Tiga Resipi mudah untuk minuman buah-buahan buatan sendiri

Tiga Resipi mudah untuk minuman buah-buahan buatan sendiri

Yang pasti, ibu bapa, kami hanya mahukan yang terbaik untuk keluarga kami. Kita mahu anak-anak kita untuk hidup dengan baik dan kekal aktif dan sihat sepanjang masa.

Ini adalah satu justifikasi mengapa kita cuba untuk mengelakkan berkhidmat junks pada jadual makan malam kami. Kami cuba yang terbaik untuk menyediakan hanya makanan yang sihat. Sebaliknya, sering kali keluarga kami benci makanan yang berbakti, walaupun mereka tahu hakikat bahawa makanan ini akan menyihatkan dan berkhasiat.

Banyak kakitangan kesihatan dietitians dan pakar pemakanan akan mengesyorkan menambah warna, rasa dan kepelbagaian Menu kami. Sesungguhnya, anak-anak akan menolak makanan kelihatan bersemangat dan membosankan. Cara yang bijak untuk menyediakan makanan yang sihat adalah untuk menawarkan hidangan buatan sendiri yang menarik dan mouthwatering.

Jus buah-buahan adalah cara yang terbaik dan berkhasiat untuk memulakan hari. Tidak seperti adanya biasa dan minuman ringan, jus segar rumah yang dihasilkan tidak mempunyai bahan tambahan atau perasa tiruan. Menghidangkan jus-jus buah-buahan di rumah boleh memberi jaminan kepada mana-mana ibu bapa bahawa keluarga mereka mendapat semua vitamin dan pelbagai khasiat yang mereka perlukan untuk hidup sihat.

Salah satu jus buah-buahan yang paling popular ialah jus oren. Jus buah-buahan semulajadi ini mempunyai pemanis sendiri suites yang manis gigi mana-mana orang. Ia adalah cara yang ideal untuk meningkatkan sistem imun. Selain itu, jus oren mengurangkan tekanan darah, merendahkan kolestrol dan mengekalkan fungsi jantung yang normal.

Selain jus oren, Terdapat lain-lain jus yang didapati telah meningkatkan keupayaan sistem imun. Jus ini adalah ekstrak timun, limau, daun gandum, kiwi dan nenas. Mencampurkan perisa ini berbeza dan datang dengan hidangan yang lazat adalah cara terbaik untuk membuat satu minuman biasa yang luar biasa.

Berikut adalah tiga resepi jus buah buatan sendiri yang terbaik yang anda boleh cuba di rumah:

Resipi jus Orange-mangga buatan sendiri

Bahan-bahan:
2 Saiz sederhana masak oren
Mangga masak 1
1/2 Cawan ais
1 Oz air

Prosedur:
1. Roll oren kepada sawit anda. Menggabungkan diekstrak jus oren di pemerah jus yang diikuti oleh mangga masak dihiris.
2. Letakkan dalam satu gelas dan masukkan ais.
3. Anda boleh tambah 1 oz air jika jus masih sangat tebal untuk mengurangkan kepekatan. Walau bagaimanapun, ia adalah lebih baik untuk minum sebagai tulen yang mungkin.

Resipi jus oren nenas buatan sendiri
Jika anda sedang mencari untuk makanan dan minuman yang kaya dengan serat, anda perlu cuba oren dan nenas. Ini adalah disyorkan untuk mengelakkan sembelit.
Bahan-bahan:
2 Saiz sederhana masak oren
1/4 Cawan yang didadu masak nenas, dikupas dan teras sesebuah
1/2 Cawan ais
4 Oz air

Prosedur:
1. Menggunakan sawit anda, menggulung oren itu ke atas kaunter. Letakkan squeeze oren dan nenas ke dalam jus extractor (lihat arahan juicer anda)
2. Letakkan dalam satu gelas dan masukkan ais.
3. Hidangan ringan boleh mempunyai konsistensi yang sangat tebal. Hanya Tambah air jika ingin meningkatkan konsistensi yang.

Resipi jus Orange-Lemon buatan sendiri

Bahan-bahan:
2 Saiz sederhana masak oren
1 Saiz sederhana lemon
1 Cawan ais
2 Sudu besar madu
H2O untuk mendapatkan sourness yang diingini

Prosedur:
1. Roll oren kepada sawit anda untuk mendapatkan sebahagian jusnya. Diletakkan dalam buah oren dan lemon di the juicer.
2. Selepas mencampurkan, meletakkannya dalam satu gelas dan masukkan ais.
3. Anda boleh tambah 2 camca besar madu atau pemanis untuk membuat jus kurang masam.

Selain daripada tiga resipi buatan sendiri ini, anda boleh mencuba jus lain seperti tembikai, aprikot, cantaloupe, peach dan air tembikai. Mereka tidak hanya sedap, mereka akan kaya dengan vitamin dan mineral serta. Jus segar sememangnya akan memberi manfaat kepada kesihatan kita. Mereka yang kaya dengan nutrien dan vitamin semulajadi. Ingat, keluarga anda tidak perlu menderita daripada merasa makanan yang buruk hanya untuk menjadi sihat. Cuba ini resepi jus buah-buahan yang sedap dan sangat berkhasiat. Pastikan anak-anak yang sihat dan berkhidmat jus buah-buahan semalam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *