Tilam Outgassing dan Offgassing yang menjelaskan

Tilam Outgassing dan Offgassing yang menjelaskan

Adalah tilam Outgassing kebimbangan?

Outgassing, aka offgassing, adalah satu proses di mana pepejal yang melepaskan gas yang berlaku dalam persekitaran yang tertutup seperti pejabat-pejabat dan rumah. Outgassing ini berlaku dalam alam semula jadi serta dalam barang. Pepejal boleh melepaskan gas untuk beberapa sebab-sebab yang berbeza. Beberapa menjalani perubahan fizikal yang menyebabkan peralihan daripada pepejal kepada gas, dengan gas yang dikeluarkan sebagai satu hasil akhir. Lain-lain mungkin telah terperangkap gas di dalam hasil daripada cara di mana mereka telah ditubuhkan, di mana kes gas akan perlahan-lahan bolong dari semasa ke semasa.

Di dunia buih Poli, haba adalah satu komponen yang diperlukan untuk proses pengembangan dan haba yang dihasilkan oleh interaksi dengan bahan-bahan kimia tertentu yang menyebabkan ia kepada haba sehingga secara dalaman. Apabila teras buih Poli berkembang, aka “memori buih” dihantar ke lantai pengawetan, outgassing akan berlaku semasa sejuk ini ke bawah proses.

Jadi Adakah ini bermakna bahawa tilam-tilam latex outgas?

tidak! Sama ada susu getah asli atau campur susu getah, tiada bahan kimia yang digunakan untuk menghasilkan haba yang diperlukan untuk proses pembesaran berlaku. Lebih seperti yang besi waffle, haba yang dihasilkan oleh dipanaskan tines pincore yang mengunjur ke dalam acuan yang di mana hasil getah cecair adalah yang dicurahkan. Tines ini dilanjutkan dari bahagian atas acuan dan bahagian bawah acuan dan dilengkapi luaran dengan sistem kawalan Siemens terkawal haba. Teras-teras tilam latex kemudian dibenarkan untuk menyembuhkan dan menyejuk kerana ia mencapai suhu bilik biasa. Kedua-dua hasil getah sintetik dan semulajadi hasil getah adalah lengai dan menyebabkan ciri-ciri outgassing tidak berbahaya. Ini adalah hanya satu sandiwara yang diwarisi dari vendor yang cuba buruk mulut yang dicampur dengan susu getah dalam menyokong atau komponen lateks asli harga yang lebih tinggi.

Terdapat kebimbangan keracunan yang berkaitan dengan produk-produk buih memori. Kami semua melihat jawatan itu dalam talian mengenai isu-isu kesihatan yang berkaitan dengan jenis visco katil-katil bantal dan ramai di antara mereka adalah sah. Sama ada dengan offgassing yang sebenar atau hanya ketoksikan komposisi kimia, saya tidak benar-benar pasti. Apa yang saya tahu adalah bahawa apabila punca (memori busa tilam) telah dialih keluar, masalah kesihatan pergi dengannya. Maklumat ini akan didokumenkan dalam talian dan di dalam forum.

Sekarang Lihatlah pembinaan untuk katil udara. Apa yang anda cari adalah bukan sahaja udara tetapi Tan Poli buih dan buih memori yang berlapis ke dalam ruang-ruang udara. Senario ini bukanlah apa-apa lebih baik kerana terdapat buih di atas dan bawah dan sudah tentu, Semua di sekeliling tepi juga. Pada asasnya Penyaman katil adalah kira-kira 50% Poli buih dan muka anda adalah secara terus melalui buih berpad, tidak chambers udara.

Jadi Kesimpulannya, cara terbaik untuk mengambil outgassing isu luar Jadual adalah untuk membeli tilam busa lateks. Setiap jenis spring tilam yang saya lihat biasanya termasuk adalah jumlah yang besar Poli buih dan buih memori atau kedua-duanya. Jadi sama ada dicampur atau semulajadi lateks, Terdapat pilihan salah di sini. Apa-apa jenis tilam latex adalah lebih baik daripada alternatif.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *