Tidak merasa buruk tentang anda “Gummy Smile” lagi

Tidak merasa buruk tentang anda “Gummy Smile” lagi

Jika anda mengalami besar gusi yang membuat senyuman anda kelihatan janggal. Anda mungkin mempunyai apa yang dipanggil sebuah “Gummy Smile”. Yang “Gummy Smile” adalah kecacatan yang turun-temurun, yang menjadikan gusi yang kelihatan besar dan protruding semasa membuat gigi kelihatan kecil dan Apabial. Ia adalah perkara biasa bagi orang-orang yang “Gummy Smile” untuk merasa sendiri sedar tentang tersenyum atau mempamerkan gigi mereka, kerana jika dibandingkan dengan senyuman yang betul, mereka kelihatan menarik. Shying dari tersenyum boleh mempunyai kesan yang serius kepada kesihatan dan kehidupan peribadi anda.

Ia adalah satu kebimbangan yang besar jika anda merasa malu mengenai tersenyum kerana sebuah “Gummy Smile”. Ia telah didokumenkan bahawa terdapat banyak manfaat kesihatan yang secara langsung berkaitan dengan gigi yang kuat dan tersenyum. Ia adalah diketahui bahawa tersenyum melegakan badan, kerana ia melepaskan Endorfin dan serotonin dalam otak. Apabila bahan kimia ini akan dilepaskan tekanan darah anda diturunkan dan meningkatkan sistem imun badan anda. Apabila seseorang tidak merasa yakin tentang tersenyum ia boleh menyebabkan kemurungan dan boleh meninggalkan jasad bakteria yang terdedah kepada berjangkit.

Satu lagi faedah untuk tersenyum adalah bahawa ia membuatkan anda lebih boleh didekati dan mudah berlaku apabila ia datang kepada situasi sosial yang interaktif. Tersenyum membuatkan interaksi sosial yang mudah kerana ia adalah kecenderungan semula jadi penerimaan apabila ia dihalakan ke arah orang lain. Senyuman yang menunjukkan butir-butir peribadi yang pelbagai seperti keyakinan, baik genetik, dan menyerlahkan struktur tulang yang kuat. Semua ini akan bermanfaat apabila ia datang untuk berinteraksi dengan orang lain.

Memahami faedah senyuman yang baik adalah apa yang menyebabkan ramai orang untuk mencari pembedahan pembetulan. Jika anda mempunyai satu “Gummy Smile” dan ingin mengubah cara senyuman anda kelihatan anda berada dalam nasib, kerana terdapat pelbagai “Gummy Smile” pembetulan pembedahan yang boleh meningkatkan cara anda melihat. Langkah pertama untuk membetulkan anda “Gummy Smile” adalah menghubungi doktor gigi kosmetik yang pakar dalam pembedahan jenis ini.

Perkara kedua yang penting perlu difahami adalah bahawa terdapat banyak pembedahan berbeza untuk membetulkan yang “Gummy Smile”. Bergantung kepada keterukan anda “Gummy Smile” terdapat beberapa kemungkinan pembedahan.

Apabila di “Gummy Smile” adalah prosedur pembedahan pergigian ringan pilihan adalah Gingivectomy yang. Gingivectomy seorang doktor gigi kosmetik akan menggunakan laser pergigian untuk mengeluarkan sejumlah kecil tisu gusi. Prosedur ini tidak menyakitkan dan ia mengambil masa hanya dua minggu untuk gusi untuk sembuh.

Dalam kes yang lebih maju “Gummy Smile”, ianya perlu bagi doktor gigi kosmetik untuk melakukan pembedahan Crown Lengthening. Pembedahan ini melibatkan mengangkat gusi dari tulang, kemudian menanggalkan beberapa dan akhirnya meletakkan pada gusi di kedudukan yang lebih tinggi pada gigi untuk memadankan tahap gusi baru.

Jika senyuman yang masih tidak sempurna, rawatan tambahan mungkin diperlukan. Doktor gigi kosmetik akan menggunakan porcelain veneers atau porselin Mahkota untuk membaiki gigi untuk menyeimbangkan mereka dengan kepada gusi. Prosedur akhir ini boleh dilengkapkan di Lawatan hanya dua.

Jadi tidak kira apa jenis “Gummy Smile” anda perlu ada satu prosedur pembedahan yang sesuai untuk anda. Rujuk doktor gigi kosmetik tentang prosedur yang terbaik untuk anda pembetulan “Gummy Smile”.

Untuk maklumat lanjut, layari www.gummysmilecorrection.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *