Tiga cara mudah untuk menghilangkan Split berakhir

Tiga cara mudah untuk menghilangkan Split berakhir

Tips yang boleh anda lakukan untuk menghilangkan split berakhir adalah seperti berikut: mengurangkan dalam tips tresses anda, menggunakan minyak dari Maghribi, dan memohon untuk alpukat dan topeng rambut minyak zaitun.

Split berakhir adalah masalah biasa yang perlu, terutamanya mereka yang mempunyai rambut panjang. Masalah ini berlaku apabila tips tresses yang menjadi begitu kering dan rosak bahawa mereka terbelah. Perkara yang baik, walaupun, syarat-syarat rambut hodoh ini boleh cepat diuruskan. Baca artikel ini untuk mempelajari beberapa teknik mudah untuk berurusan dengan split berakhir.

Memotong hujung rambut anda

Perkara yang pertama perlu dilakukan untuk merawat split hujung adalah untuk memotong tips tersebut rosak. Anda boleh melawat ke Salun untuk mempunyai rambut dipotong, atau anda hanya boleh melaksanakan sendiri dan menjimatkan wang. Untuk melakukan ini, mulakan dengan perpisahan rambut anda di bahagian-bahagian kecil. Kemudian, twist setiap bahagian kerana anda bekerja pada mereka. Memperolehi sepasang Gunting yang tajam dengan berhati-hati sahaja dan tips daripada anda tresses yang kering. Memotong bahagian yang nipis dan kering yang tresses, tetapi terus di atasnya. Melakukan perkara yang sama untuk baki tresses anda. Dan kerap memotong tresses anda setiap beberapa minggu supaya rambut anda akan terus tinggal dalam keadaan yang baik.

Menggunakan minyak Argan tulen untuk rambut

Penggunaan minyak ini luar biasa dari Maghribi adalah juga satu lagi cara semulajadi untuk menjaga rambut anda di kuatkan. Minyak ini telah digunakan selama berabad-abad oleh wanita Maghribi memberi tresses sihat dan meriah. Berkesan pemakanan, anti-bakteria, dan sifat-sifat penyembuhan minyak pati ini, ia bukan sahaja merawat masalah dan kerosakan, tetapi ia juga melindungi rambut dari kerosakan yang lebih banyak serta memberikan kesihatan dan Kecantikan untuk tresses tersebut. Dan kerana ianya sangat pekat, anda hanya memerlukan sedikit untuk mendapatkan hasil yang anda inginkan. Di samping itu, minyak ini tidak akan meninggalkan rambut anda berasa berat sekali. Jadi, anda mendapat kelebihan rawatan berterusan dan perlindungan sepanjang hari, tolak tipikal kelemahan minyak jenis lain. Hanya meletakkan sejumlah kecil minyak pati ke tapak tangan anda, dan urut untuk rambut anda; dengan tumpuan terbesar tips yang kering dan rosak.

Meletakkan satu alpukat dan topeng rambut minyak zaitun

Topeng rambut juga adalah satu lagi alternatif untuk memastikan perpecahan anda berakhir dalam gelap. Terdapat pelbagai rawatan rambut yang anda boleh mendapatkan dari kedai, yang anda boleh dengan cepat memohon kepada tresses anda dengan mengikuti arahan tersebut. Yang semula jadi dan buatan sendiri, Walau bagaimanapun, adalah pilihan terbaik anda kerana ia pasti tidak mempunyai mana-mana bahan-bahan kimia dan lain-lain komponen yang berpotensi toksik. Untuk membuat topeng rambut anda sendiri, hanya mash satu sekeping alpukat benar-benar baik. Kemudian, kisar dalam kira-kira 3-5 camca besar minyak zaitun ke dalam alpukat dan memohon campuran untuk tresses anda. Perlindungan tresses anda dengan pancuran mandian plastik cap dan biarkan alpukat dan zaitun minyak campuran untuk tetamu akan ditulis oleh pelanggan kami selepas penginapan kira-kira dua puluh minit. Kemudian, basuh ia dengan syampu biasa dan air sejuk. Topeng akan melembapkan rambut anda dan tutup split hujung, walaupun, hanya buat sementara waktu.

Jika anda menggunakan terlalu banyak produk-produk gaya rambut dan alat-alat menjana haba secara kebiasaan, biarkan rambut anda berehat daripada mereka setiap beberapa hari untuk membolehkan tresses anda mempunyai peluang untuk pulih. Anda juga perlu menggunakan pelembab Tukang seberapa banyak yang mungkin kerana rambut moisturized rambut yang cantik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *