Tinggi pekerjaan yang bergaji – atas kesihatan berkaitan pekerjaan tahun 2011

Tinggi pekerjaan yang bergaji – atas kesihatan berkaitan pekerjaan tahun 2011

Penjagaan kesihatan kerjaya terus berada di atas senarai antara berjuta-juta pencari kerja di peringkat antarabangsa. Pekerjaan ini terus menyediakan peluang-peluang yang luar biasa yang termasuk kerja inovasi, steadiness kewangan, promosi dan suapan peribadi. Dengan itu berkata, kursus-kursus penjagaan kesihatan terus menjadi permintaan.

Adakah impian anda paras untuk bekerja di sebuah hospital dan menjadi doktor perubatan dan seorang jururawat? Adakah anda masih berminat untuk mengikuti Ijazah perubatan? Tidak boleh memahami kursus sebenar yang hendak belajar? Tidak perlu bimbang. Untuk membantu anda membuat kesimpulan, berikut adalah perkhidmatan yang anda inginkan penjagaan kesihatan pekerjaan 2011 dan sebab-sebab mengapa mereka akan masih di atas.

Jururawat berdaftar
Pada masa ini, kejururawatan adalah kerja penjagaan kesihatan yang paling cepat meningkat. Ia adalah stabil dan mantap. Jika ia adalah kerjaya anda untuk merawat orang lain dan bekerja di hospital, maka kerjaya ini adalah untuk anda. Kemudian lagi, kerja kejururawatan tidak hanya terkandung dalam persekitaran hospital. Terdapat jururawat yang bekerja di Pejabat, sekolah, Kemudahan penjagaan kesihatan dan masyarakat. Bergantung kepada kepakaran, pengalaman dan pensijilan, seorang jururawat yang profesional boleh mendapat sehingga AS $40,000 kepada $92,000 setahun. Ini adalah pilihan terbaik kerja terutama dalam keadaan semasa ekonomi di mana ramai kehilangan pekerjaan dan perniagaan mereka. Kadar pengekalan untuk kerja kejururawatan yang cemerlang.

Pembantu Perubatan
Kerja ini adalah untuk anda jika anda tidak bersemangat untuk bekerja di bawah tekanan dan jika anda menumpukan dan sangat dianjurkan. Pembantu Perubatan bekerja rapat dengan doktor dan pesakit. Mereka membantu doktor mengesan jadual mereka, dan perlantikan. Mereka juga membantu pakar bedah yang melakukan penilaian klinikal. Selain bekerja bersama pakar-pakar penjagaan kesihatan, Pembantu Perubatan sentiasa bekerja dengan pesakit juga. Mereka memperoleh spesimen daripada mereka. Mereka menyampaikan pesakit kepada pakar betul. Ke atas semua, Pembantu Perubatan pastikan bahawa rutin klinikal dan pengurusan yang berstruktur.

Juruteknik x ray
Ia kadangkala dipanggil sebagai juruteknik Radiologi. Mereka adalah orang-orang yang mana pemeriksaan Pengimejan Diagnostik seperti x sinar, imbasan ct dan MRI. Pada masa ini, pekerjaan juruteknik x ray akan berkembang. Mereka berada dalam permintaan bukan sahaja di hospital tetapi juga dalam makmal perubatan dan diagnostik dan pengimejan Pusat.

Pakar-pakar perubatan dan pakar bedah
Pemain tertinggi dalam perniagaan perubatan adalah pakar-pakar perubatan dan pakar bedah. Tugas mereka termasuklah mendiagnosis pesakit aduan dan menetapkan rawatan yang sesuai. Mereka juga menyediakan kaunseling pesakit dengan hal-ehwal pencegahan kesihatan, pemakanan, kebersihan dan banyak lagi. Secara purata, pakar-pakar perubatan dan pakar bedah mendapat $169,000 setiap tahun. Lesen adalah satu keperluan untuk amalan dalam bidang perubatan.

Ortodontik
Kesihatan pergigian merupakan sebahagian daripada lebih kesihatan semua orang. Mengamalkan seperti pakar ortodontik adalah kerja yang sangat memberansangkan kerana ia membantu orang-orang yang memperbaiki seseorang yang diri bernilai dan keberanian. Pakar ortodontik perlu mempunyai penglihatan yang baik, tangan kemahiran penyelarasan, pengurusan dan tahap profesionalisme yang tinggi. Setiap tahun, pakar ortodontik boleh mendapatkan dari $51,712 kepada $270.965.

Pakar psikiatri
Jika seorang yang sakit kerana tekanan darah tinggi atau kencing manis, dia perlu melihat seorang doktor atau pakar perubatan. Sebaliknya, pesakit yang sakit mental adalah didiagnosis dan dirawat oleh pakar psikiatri. Pakar psikiatri akan berpendidikan tinggi untuk menetapkan ubat-ubatan dan menjalankan penilaian dan pemeriksaan kesihatan untuk orang yang sakit jiwa. Pakar psikiatri boleh mendapat $163,660 setiap tahun.

Tanpa ragu-ragu, Kumpulan kerja menjadi lebih kompeten seperti biasa. Apabila mencari pekerjaan, sila pastikan bahawa anda tidak hanya cekap tetapi anda berminat tentang apa yang anda lakukan. Perlu diingat bahawa wang bukanlah satu-satunya perkara yang mendorong orang tetapi semangat dan menyerah diri kepada pentadbiran.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *