Tinjauan pembekal: Anuiti Metlife

Tinjauan pembekal: Anuiti Metlife

MetLife telah ditubuhkan pada tahun 1868, tetapi asal-usul Syarikat benar-benar kembali lima tahun sebelum ke tahun 1863. Ia kemudiannya bahawa sekumpulan peniaga New York mengasaskan kehidupan Kesatuan Kebangsaan dan anggota syarikat insurans. Syarikat ini Diinsuranskan veteran perang saudara terhadap hilang upaya yang disebabkan oleh kejadian semasa perang. Selepas beberapa reorganizations, pemimpin-pemimpin Syarikat memutuskan untuk memberi tumpuan kepada insurans hayat untuk dijual kepada golongan pertengahan.

MetLife, atau di bawah nama penuh kehidupan Metropolitan, dilahirkan. Nama Metropolitan telah digunakan di dalam tajuk yang baru kerana perniagaan bekas telah yang paling berjaya di New York City, Kawasan “metropolitan”.

1909, MetLife menjadi syarikat insurans dengan bilangan ejen-ejen insurans hayat di Amerika Syarikat. Syarikat ini masih memegang jawatan ini di Amerika Utara.

Hari ini, MetLife menawarkan pelbagai produk kewangan dan insurans. Selain anuiti, Syarikat menyediakan dana bersama, perancangan harta pusaka, perancangan pendidikan dan pengurusan portfolio kepada pelanggannya. Syarikat mempunyai lebih daripada $3 trilion dalam aset-aset di bawah pengurusannya. Ia menyediakan perkhidmatan kewangan kepada berjuta-juta pelanggan individu dan institusi di Amerika Syarikat. Di luar Amerika Syarikat, MetLife mempunyai anak syarikat di Asia Pasifik, Amerika Latin dan Eropah.

Kebanyakan orang akan mengaitkan pengiklanan di MetLife dengan Snoopy dan watak-watak kacang tanah. MetLife mempunyai perjanjian untuk terus menggunakan watak-watak melalui 2012. Syarikat percaya bahawa mereka membantu menjelaskan visi korporat “untuk membina kebebasan kewangan untuk semua orang.”

Dari segi anuiti, MetLife menawarkan tiga anuiti tetap dan lapan produk anuiti yang berubah-ubah. Anuiti individu yang disenaraikan di bawah:

Anuiti tetap:
• Keutamaan dijamin Pilih tetap anuiti tertunda.
• Keutamaan Flex Pilih tetap anuiti tertunda.
• Anuiti tetap pendapatan maksimum serta-merta

Anuiti pembolehubah:
• Keutamaan serta Pilih pembolehubah anuiti tertunda.
• Keutamaan serta pendapatan kelebihan anuiti serta-merta berubah-ubah
• Meningkatkan keutamaan serta
• Kebebasan kewangan akaun
• Pilih kebebasan kewangan MetLife
• Keutamaan serta akaun
• Keutamaan Premier
• VestMet

MAX pendapatan dan keutamaan serta peluang pendapatan adalah anuiti serta-merta, manakala produk-produk lain akan ditunda. Anuiti serta-merta mempunyai struktur pembayaran di mana pembayaran pendapatan bermula selewat-lewatnya satu tahun selepas premium telah dibayar. Di samping itu, pembayaran premium adalah biasanya di satu ansuran. Walau bagaimanapun, dengan tertunda anuiti, pembayaran pendapatan sering mula bertahun-tahun selepas premium dibuat.

Anuiti di MetLife disediakan dengan pilihan hidup manfaat rider-rider dengan bayaran tambahan. Faedah-faedah hidup yang disediakan adalah manfaat pendapatan dan pengeluaran. Pendapatan faedah bermakna bahawa annuitant yang dijamin jumlah minimum pendapatan seumur hidup tetap yang akan datang. Bilik-bilik ini juga mempunyai keupayaan untuk mengambil pengeluaran tanpa menjejaskan amaun pada masa hadapan. Faedah-faedah pengeluaran membenarkan pelanggan untuk mengeluarkan sebahagian daripada pelaburan mereka setiap tahun untuk tempoh masa yang ditetapkan.

Kedudukan kewangan daripada penyedia insurans yang adalah satu petanda yang penting Kesihatan kewangan Syarikat. MetLife mempunyai rating berikut dari agensi-agensi penarafan yang bebas, pada 8 Julai 2009:

• A.M. Best: A + (kedua tertinggi sebanyak 15 kategori)
• Standard & Poors: AA-(ke-4 tertinggi 21 kategori)
• Moody: Aa2 (ke-3 tertinggi 21 kategori)
• Fitch: AA (ke-3 tertinggi 21 kategori)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *