Tidur di atas katil tingkat vs buruk & tilam

Tidur di atas katil tingkat vs buruk & tilam

Selama ini saya telah dengar banyak kali. Kita memerlukan tilam baru kerana kita sedang tidur di atas lantai. Pemikiran pertama saya memang pasti sofa atau tab mandi dengan banyak selimut di dalamnya mungkin lebih baik untuk sifat keras, sejuk dan drafty lantai. Saya pasti kenyataan ini adalah hanya ilustrasi kepada fakta bahawa tilam perlu pergi. Jadi bagaimana kita tahu Bilakah kita memerlukan tilam baru?

Sering menemui tidak boleh mendapat sokongan yang sepatutnya. Jadi apakah sokongan yang betul? Jika anda memiliki kombinasi tilam/Box unit ini perlu berehat kerangka keluli atau kayu dengan sekurang-kurangnya 2-3 salib menyokong di bawahnya set ini. Salib menyokong perlu membuat menggunakan kaki sokongan atau menyokong di bawahnya bahawa sentuhan tanah. Ini akan membantu memastikan bahawa tilam anda disokong. Jika anda menggunakan tilam atas katil platform anda akan mahu untuk pastikan katil di Yayasan memenuhi jaminan pengeluar. Tilam-tilam yang standard akan bekerja denda atas katil yang menggunakan bilah sepuluh atau lebih. Katil-katil ini mungkin mempunyai sokongan Pusat separa dan yang akan termasuk kaki tengah sokongan untuk membantu dengan sokongan.

Mungkin tilam anda disokong dengan betul seperti yang dinyatakan tetapi menunjukkan harga rendah atau Lembah-Lembah. Adakah terdapat sesuatu di bawah tilam yang menyebabkan ini? Kerap menukar cadar atau menambah katil memerlukan tilam bergerak agak. Mungkin sesuatu yang bekerja dengan cara di bawah tilam. Tilam Perlukah giliran berkala atau Melibas? Jika ini belum telah berlaku yang boleh juga menyebabkan badan kesan yang lebih cepat di tilam anda berbanding jika tilam anda adalah sebagai flipped dan sering diputar.

Berapa lama anda telah dimiliki tilam? Lima, sepuluh, dua puluh tahun? Tilam-tilam konvensional biasanya akan menyediakan sepuluh tahun memakai yang baik. Banyak yang lebih moden memori buih dan viscoelastic tilam boleh menyediakan lima belas hingga dua puluh tahun penggunaan bergantung kepada model. Sudah tentu tetamu bilik tilam dan tilam-tilam kegunaan harian berbeza-beza dari segi pakaian mereka dan ini akan menjejaskan di samping tilam anda serta bila untuk menggantikannya.

Satu lagi perkara untuk mengambil kira adalah apa yang anda rasakan pada waktu pagi. Adakah anda bangun dengan sakit belakang? Adakah anda mempunyai sakit atau sakit pada waktu pagi? Bagaimana anda rasa selepas tidur malam yang adalah berhubung secara langsung apa yang tilam anda adalah memberi sokongan. Sering sakit belakang pada waktu pagi adalah disebabkan oleh tilam anda. Jika anda mengalami kembali isu-isu yang anda perlu menjadualkan temu janji dengan doktor anda untuk memastikan sebarang isu yang anda mempunyai tidak berkaitan dengan sesuatu yang lain daripada kesihatan anda.

Jadi Bilakah tidak tidur di atas tilam anda Bandingkan untuk tidur di atas lantai? Saya tidak dapat memikirkan apa-apa yang lebih selesa daripada aras untuk tidur. Apabila anda berada di titik apabila aras seolah-olah menjadi pilihan yang lebih baik untuk tidur malam yang baik kemudian masa telah datang untuk menggantikan tilam anda. Jadi apakah tanda-tanda untuk mencari untuk menentukan jika anda memerlukan tilam baru?

Mencari harga rendah atau Lembah-Lembah di tilam anda. Menentukan sekiranya ini adalah dari kesan semulajadi badan atau sokongan bagi tilam anda mungkin menyebabkan ini. Jika tilam tidak menerima sokongan sepatutnya membetulkan ia supaya ia tidak boleh menghapuskan keperluan untuk menggantikan tilam dengan serta-merta. Jika tilam yang mempunyai sokongan yang betul tetapi masih menunjukkan tanggapan daripada ia boleh bersedia untuk digantikan. Berapa lama tilam yang telah digunakan boleh juga menentukan Bilakah anda akan perlu untuk menggantikannya. Secara amnya di mana-mana dari sepuluh ke lima belas tahun adalah suatu jangka hayat purata tilam. Jika anda telah dimiliki tilam anda bagi jumlah masa ini dan ia menjadi tidak selesa daripada anda mungkin bersedia untuk tilam baru untuk katil anda.

Katil adalah perkara-perkara lucu. Kita mencari keselesaan dari mereka untuk tidur dan lagi mereka boleh menjadi tidak selesa kepada kami dari masa ke masa. Memastikan tilam dan asas kami yang betul adalah penting bukan sahaja untuk kami balik dan badan mendapat tidur malam yang baik tetapi kesihatan kita juga. Jadi jika anda sedang mempertimbangkan untuk tidur di atas lantai dan anda kini sendiri tilam kemudian masanya telah tiba untuk mencari tilam yang baru. Anda berhak mendapat lebih baik daripada lantai drafty yang sejuk dan badan anda akan terima kasih untuknya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *