Timur kaedah untuk meningkatkan kesuburan

Timur kaedah untuk meningkatkan kesuburan

Hamil boleh menjadi masalah yang besar untuk banyak pasangan. Banyak pasangan ini menggunakan teknik-teknik pembiakan yang moden. Statistik yang dikumpulkan oleh wanita Kebangsaan Kesihatan sumber Pusat (NWHRC), menunjukkan bahawa 5% daripada rawatan kemandulan melibatkan dalam Vitro (IVF) dan lain-lain jenis teknik-teknik pembiakan yang tiruan. Ia adalah satu kaedah di mana sebuah makmal digunakan untuk cuba membantu pasangan yang hamil. Lebih daripada 70,000 bayi lahir di Amerika Syarikat menggunakan teknologi reproduktif yang dibantu, termasuk 45,000 lahir akibat dalam Vitro. IVF menjadikan kehamilan boleh didapati lebih separuh daripada pasangan yang meneruskan rawatan. Meneliti perkara ini dan anda boleh belajar bagaimana untuk cepat hamil.

Teknik-teknik seperti IVF telah digunakan sejak tahun 1970-an, tetapi mereka masih sesuatu yang Sains inexact atau tidak tepat. Kadar kejayaan adalah 25 hingga 50 peratus, pasti kemungkinan kehamilan yang berjaya bergantung pada pelbagai faktor. Faktor-faktor ini termasuk punca kemandulan tersebut, perempuan yang umur dan keupayaan doktor yang melakukan prosedur.

Tetapi ada prosedur lain untuk membantu kehamilan yang telah digunakan sejak zaman purba. Walaupun pengamal perubatan barat tidak dapat menjelaskan bagaimana ia berfungsi, Akupuntur juga terbukti penambah kesuburan. Akupunktur adalah berdasarkan pada kepercayaan Cina bahawa kira-kira dalam aliran tenaga yang dikenali sebagai qi dan Cina melalui badan diperlukan untuk kekal sihat. Apabila berlaku halangan untuk aliran itu, kesihatan pesakit boleh terjejas. Terdapat 20 laluan utama bahawa qi dipercayai melakukan perjalanan bersama-sama dan laluan ini, atau Meridian, boleh diakses melalui 400 titik Akupuntur yang berbeza. Anda boleh belajar bagaimana untuk hamil bayi oleh berunding dengan seorang pakar Akupuntur.

Pengamal ubat tradisional Cina percaya bahawa pelbagai corak tenaga boleh mengganggu menjadi hamil. Akupunktur bekerja dalam rawatan kemandulan dengan meningkatkan pengeluaran Endorfin dalam otak, yang kemudian membantu orang ramai mengurangkan tekanan dan berehat. Rawatan tradisional yang boleh membantu menstabilkan tahap hormon pasangan cuba untuk mempunyai bayi. Ini menyebabkan peningkatan bekalan darah ke Rahim dan ovari dan peningkatan kiraan sperma lelaki. Pakar-pakar perubatan banyak berfikir bahawa Akupunktur boleh membantu proses ini oleh ameliorating tekanan yang dikaitkan dengan kemandulan.

Teknik-teknik Akupuntur boleh juga digunakan bersama-sama dengan technques lain tiruan untuk meningkatkan hasil. Pakar Akupuntur Jin Jin Hua mendakwa bahawa amalan 4,000 tahun menggunakan jarum nipis rambut untuk menembusi dan merangsang organ boleh bekerja bersama-sama IVF untuk mencipta kehamilan yang berjaya. Tidak disangka-sangka, ia telah berjaya mencapai kadar kejayaan sebanyak enam puluh peratus apabila digunakan pada wanita yang subur. Di samping itu, menurut Ms Jin, ada data klinikal untuk membuat sandaran pernyataan ini. Kajian klinikal yang dilakukan di Jerman dan dikeluarkan pada Mei 2002 digambarkan bahawa 42.5 peratus daripada wanita yang menjalani Akupunktur, sekali sebelum sekali selepas pemindahan embrio ke dalam rahim, dicapai pembajaan.
Accupunture turut bermanfaat untuk wanita yang mengalami Sindrom polycystic ovari. Satu lagi kajian klinikal menunjukkan bahawa lebih daripada 95% daripada wanita dengan sindrom ovari polycystic telah dapat mengawal kitaran haid mereka dengan Akupunktur.
Akupunktur menyediakan yang holistik dan pendekatan yang noninvasive untuk menterbalikkan kemandulan, dan kaedah tradisional ini telah membantu ramai pasangan. Tidak lama lagi, hamil tidak akan menjadi masalah, ia adalah beberapa jarum dengan secubit pandangan yang seimbang dan positif dalam hidup.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *