Tiga Tips untuk mendapatkan pelan insurans kesihatan terbaik

Tiga Tips untuk mendapatkan pelan insurans kesihatan terbaik

Insurans kesihatan adalah satu industri besar – begitu besar, bahawa ia adalah mudah bagi seorang pendatang baru yang tidak curiga kepada hilang di dalamnya. Tetapi sudah pasti, ia adalah satu bahagian penting dalam hidup dalam satu masyarakat yang tersusun. Jika anda ingin memastikan bahawa anda adalah baik diambil-dijaga apabila anda mempunyai kecemasan perubatan, anda perlu dapatkan wang insurans kesihatan terbaik boleh membeli.

Sudah tentu, adalah dijangkakan bahawa tidak semua orang akan dapat mampu diri premium insurans kesihatan yang tinggi dalam ekonomi ini, dan ia benar-benar tidak masuk akal untuk menghabiskan bahawa banyak wang tunai pada sesuatu yang anda hanya boleh menggunakan kadang-kadang pada masa hadapan. Oleh itu, kebanyakan perlu lakukan untuk mendapatkan insurans kesihatan kos rendah manakala tiada ancaman yang boleh diramalkan. Tetapi Walaupun begitu, seseorang mesti mampu untuk mendapatkan tawaran yang terbaik boleh didapati daripada pembekal, supaya anda boleh memaksimumkan nilai pelaburan anda. Untuk memastikan pilihan anda terbuka dan meminimumkan kos-kos yang berlaku dalam membayar premium dan preskripsi, berikut adalah beberapa garis panduan yang anda harus ingat ketika mendapat insurans kesihatan.

1. Pelan anda berunding. Pastikan bahawa anda tahu berapa banyak anda bayar dan apa yang anda bayar sebelum anda mendaftar. Ketahui lebih lanjut tentang kebaikan dan keburukan pilihan lebihan atau bayaran bersama. Jangan pergi untuk apa-apa yang melibatkan kedua-dua keadaan semasa kemasukan ke hospital. Kemudian, pergi ke dasar pembayaran insurans mengenai kemasukan ke hospital, preskripsi, penghantaran hospital, serta makmal peperiksaan. Ia akan menjadi besar jika apa yang anda dapat meliputi sebahagian, jika tidak semua itu. Di samping itu, kajian berapa penalti caj sebenarnya akan jika anda terlepas bayaran, kerana anda mungkin hanya berakhir forfeiting pelan anda dengan caj tambahan.

2. Semak liputan. Terdapat firma insurans yang hanya boleh digunakan di negeri-negeri tertentu, atau mempunyai had dalam kawasan-kawasan lain. Terdapat orang-orang yang hanya boleh digunakan secara individu dan keluarga. Anda perlu lihat kepadanya bahawa polisi insurans kesihatan anda memperoleh boleh mendukung perkhidmatan yang sama di mana sahaja anda berada, untuk sesiapa ahli keluarga anda tentukan. Anda boleh pergi melakukan penyelidikan mengenai syarikat-syarikat insurans kesihatan tempatan yang boleh dipercayai untuk membuat tuntutan insurans kesihatan kos rendah yang melengkapkan pendakap pendapatan anda.

3. Melihat siapa dan apa yang mereka akan bergabung dengan. Jika anda memilih satu set tertentu profesional kesihatan dan hospital tertentu, maka, anda perlu mendapatkan insurans kesihatan yang mereka menghormati daripada mana-mana polisi yang rawak. Sudah tentu, anda akan lebih selesa untuk diri sendiri dengan orang yang anda tahu dan mempunyai rekod pembangunan kesihatan anda. Jangan malu menggunakan broker dalam proses ini, kerana mereka Gemblengan boleh membantu anda menentukan pilihan anda menawarkan pelan insurans kesihatan terbaik yang sesuai dengan bajet anda.

Sudah tentu, ia tidak akan mencederakan dengan jika anda mengumpul sebut harga sendiri juga, supaya anda boleh membandingkan Nota-nota. Syarikat-syarikat insurans sentiasa tersedia untuk memenuhi pertanyaan pelanggan dan menjelaskan yang tidak menentu. Anda tidak boleh terlalu lembut memandangkan jumlah wang yang terlibat. Di zaman ini, ia akan menjadi satu keputusan yang bijak untuk mendapatkan pelan insurans kesihatan untuk diri anda dan orang tersayang. Tetapi, anda juga perlu melihat bahawa anda membuat “jenis yang betul” keputusan yang bijak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *