Tidur tidak lena adalah tidak kira ketawa!

Tidur tidak lena adalah tidak kira ketawa!

Insomnia mempengaruhi orang berbeza. Sebahagian mendapat jengkel dan pendek terbaja, lain-lain pergi tenang dan berkata sedikit.

Lain-lain mendapat sekadar bodoh kerana mendapat kemudian. Lagi lama mereka tidak dapat tidur, atau terpaksa tinggal bangun sebab apa-apa, lebih senang menampar mereka menjadi.

Bagi orang-orang yang kurang tidur giddies telah ditetapkan dalam dan tiada ada untuk mengubati mereka kecuali tidur sendiri.

Menghadapi masalah yang berterusan yang tertidur, boleh mempengaruhi rakyat dalam pelbagai cara. Insomniacs yang mempunyai cekikikan tidur yang mungkin agak “mabuk” seolah-olah mereka telah menggunakan dadah atau alkohol.

Ramai orang merasakan seolah-olah mereka akan mabuk apabila mereka telah tanpa tidur lama.

Fikirkan tentang kali terakhir yang anda tidak dapat tidur apabila anda ingin – mungkin anda telah di satu pihak atau anda hanya ditukar untuk shift malam. Anda mungkin berasa kekok dan tidak.

Mungkin anda telah menemui sendiri giggling uncontrolledly, pada perkara-perkara yang anda biasanya akan tidak mencari lucu sekali. Anda mungkin juga mendapati diri mengatasi dengan giggling pada satu masa nanti.

Anda melihat, merasa dan bertindak mabuk. Jika anda ditarik oleh seorang polis dalam keadaan tertentu ini, anda mungkin akan gagal ujian ketenangan bidang dan ditangkap.

Ujian darah atau breathalyzer yang akan mendedahkan bahawa anda telah tidak minum sekali, tetapi kurang tidur Apakah joke tiada dan ianya tidak lebih baik daripada memandu mabuk.

Badan anda perlukan rehat untuk cas itu sendiri, yang bermaksud bahawa apabila ia tidak mendapat jumlah tidur yang betul, ia sedang wasap. Otak anda tidak kelihatan untuk bekerja dan ia biasanya tidak.

Malah, jika anda mengambil satu ujian yang standard selepas malam yang penuh tidur dan kemudian ulangi ujian yang sama selepas malam tidur tidak lena, anda akan diberi jauh lebih rendah pada ujian tidur yang dilucutkan.

(Purata skor anda akan jatuh, terdapat pengecualian yang membuktikan peraturan). Keputusan yang sama akan mendapat ujian yang mengukur ingatan atau penyelarasan.

Setiap aktiviti yang anda boleh bayangkan mungkin jauh kurang berkesan, jika anda tidak mendapat tidur yang cukup.

Kurang tidur giddies Mei menyeronokkan bagi sesetengah orang, tetapi bagi orang yang terbaring tidak berdaya giggling dan ingin mereka boleh pergi untuk tidur, ia adalah lebih daripada satu masalah.

Semakin lama anda pergi tanpa tidur, yang keras anda mungkin mendapati ia pergi untuk tidur apabila anda mendapat peluang dalam sentuhan yang ironik nasib. Apabila badan anda terasa seperti ia telah dapat angin yang kedua, anda mungkin mendapati bahawa ia tidak akan biarkan pergi dan pergi ke tidur sekali.

Sebaik sahaja anda rasa diri anda sampai ke peringkat yang giddies, ia adalah masa untuk memikirkan apa yang anda boleh lakukan untuk mendapatkan sama ada, tidur sebentar atau bangun diri anda kembali.

Jika anda terperangkap di tempat kerja, kemudian berehat lima belas minit untuk berjalan kaki di udara segar, mungkin minum secawan kopi atau apa sahaja yang ia mengambil masa untuk diri anda kembali ke kecergasan.

Elakkan memandu apabila anda berasa seperti ini, kerana anda akan meletakkan diri sendiri dan orang lain pada risiko serius. Jika anda boleh mempunyai seseorang yang datang dan anda atau pemacu Partner yang perjalanan anda semua lebih baik.

Giddies kurang tidur akan tidak kira laughing, terutamanya apabila anda berada di belakang roda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *