Tidak mengambil serbuk kolagen benar-benar membantu membina kolagen

Tidak mengambil serbuk kolagen benar-benar membantu membina kolagen

Salun Kecantikan dan anti penuaan industri telah benar-benar menjadi kreatif dan sesiapa apabila datang ke pengantian kolagen untuk memerangi kesan penuaan. Orang mahu kelihatan baik dan muda yang membuka peluang besar kepada industri ini. Merendah-rendahkan tahap kolagen apabila salah satu dewasa telah secara saintifik terbukti untuk menjadi punca utama kesan penuaan seperti kedut, garis-garis halus dan kulit kendur. Untuk menterbalikkan kesan penuaan ini adalah untuk meningkatkan atau memulihkan tahap kolagen dalam tubuh dan ini telah membawa kepada penyelesaian seperti suntikan kolagen langsung, lisan pengambilan kolagen pil, serbuk kolagen yang boleh dimakan, gula-gula kolagen dan kolagen topikal permohonan ke atas kulit.

Tempahan bercakap tentang kursus adalah serbuk kolagen yang boleh ditambah kepada makanan atau minuman, membuat pengambilan kolagen yang mudah yang mungkin anda. Kebimbangan bukanlah mengambil serbuk kolagen yang terkawal dan tidak mengganggu tabiat pemakanan kami tetapi tidak mengambil serbuk kolagen benar-benar membantu membina kolagen. Menurut penemuan British kulit asas, ia adalah sukar untuk melihat bagaimana yang akan bekerja secara saintifik dan mereka berkata mereka telah melihat tiada bukti bahawa makan kolagen akan memberi manfaat kepada kulit anda dalam apa jua cara. Kesimpulannya makan kolagen mengisi kolagen di dalam badan anda sama ada ia akan menggalakkan penghasilan kolagen dalam badan anda.

Mujurlah, itu tidak bermakna ada tidak ada penyelesaian lain untuk melawan kolagen yang merendah-rendahkan masalah. Satu-satunya telah terbukti secara saintifik dan diuji secara klinikal penyelesaian untuk memerangi kehilangan kolagen, adalah untuk merangsang semula dalam pertumbuhan kolagen oleh sistem badan kita sendiri. Tidak seperti pengambilan lisan atau permohonan luar yang akan hanya dengan gimik jualan yang menerima-pakai kebanyakan syarikat-syarikat penjagaan kulit untuk meningkatkan jualan daripada kolagen. Perlu ke berkata, jawapan kepada “tidak mengambil serbuk kolagen benar-benar membantu membina kolagen”, adalah besar “NO” itu benar-benar mengandungi kolagen.

Walau bagaimanapun, jika dipanggil “kolagen serbuk” tidak mengandungi “kolagen”, tetapi ia mengandungi bahan-bahan seperti Koenzim Q10 sebaliknya, ia mungkin membantu memperlahankan kehilangan kolagen. Koenzim Q10, antioksidan yang telah terbukti dalam keupayaannya untuk melindungi dan tenaga sel-sel kulit. Kajian terkini telah menunjukkan Koenzim Q10 merupakan salah satu antioksidan yang pertama untuk habis apabila kulit terdedah kepada radiasi UV. Dengan pengisian kandungan Koenzim Q10, yang juga membantu meningkatkan pengeluaran kolagen dan elastin kulit.

Bahan-bahan semulajadi lain petikan dari bulu New Zealand kambing biri-biri, TK Cynergy yang mengandungi Keratin, sangat serupa dengan asas protein yang terkandung dalam kulit manusia. Keratin didapati di seluruh sel-sel badan, yang mempunyai peranan penting yang struktur kulit dan powerfully berkesan dalam meremajakan kulit. Ia merangsang sel-sel kulit untuk menghasilkan kolagen dan elastin, yang akan menghapuskan kedutan dan garis-garis halus. Selain daripada mempromosikan ketegasan dan keanjalan kulit, Cynergy TK juga meningkatkan keupayaan pengekalan lembapan kulit. Kajian menunjukkan 14% peningkatan yang berterusan dalam pengekalan lembapan kulit, dan peningkatan yang berterusan dalam keanjalan kulit sebanyak 42% selama 18 hari.

Dengan terlebih dahulu saintifik menguji kaedah dan peralatan pada masa kini, kita masih tidak dapat mencari apa-apa bukti pada “tidak mengambil serbuk kolagen benar-benar membantu membina kolagen”. Sebaliknya, produk penjagaan badan yang mengandungi Cynergy TK dan Koenzim Q10, telah terbukti secara saintifik dan diuji secara klinikal dapat meningkatkan penghasilan kolagen dalam sel-sel kulit kita. Diberi pilihan-pilihan di atas, akan anda masih pergi untuk pengambilan serbuk kolagen? Bagi saya, saya hanya akan mengabaikan frasa daripada “tidak mengambil serbuk kolagen benar-benar membantu membina kolagen”, dan meletakkan kepercayaan saya dalam produk penjagaan kulit yang pasti merangsang pengeluaran kolagen dan elastin, berkesan mendapatkan kulit cantik saya bercahaya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *