Tiga cara yang kuat untuk mencegah kutu secara semulajadi

Tiga cara yang kuat untuk mencegah kutu secara semulajadi

Strategi untuk mengelakkan kutu secara perlahan-lahan termasuk menghalang anda rumah tanda-bebas, mempunyai diet yang sesuai dan menggunakan tanda perdagangan, jadi repellents.

Kutu adalah parasit yang mengerikan dan menakutkan yang boleh membawa semua jenis penyakit. Oleh itu, kita perlu melindungi diri kita dan orang yang kita cintai dengan melindungi haiwan kesayangan kita, serta rumah-rumah kami dan meter dari kewujudan parasit. Walau bagaimanapun, daripada menggunakan bahan kimia racun serangga yang berpotensi untuk merosakkan keluarga kami, anda boleh mencuba cara ini organik untuk mengelakkan kutu.

Pastikan anda rumah tanda-bebas

* Mengawal haiwan

Jangan sekali-kali membenarkan anda haiwan yang berkeliaran dalam hutan secara bebas. Selain itu, burung adalah pembawa kutu; oleh itu, pastikan mereka dari singgah di Taman anda dengan menghentikan bekalan burung makan, terutamanya semasa musim panas. Di samping itu, rusa juga adalah satu lagi bentuk haiwan yang mempunyai kutu. Menyekat kewujudan mereka dengan membina pagar lapan kaki untuk ke rumah anda atau di sekeliling kawasan anda dengan jenis-jenis tumbuhan yang tahan rusa.

* Gunakan racun serangga organik

Simpan kutu dalam Taman dan belakang rumah anda dengan menggunakan racun makhluk perosak semulajadi yang mempunyai minyak pudina, wintergreen, dan minyak pati rosemary. Anda juga boleh membeli pembunuh serangga organik seperti diatom, yang dibuat dari fosil Cangkerang. Meletakkan ini di rumah anda, haiwan kesayangan anda katil, dan kembali Taman untuk membunuh sebarang kutu yang hadir. Kaedah lain untuk menghalang parasit jenis ini akan menyebarkan nematodes, iaitu makhluk-makhluk seperti cacing yang berkembang di dalam kotoran dan memakan larvae daripada kutu, seluruh kawasan anda dan juga Taman.

* Mengambil langkah berjaga-jaga apabila melawat hutan

Sekiranya anda benar-benar perlu untuk pergi ke hutan dengan haiwan kesayangan anda, memakai pakaian berwarna, melipatkan hujung Seluar anda di dalam sarung kaki anda, dan tarik rambut anda sendiri jika ianya panjang. Pakaian dalam warna-warna yang terang akan membolehkan anda untuk mengesan tanda yang mungkin mendapat pada pakaian anda dengan cepat. Sebaik sahaja anda pergi kembali ke rumah, anda perlu keluarkan pakaian anda dengan serta-merta dan menjatuhkan mereka di dalam mesin basuh, yang anda akan kemudian beralih pada suhu yang tinggi. Anda juga perlu menyemak haiwan kesayangan anda bagi sebarang kewujudan kutu, khususnya di tempat yang gelap dan lembap, seperti underarms, kemaluan, di belakang dan di dalam telinga, dan juga pada siku dan lutut. Di samping itu, jangan lupa untuk mandi.

Mempunyai diet yang betul

Mempunyai diet yang sihat dan hidup tanpa tekanan hidup akan pastikan anda dan haiwan peliharaan dari menjadi sasaran sama ada kutu. Penggalak diet tertentu yang akan menjaga kutu daripada hampir anda dan haiwan kesayangan anda termasuk cuka epal, bir dan yis, dan bawang putih cincang baru. Anda dan haiwan kesayangan anda boleh juga mengambil suplemen kesihatan, vitamin B complex, omega-3 dan omega 6. Termasuk tepung kelp dan juga minyak safflower Plan diet sendiri juga cara-cara lain yang boleh anda lakukan untuk menghilangkan kutu. Selain itu, membuat herba lambak kolar untuk anda dan haiwan kesayangan anda. Mencipta ini daripada bandanas dengan beberapa titis minyak lavender, minyak geranium, citronella minyak, minyak pokok teh, atau walaupun minyak eucalyptus.

Menggunakan tanda perdagangan, organik repellents

Membeli komersil, organik tandakan repellents yang anda dan haiwan kesayangan anda sendiri boleh menggunakan. Terdapat beberapa kedai, online dan off, menjual repellents tanda semulajadi ini. Anda juga boleh menggunakan jenis repellents di sekeliling anda.

Jika anda akan digigit oleh tandakan dan anda dapati bahawa tanda masih terperangkap pada kulit, ia yang telah diambil oleh kakitangan perubatan. Ini adalah supaya tanda boleh dikeluarkan dengan selamat; mengurangkan penghantaran air liur tanda itu dan apa-apa penyakit yang mungkin membawa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *