Tinggi gula dalam Diet untuk menurunkan berat badan

Tinggi gula dalam Diet untuk menurunkan berat badan

Diet sering mengecualikan Kudapan seperti biskut dan kek. Sekarang, dalam sedikit penemuan gegaran bumi, penyelidik Universiti Tel Aviv mendapati bahawa pencuci mulut, apabila diambil sebagai sebahagian daripada 600 kalori Sarapan Pagi yang termasuk protein dan karbohidrat, sebenarnya boleh membantu individu yang bergelut dengan berat kehilangan paun dan menjaga berat badan yang hilang kaki dalam jangka panjang.

Menurut Prof. Daniela Jakubowicz, Dr Julio Wainstein dan Mona Boaz Dr Sackler Fakulti Perubatan Universiti Tel Aviv dan Unit Diabetes Pusat Perubatan Wolfson, masa terbaik untuk menikmati gula-gula akan pada waktu pagi kerana ini adalah masa yang metabolisme badan adalah paling aktif. Badan ini juga boleh kerja kira kalori berlebihan semasa aktiviti-aktiviti sepanjang hari, yang ditambah oleh Prof Oren Froy Baitulmuqaddis Universiti Ibrani.

Lebih lanjut diterangkan oleh Prof Jakubowicz, “cuba untuk mengelakkan gula-gula sepenuhnya boleh mencipta satu ketagihan psikologi makanan sama ini dalam jangka panjang dan dengan menambah pencuci mulut barang-barang untuk Sarapan Pagi boleh mengawal keinginan seluruh hari yang lain.”

Kesimpulan yang dicapai selepas tiga puluh dua (32) seminggu lama mengkaji dan akan diterbitkan dalam jurnal steroid. Para peserta yang termasuk pencuci mulut untuk menu Sarapan Pagi mereka, seperti biskut, kek atau coklat, hilang pada satu purata empat puluh (40) paun lebih berbanding dengan Kumpulan kawalan.

Beliau menambah, “apa lagi, mereka terus off paun yang lebih lama.”

Memang diketahui bahawa makanan pagi yang menyediakan banyak tenaga untuk tugas-tugas yang dilakukan sepanjang hari. Makanan ini juga membantu dalam otak yang berfungsi serta kick-starting metabolisme badan. Ini adalah apa yang adalah penting untuk berat badan kehilangan dan penyelenggaraan sembuh jadi sangat penting untuk individu yang berlebihan berat badan. Sarapan Pagi juga adalah hidangan yang mengawal selia ghrelin, hormon yang meningkatkan pangs kelaparan. Kajian mendapati bahawa tahap ghrelin yang meningkatkan sebelum setiap hidangan dan menjadi ditindas paling selepas Sarapan Pagi yang lazat.

Para peserta dewasa pesakit kencing manis secara klinikal gemuk satu ratus sembilan puluh tiga. Individu-individu yang ditugaskan untuk salah satu kumpulan dua diet dengan pengambilan kalori yang serupa, kerana lelaki dimakan 1600 kalori sehari manakala wanita dimakan 1400. Kumpulan pertama walaupun makan diet rendah karbohidrat dengan sarapan rendah kalori, mengira sehingga 300 kalori. Kumpulan kedua telah bersarapan 600 kalori yang tinggi dalam protein dan karbohidrat yang termasuk pencuci mulut perkara pastri coklat atau ada lain-lain.

Pada enam belas minggu, peserta kedua-dua Kumpulan telah kehilangan kira-kira tiga puluh tiga paun setiap tetapi perubahan dramatik berlaku selepas minggu keenam belas. Pada masa ini, peserta-peserta dalam Kumpulan rendah karbohidrat kembali berat badan secara purata dua puluh paun setiap individu manakala Kumpulan lain masih terus kehilangan berat badan, pada purata 15 paun. Oleh kedua tiga puluh minggu, Kumpulan tinggi kalori Sarapan Pagi mempunyai purata berat kerugian sebanyak £ 40 setiap orang berbanding Kumpulan lain.

Penulis kajian menyatakan bahawa salah satu cabaran utama akan menjaga berat hilang kaki secara kekal. Salah satu elemen penting adalah memuaskan keinginan seperti yang diperhatikan bahawa Kumpulan kalori yang rendah sering kiri unsatisfied dan atas Pejabat Pendaftaran penurunan berat badan, mereka kehilangan kawalan mereka yang akhirnya berakhir mendapatkan kehilangan berat badan.

Prof Jakubowicz menambah, “tetapi Kumpulan yang digunakan sarapan yang lebih besar, termasuk pencuci mulut, mengalami beberapa jika ada keinginan untuk makanan ini kemudian di hari.” Beliau menyimpulkan bahawa diet yang mesti realistik untuk menjadi sebahagian daripada gaya hidup yang merangkumi membendung keinginan yang merupakan satu kunci untuk kejayaan berbanding kurang untuk kemenangan mutlak ke atas berat badan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *