal kesihatan anda mengetahui bahawa anda mempunyai perlindungan insurans yang terbaik sesuai dengan gaya hidup, keperluan kesihatan dan keadaan kewangan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *