Tidak pernah terlalu awal untuk rawatan jangka panjang meminta sebut harga

Tidak pernah terlalu awal untuk rawatan jangka panjang meminta sebut harga

Jangka panjang kadar premium penjagaan insurans (LTCI) adalah berdasarkan kepada umur orang pada masa itu mereka yang benar-benar memohon bagi dasar-dasar mereka. Masa muda mereka membeli polisi mereka lebih kecil premium mereka akan. Memandangkan hakikat ini, ia adalah penting untuk meminta sebut harga penjagaan jangka panjang sebelum usia persaraan kerana ini akan menjamin perlindungan LTCI harga rendah.

Diinsuranskan individu-individu yang berjaya membeli polisi LTCI mereka sebelum usia 60 sedang membayar premium tahunan yang hanya sedikit lebih daripada $1,000, manakala pemegang polisi ini berumur 65 hingga 75 bergelut untuk mengekalkan $2,500 $4,000 setiap tahun.

Sebab lebih tua pemegang-pemegang polisi LTCI membayar lebih premium adalah pelepasan mereka bagi diskaun kesihatan yang baik, menawarkan banyak Kumpulan Syarikat LTCI. Seseorang telah berada dalam Kesihatan yang sempurna jika dia mahu mendapatkan diskaun istimewa ini dan jika beliau akan berjaya untuk mendapatkan, dia akan tidak pernah hilang walaupun kesihatannya mula berubah di masa depan.

Amerika yang menunggu untuk menjadikan 60 sebelum membeli polisi mereka bukan sahaja berisiko untuk membayar premium yang lebih tinggi, mereka juga perlu menghadapi kebenaran pahit bahawa nilai faedah-faedah yang mereka akan menerima polisi mereka akan jauh lebih kurang berbanding apa yang mereka berharap untuk.

Semua orang yang tidak mempunyai dasar LTCI lagi harus mula meminta sebut harga LTCI dari pelbagai LTCI pembawa dan kemudian belajar masing-masing dengan teliti. Dengan melakukan supaya mereka akhirnya akan dapat memikirkan jenis LTCI dasar akan menepati bajet dan keperluan penjagaan kesihatan masa depan mereka.

Umur yang sesuai untuk meminta rawatan jangka panjang petikan

Sesetengah pakar LTCI menasihati pengguna untuk melihat ke dalam pilihan LTCI mereka sebaik sahaja mereka berpaling 50 atau 55 tetapi banyak 50-tahun-kanak kanak berusia hari ini didapati mempunyai keadaan perubatan sedia ada. Anda adalah lebih baik meminta sebut harga anda pada usia yang muda seperti 45. Mengikut rekod pakar-pakar LTCI, 65% daripada Pemohon berusia 45 tahun berjaya mengunci diskaun kesihatan yang baik. Melainkan anda dilahirkan dengan penyakit kongenital yang anda akan layak mendapat diskaun istimewa ini, terlalu.

Sekarang sebelum bertanya kepada ejen anda untuk membantu anda meminta sebut harga LTCI dari syarikat penerbangan utama, terdapat perkara-perkara penting yang anda perlu untuk mencapai matlamat. Salah satu daripadanya adalah untuk mengetahui kos penjagaan di mana anda tinggal kerana jumlah perlindungan yang akan anda terima dari polisi LTCI anda perlu mematuhi kos penjagaan di kawasan anda.

Sebaik sahaja anda telah tahu kos LTC di tempat anda, lawati doktor anda untuk menentukan tahap rawatan yang anda mungkin memerlukan di masa hadapan. Doktor anda secara semulajadi akan mencari sejarah kesihatan keluarga anda, juga sebagai maklumat penting ini akan digunakan oleh pakar LTCI dalam memproses permintaan anda. Menyembunyikan apa-apa maklumat yang berkaitan dengan kesihatan kerana walaupun anda berjaya menghalang ia daripada ejen anda, pembawa LTCI mempunyai cara mereka mencari. Jika mereka sedar bahawa anda sedang menyembunyikan maklumat yang relevan, mereka boleh menolak permohonan anda.

Setelah menerima rawatan jangka panjang anda sebut harga mengkaji setiap satu dengan berhati-hati dan mengambil perhatian terhadap komponen-komponen yang penting seperti amaun perlindungan, manfaat tempoh, inflasi perlindungan dan kadar premium. Ingat bahawa syarikat-syarikat LTCI sentiasa memberi anak-anak muda pilihan jadi gunakan peluang ini untuk merancang masa depan anda dengan betul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *