Tiga sebab-sebab kesihatan yang baik untuk menggunakan herba kunyit

Tiga sebab-sebab kesihatan yang baik untuk menggunakan herba kunyit

Banyak budaya Timur jauh yang kuno tahu tentang kunyit masih memegang benar semalam. Mereka menggunakannya untuk detox dan membersihkan badan, sesuatu pakar pemakanan moden menganjurkan kita lakukan secara tetap.

Berkait dengan itu halia rempah lain, pengajian sekitar kunyit mempunyai disebabkan beberapa faedah yang sihat apabila diambil sebagai tambahan atau sebagai cabutan dalam suplemen pemakanan untuk keseluruhan harian. Artikel ini akan meneliti tiga manfaat tersebut secara cursory.

Yang pertama adalah untuk pesakit Osteoartritis, di mana anti radang kunyit seolah-olah telah membuat perbezaan.

Alasan kedua yang baik untuk mendapatkannya di gudang anda dari anti penuaan senjata ini adalah kerana ia adalah satu lagi sumber makanan yang tinggi antioksidan. Bahan-bahan dan sebatian ini pergi oleh banyak nama yang berbeza, tetapi yang paling penting untuk tidak lupa adalah mereka yang sangat berkesan memerangi kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas. Kerosakan ini sering membawa kepada banyak kelihatan tanda-tanda penuaan seperti kedut.

Akhir sekali ada beberapa menarik dan menjanjikan rendah peringkat kajian ke bagaimana kunyit berinteraksi dengan bentuk-bentuk tertentu kanser. Kerja-kerja ini berterusan dan beberapa komen pada ketumbuhan yang menekan hartanah telah dibuat.

Yang pastinya telah mengubah pendapat saya herba kunyit. Apabila saya mengambil balang itu daripada serbuk coklat mencari dari rak rempah dapur saya, saya akan menambah jumlah tambahan pasti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *