Tip-Tip mengenai kaedah untuk mengenal pasti cawan teh antik dan Saucers

Tip-Tip mengenai kaedah untuk mengenal pasti cawan teh antik dan Saucers

Cawan teh yang vintaj serta cawan teh lama bersama-sama dengan saucers mengingatkan kita semua tadi dengan Victoria tempoh wanita, Walau bagaimanapun, golongan tua ini bersama-sama dengan cawan teh tidak begitu lama, vintaj dan saucers cenderung menjadi pengumpul pilihan item pada masa kini. Frasa “lama” selalunya adalah perihalan yang universal yang berkaitan dengan cawan teh yang boleh berbeza-beza dalam umur dari koleksi tulen lebih daripada satu abad yang lama juga cawan teh antik yang berharga yang dapat menjual lebih daripada $ 50 pada lelongan dengan mudah atau dengan sebuah kedai runcit peniaga antik.
Bagaimana untuk memberitahu cawan teh vintaj dan saucers

Membezakan cawan teh vintaj dan saucers menjadikannya perlu untuk menyiasat di luar talian serta internet bagi contoh yang baik dan juga garis panduan supaya dapat sangat hati-hati menilai cawan teh vintaj dan markah saucers serta khusus. Sesetengah pengumpul lama juga mungkin cara terbaik untuk mendapatkan maklumat tentang bagaimana anda boleh mengenali cawan teh vintaj dan saucers.
Item yang anda akan perlukan untuk mencari cawan teh vintaj dan saucers:

* Pembesaran peranti

* Nota pad

* Porcelain markah seramik penerbitan

* Buku panduan antik

1. Sangat berhati-hati mengkaji cawan teh vintaj yang tertentu dan juga saucers dengan hanya mencari mana-mana jenis pengeluar atau mungkin negara tanda di bawah cawan dan jangan lupa untuk melihat di bawahnya dalam piring. Bekerja dengan kanta pembesar, jika perlu, untuk melihat apa-apa jenis perkataan dan frasa atau mungkin nombor yang mungkin sukar untuk melihat dengan jelas. Menulis markah sebenar atas pad Nota.

2. Penyelidikan tanda-tanda yang sebenar dalam buku panduan tanda pengeluar seramik porcelain. Sentiasa semak di bawah jenama Syarikat atau tanda-tanda walaupun, mencari perlawanan yang sempurna dengan cawan teh vintaj dan juga tanda-tanda saucers, untuk mengetahui tarikh pengeluaran.

3. Mengambil perhatian terhadap apa-apa jenis ciri-ciri tertentu contohnya gilding serta cawan dan piring saiz dan bentuk. Meletakkan cawan sebenar sebanyak sebagai cahaya yang anda boleh mencari untuk menentukan jika ia telus sebagai dengan denda china seramik porcelain.

4. Sentiasa menyemak baik koleksi buku panduan untuk hampir apa-apa maklumat tentang tanda-tanda sebenar yang berkaitan dengan cawan teh yang tertentu, selain gambar dengan ilustrasi yang setanding untuk dipadankan.

5. Melakukan carian internet yang semua porcelain seramik pengeluar serta nama Reka bentuk tertentu dalam tanda-tanda tersebut. Mana-mana laman web senarai terkini untuk maklumat lanjut tentang mengenal pasti tanda-tanda atau mungkin ciri, selain gambar-gambar untuk dipadankan dengan penyelidikan.

6. Melawat laman web Lelong seperti eBay, dan juga mencari pembuat atau Reka-bentuk walaupun nama untuk mencari yang setanding atau bahkan mungkin cawan teh vintaj sebenar yang sama dan saucers, bersama-sama dengan butir-butir tambahan. Menyemak Reka bentuk dan gaya, tanda-tanda, warna serta penjual penerangan sepadan cawan dan saucers, dan juga ambil perhatian titik rujukan pada masa depan yang berpotensi.

7. Bercakap dengan penilai yang bertauliah yang dididik dengan cawan teh vintaj seramik porcelain antik dan saucers atau mungkin lama Pemungut untuk mengetahui lebih lanjut dan bantuan bagaimana untuk mengenal pasti perkara apabila cawan dan piring mungkin biasa atau mungkin tidak ada maklumat mencukupi.

Semoga artikel pendek ini – Tips bagaimana untuk mengenalpasti satu cawan teh vintaj dan Saucers akan membantu dalam penemuan anda piring dan cawan teh yang unik dan baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *