Tiga hari Detox Diet – pengenalan yang lembut untuk Detox

Tiga hari Detox Diet – pengenalan yang lembut untuk Detox

Jika anda baru untuk detox kemudian detox diet 3 hari merupakan cara terbaik untuk memulakan. Ia adalah pengenalan yang lembut untuk detox lebih intensif sebaik sahaja anda masuk ke dalam buaian itu. Terdapat banyak 3 hari detox Diet untuk memilih daripada memilih jadi satu yang anda suka rupa. Tiga hari yang sangat terkawal jika anda menyediakan baik dan memilih dengan bijak.

Tiga hari detox Diet secara amnya terdiri daripada jus segar 3 hari atau bermulut manis hijau cepat, diet hanya buah-buahan mentah dan sayur-sayuran dan jus mereka, diet vegetarian dengan makanan mentah dan makanan sudah dimasak atau diet nasi brown.

Kenapa detox?

Detox 3 hari bertujuan untuk Singkir toksin dari badan anda. Semua orang terdedah kepada toksin kimia hari ini yang datang dari makanan, air dan udara. Anda bahkan mencipta toksin dalam badan anda setiap hari dari proses metabolik biasa. Toksin yang merosakkan sel-sel dan tisu-tisu jika mereka dibenarkan untuk membina.

Badan anda mempunyai sistem detox yang sangat kompleks yang berfungsi sebaik yang boleh tetapi penyelidikan moden telah mendapati bahawa ia hanya tidak boleh bersaing dengan toksin kimia anda dihujani dengan tiap-tiap hari. Bahan kimia ini terdapat agak asing kepada sistem detox jadi mereka akhirnya ketidakhadiran dalam anda sel-sel, tisu dan organ. Jika anda telah berasa, lambat, lembap atau hanya sesak maka detox pendek boleh membuat banyak perbezaan.

Adakah ia bagus untuk penurunan berat badan?

Detox tiga hari adalah cara yang baik untuk memulakan proses pembersihan. Orang sering berfikir bahawa ia adalah cara yang baik untuk menurunkan berat badan tetapi itulah bukan tujuan utama. Anda akan kehilangan berat badan tetapi anda tidak dapat menurunkan 9 kg lemak sebagai tuntutan beberapa. Beberapa penurunan berat badan boleh datang daripada penjelasan keluar usus anda atau kehilangan air yang tisu-tisu anda telah memegang tetapi ia adalah secara fizikal mustahil untuk kehilangan 9 paun lemak dalam masa hanya 3 hari.

Dari masa ke masa dengan pembersihan tetap dan mematuhi diet yang sangat sihat di antara anda boleh menurunkan berat badan tetapi tujuan utama adalah untuk membantu badan menghapuskan toksin yang mengganggu kawalan berat badan. Malah, anda boleh berasa sangat bertenaga dan ringan selepas detox ini.

Persediaan adalah kunci

Ia akan menjadi lebih mudah untuk dilakukan dan anda akan mendapat manfaat yang lebih banyak daripada itu jika anda bersedia untuk detox 3 hari untuk seminggu atau lebih sebelum tangan. Mulakan dengan beransur-ansur Kurangkan kafein dan alkohol. Jika anda minum banyak kopi atau minuman caffeinated
kemudian anda boleh mendapat sakit kepala yang buruk jika anda tiba-tiba berhenti mereka untuk detox ini. Pastikan anda minum sekurang-kurangnya 6-8 x 8 oz gelas air sehari juga.

Mengurangkan pengambilan makanan yang ditapis dan diproses, gula, makanan ringan dan makanan yang mengandungi ia, dan daging merah atau lemak. Meningkatkan pengambilan buah-buahan segar dan sayur-sayuran. Anda boleh menggantikan kopi dan teh biasa dengan pengganti kopi
dan teh herba atau buah-buahan. Sesetengah teh hijau adalah baik jika anda suka.

Secara beransur-ansur mengurangkan pengambilan daging atau ayam dan cuba beberapa vegetarian sumber protein. Juga cuba untuk mengurangkan amaun yang anda makan pada setiap waktu makan. Memilih satu-satu masa apabila anda boleh berehat dan mengambil sedikit masa untuk diri sendiri tetapi termasuk berjalan pantas 20-30 minit setiap hari.

Detox gejala?

Detox gejala-gejala seperti sakit kepala, loya, kelesuan, perubahan mood, ketagihan, sakit otot adalah tanda bahawa badan anda mengeluarkan toksin hati anda boleh mengosongkan mereka lebih cepat. Anda akan jauh lebih cenderung untuk mendapat gejala-gejala ini jika anda bersedia
baik dan mengambil suplemen yang direka untuk menyokong detoksifikasi hati. Sentiasa pastikan usus anda bekerja juga 2 – 3 kali sehari supaya toksin dihapuskan dengan cepat.

Sehari tiga detox diet pelan:

Pada kenaikan: Mulakan hari anda dengan segelas air lemon. Hanya menambah tablespoonful jus lemon segar squeezed air yang ditapis.

Sarapan Pagi: Perayaan buah-buahan segar atau mempunyai bermulut manis hijau besar.

Mid-Morning: Jus sayur-sayuran yang segar – Beet (ubi bit), saderi dan lobak merah adalah baik atau cuba epal, lobak merah dan halia.

Makan tengahari: Yang besar campuran salad sayur-sayuran. Tambah beberapa sprouted kacang atau biji benih dan berpakaian dengan sedikit sejuk ditekan minyak dan air limau.

Petang makan buah-buahan lebih beberapa atau mempunyai satu lagi bermulut manis hijau atau jus sayur-sayuran yang segar.

Makan malam: Ada salad besar yang lain atau pinggan sayur-sayuran yang kukus dengan beras perang, quinoa atau millet. Tambah banyak herba segar dicincang bagi rasa.

Selepas tiga hari anda secara beransur-ansur boleh memperkenalkan lebih banyak makanan tetapi pastikan mereka adalah sihat. Kembali kepada makanan ringan dan gula dan lemak hanya akan dirasai semua anda lakukan. Ulangi detox 3 hari bulan depan dan sedikit eksperimen. Cuba satu hari jus yang berpuasa pada hari kedua atau melanjutkan detox diet 3 hari untuk beberapa hari sahaja lagi. Ia akan meningkatkan tahap kesihatan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *