Tiger Balm, remedi terhadap semua gejala

Tiger Balm, remedi terhadap semua gejala

Kisah harimau balsem pergi kaedah kembali dalam masa. Bahasa Cina tradisi tanaman utilizing luaran digunakan dalam pelbagai jenis (salap, minyak, losyen, poultice) adalah sangat lama, pacaran 1000’s tahun. Setelah bertahun-tahun digunakan dan berurusan dengan, herbalists dan doktor Cina tradisional telah berjaya menguasai beberapa tumbuhan tersebut dan ini telah menimbulkan balsem harimau.

Rupa pertama balsem ini diadakan di zaman keemasan Cina. Sepanjang tempoh imperial, produk ini telah digunakan oleh pengamal perubatan untuk merawat Maharaja-Maharaja Cina Bahasa ini. Selepas ini kegunaan utama harimau balsem kepada generalisasi cepat mahir. Pengamal perubatan Cina dan herba digunakan kugiran ini sebagai aktiviti analgesik salap.

Walaupun kekananannya, balsem harimau telah diimport ke dalam pasaran melalui 20-an itu dan ditawarkan buat pertama kalinya pada tahun 1926. Intensif ini adalah kerja-kerja Aw Boon Haw, anak kepada seorang pakar herba yang telah dikaji salap Burma pada tahun 1870 dan menetap di Singapura. Walaupun pengiklanan dengan cepat telah terungkap di seluruh dunia, sebagai tambahan kepada proses pembuatan untuk pembuatan yang akan masih buatan tangan. Pada semasa, tulen tiger balm, menggunakan teknik yang serupa seperti yang digunakan oleh pengamal perubatan sejarah, daripada kemudahan perkilangan sering oleh Haw penjagaan kesihatan.

Bagaimana untuk menentukan balsem harimau yang sesuai untuk masalah anda?

Pasaran, varian balsem harimau disediakan. Varian ini, khususnya merah dan balsam yang putih, yang berbeza kerana mereka membuat penggunaan, komposisi dan warna mereka. Digunakan, ungu balsem harimau digunakan untuk menenangkan perasaan dan menghilangkan kontraksi otot dan kesakitan. Oleh kontra, balsem harimau putih digunakan untuk mengurangkan komplikasi, hidung tersumbat, gigitan serangga…

Kedua-dua jenis balsem Selain itu berbeza dengan sebahagian daripada bahan komposisi mereka. Walaupun perbezaan ini, pelembap, kedua-dua putih daripada crimson, terdiri daripada mentol, contohnya, camphor, pudina minyak d? mentholis? cajeput e, minyak dan petrol clove. Bersama-sama dengan bahan-bahan ini, balsem ungu boleh terdiri daripada kayu manis minyak dari China dan ammonium Hidroksida yang memberikan warna yang.

Balsem harimau: rawatan terhadap semua kejahatan.

Burma yang telah globalized iklan Tiger balsem diseru oleh nilai terapeutik yang salap ini. Oleh itu, ia adalah kesan aktiviti analgesik produk ini terutamanya binaannya reputasinya di seluruh dunia. Kini, balsem harimau digunakan untuk hampir kesemua unsur negatif. Dalam frasa-frasa yang berbeza, kita akan mampu untuk mengatakan bahawa salap ini membalas semua gejala yang cekap.

Sebelum semua kejahatan yang berbeza, balsem harimau adalah digunakan untuk sakit sendi dan otot. Dari kepala ke kaki, Semua kesan buruk yang menjejaskan sendi dan tisu-tisu otot boleh dikendalikan menggunakan balsem harimau. Untuk menangani ini otot besar-besaran dan sakit sendi, memohon lapisan balsem. Perisian ini perlu diikuti dengan urutan terapeutik yang lembut, atau tiga kali sehari untuk berkesan ke salap itu.

Kemudian, ia menggalakkan peredaran darah yang baik, iaitu pengoksigenan yang lebih baik daripada otot keremajaan dan jisim. Mendapat manfaat daripada situasi tersebut, tisu-tisu otot berehat untuk mengurangkan keradangan.

Pada untuk rawatan sakit sendi dan otot, gigitan nyamuk, pepijat dan terbakar yang kecil boleh dikendalikan oleh utiliti ringan daripada balsem harimau pada ruang yang dirawat dengan urutan yang ringan.

Untuk menangani sakit-kepala dengan balsem harimau, ia melekatkan ke kuil atau dahi. Oleh itu, ia akan berlaku dengan memperbaiki peredaran darah. Ini peningkatan peredaran darah seterusnya menyumbang kepada kelonggaran di kawasan yang dirawat. Tindakan balsem mungkin pencegahan mahupun penyembuhan untuk Migrain.

Selain daripada dia di bawah sakit dan komplikasi, balsem harimau boleh berkesan pada banyak penyakit bersamaan pening, terbakar dengan selaran matahari, selsema, kerengsaan… .. Untuk merawat untuk rum hidung tersumbat, Tiger balsem digunakan pada dinding nostril atau tisu. Ia boleh juga digunakan sebagai minyak urutan terapeutik lagi atau dada.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *