Tinnitus Dentuman – denyutan jantung berirama Humming bunyi di telinga

Tinnitus Dentuman – denyutan jantung berirama Humming bunyi di telinga

Seseorang dengan tinnitus mendengar bunyi yang unik dan luar biasa dalam telinga mereka yang merengsa dan mengganggu. Terdapat beberapa jenis Tinnitus; salah satu ialah di mana seseorang mendengar irama rentak jantung sendiri. Jenis ini dikenali sebagai Dentuman Tinitus atau pulsatile tinnitus. Dengan ini seseorang mengalami sensasi atau mendengar bunyi-bunyi di telinga mereka di tempo dengan denyutan jantung mereka. Tinnitus Dentuman biasanya sesuatu yang luar biasa tetapi adalah disebabkan oleh pengubahsuaian aliran darah dalam arteri yang besar dan urat-urat di bahagian leher, asas tengkorak atau saluran darah kecil di dalam telinga. Tinnitus jenis ini berlaku selalunya tetapi boleh dikaitkan dengan beberapa penyakit utama dan aliments, dan perlu diperiksa oleh pakar perubatan untuk diagnosis yang betul. Jika anda mengalami Tinitus Dentuman yang anda harus lawati doktor dengan serta-merta.

Beberapa punca-punca tinnitus yang biasa termasuk tekanan darah yang tinggi, perubahan mendadak dalam saluran darah atau arteri dan jantung murmur. Tiub eustachian gangguan boleh menjadi sebab-sebab utama tinnitus Dentuman. Jika anda bimbang, anda mungkin mempunyai jenis ini Tinnitus, membaca fakta-fakta yang berikut dan maklumat menjadi lebih sedar tentang keadaan ini.

Jangkitan telinga kronik • atau kerengsaan pada bahagian tengah telinga anda boleh memautkan tinnitus dengan rentak denyutan jantung. Tinnitus jenis ini sentiasa disertakan dengan peningkatan aliran darah dalam tisu telinga.

• Tiub Eustachian pucuk membawa kepada Dentuman tinnitus. Tiub eustachian membuka dan menutup apabila anda mengunyah, menelan, yawn dan bercakap. Apabila anda mempunyai resdung, sejuk dan batuk-batuk, alahan atau lilin telinga membina, tiub ini disekat dan meletakkan tekanan di eardrum. Ini membawa kepada tinnitus yang berkongsi irama dengan degupan jantung anda, yang boleh sangat menjengkelkan!

• Satu lagi sebab yang biasa untuk tinnitus adalah pelepasan di telinga tengah. Perkumuhan cecair di dalam telinga tengah adalah biasanya daripada jangkitan atau keradangan dalam telinga anda.

• Perubahan fizikal yang mendadak atau perubahan dalam saluran darah atau arteri di leher atau tengkorak anda boleh menyebabkan tinnitus jenis ini. Urat-urat yang biasanya menyebabkan ini dikenali sebagai urat-urat merih dan akan kembali semula mekanisme bagi darah mengepam dari otak anda kepada hati anda. Jika urat-urat ini diubah, ia boleh membawa kepada masalah aliran darah di tengah-tengah telinga, yang menyebabkan bunyi atau sensasi di telinga. Selalunya ini berlaku semasa hamil.

Dentuman tinnitus adalah tidak biasa, tetapi ia boleh dirawat dengan berkesan. Ini adalah salah satu simptom Tempahan kronik masalah asas, jadi Dapatkan perubatan segera. Dentuman tinnitus tidak hanya pergi, supaya tidak mengabaikan gejala-gejala. Ia adalah penting untuk kesihatan anda untuk cepat mendapatkan rawatan perubatan sebelum ia worsens.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *