Tiga sebab menggunakan Groovy dan Grails dalam pembangunan Aplikasi Web

Tiga sebab menggunakan Groovy dan Grails dalam pembangunan Aplikasi Web

Grails adalah rangka pembangunan aplikasi yang telah diilhamkan dari Ruby pada rel (RoR). Groovy adalah Bahasa pengaturcaraan dinamik untuk Java di mesin maya (JVM) dan Java pembangunan Kit (JDK). Groovy digunakan sebagai bahasa pengaturcaraan utama di Grails. Salah satu ciri-ciri berbeza Groovy adalah bahawa ia boleh digunakan dan dicampur dengan Java seperti keperluan pembangunan. Groovy adalah Bahasa sumber terbuka yang dilesenkan di bawah Apache 2.0 dan Grails dibina di atas terbukti sokongan sistem operasi (OSS) rangka kerja yang merangkumi: gabungan Spring, hibernasi dan Jeti. Konvensyen groovy nikmat ke atas konfigurasi semasa Grail menggunakan amalan-amalan yang terbaik dari semua bahasa seperti:

• Konvensyen terhadap konfigurasi
• Jangan mengulangi (kering)
• Agile
• Ajax
Perkhidmatan web •
• Unit ujian

Di antara sebab-sebab menggunakan Groovy dan Grails dalam pembangunan Aplikasi Web termasuk:

Kepantasan dan output: semasa menggunakan Ortodoks Java projek, pemaju perlu menghabiskan minggu mewujudkan kod awal bagi infrastruktur. Tetapi dengan bantuan Groovy dan Grails, tugas yang sama boleh diselesaikan dalam beberapa jam. Ini meningkatkan produktiviti pemaju dan mereka boleh menumpukan perhatian meningkatkan kualiti keseluruhan projek.

Penggunaan Java platform: Java menawarkan skop yang besar untuk pemaju dalam mencipta aplikasi web pecah tanah. Groovy dan Grails boleh dengan mudah diintegrasikan dengan aplikasi Java. Grails menawarkan kerangka aplikasi web yang rajin yang mengurangkan langkah-langkah dalam rangka kerja pembangunan Java. Ianya amat mudah bagi pemaju untuk menggunakan Perpustakaan Java dalam cara yang lebih mudah dan cepat dengan Groovy. Penggunaan Groovy dan Grails mengurangkan pembangunan fasa-fasa kitaran dan menjimatkan masa yang berharga.

Adakah prinsip tidak mengulangi diri anda (Cucian): dengan bantuan prinsip kering Grail ini, pemaju dengan mudah boleh menampung perubahan dalam Kod. Sejak, kod akan diulang pemaju boleh menumpukan perhatian meningkatkan kualiti projek. Grail juga membantu pemaju dalam pendokumentasian kod mudah dan boleh mengambil penyertaan aktif dengan rakan-rakan mereka melalui komuniti Grails. Ini membolehkan mereka mendapatkan resolusi yang cepat untuk masalah dan membantu pemaju Grails baru.

Pada masa kini, ia telah menjadi satu trend dalam industri teknologi maklumat menggunakan proses pembangunan yang tangkas. Tetapi ia adalah amat sukar bagi pemaju untuk mengambil kesempatan daripada rangka Java yang menggunakan kaedah tradisional Jawa. Oleh itu, amatlah penting untuk pemaju menggunakan Groovy dan Grails untuk mengeksploitasi faedah Java dalam membangunkan aplikasi web. Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai hubungan pembangunan Groovy dan Grails permohonan pemaju Groovy dan Grails yang berpengalaman di: Softweb Solutions adalah sebuah syarikat pembangunan perisian dengan tujuan utama untuk menyediakan penyelesaian teknikal kepada pelanggan-pelanggan kami dengan lebih berkesan. Kami mempunyai pasukan Khas Grails dan Java pemaju yang kompeten dalam menyediakan penyelesaian untuk pelanggan-pelanggan kami yang menggunakan Groovy 1.5 yang versi Bahasa yang dinamik ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *