Tidak dapat ditolak – memastikan kejayaan Medicaid anda

Tidak dapat ditolak – memastikan kejayaan Medicaid anda

Kertas kerja yang seolah-olah tidak berkesudahan dan grindingly perlahan ketidakcekapan sistem pemprosesan Kerajaan boleh membuat Medicaid permohonan kelihatan amat yang sukar, jika tidak mustahil, tugas. Menambah bahawa mengendahkan hakikat bahawa banyak negeri dan pejabat-pejabat tempatan sering gagal untuk mendukung garis panduan Persekutuan mandated, gagal untuk fail kertas kerja tepat pada masanya dan penyelesaian, dan membuat kesilapan dalam persembahan perwatakan atas permohonan, dan Pemohon perlu untuk menjadi sebagai jurusan untuk menjayakan permohonannya untuk membantu seberapa yang boleh. Berikut adalah beberapa isu yang perlu ditangani sebelum dan semasa pemfailan untuk memastikan bahawa permohonan anda untuk Medicaid dikendalikan dengan kejayaan dan tidak bertemu dengan sebarang kelewatan atau penafian.

1.) Tahu apa yang anda mahu dan apa yang anda boleh mendapat – dengan banyak Medicaid bantuan program yang berbeza disediakan, Pemohon hendaklah mahir dalam atur cara mana dia mungkin perlu atau layak. Sesetengah atur cara memberi tumpuan kepada individu yang mempunyai pelbagai keperluan fizikal atau penyakit, seperti Penyakit Alzheimer. Masih atur cara lain mempunyai pendapatan yang ketat dan aset had keperluan. Berapa banyak anda membuat dan/atau berapa banyak anda sendiri boleh menjejaskan status kelayakan anda untuk atur cara ini. Memohon untuk program atau atur cara yang betul boleh membuat perbezaan di antara penerimaan dan penolakan permohonan anda.

2.) Tahu tarikh akhir anda – pemfailan terlalu awal untuk bantuan Medicaid boleh membawa maut seperti kejayaan permohonan anda yang hilang tarikh akhir. Aset-aset tertentu perlu ditetapkan atau dipindahkan terlebih dahulu mematuhi garispanduan pendapatan. Kertas kerja tertentu mungkin perlu dilengkapkan oleh pengamal perubatan anda. Begitu juga, satu tarikh akhir pemfailan yang hilang, atau menunggu terlalu lama untuk menghasilkan dokumen tertentu mungkin azab permohonan anda ke Penafian, juga. Pemfailan dalam tempoh pelepasan bukanlah satu idea yang baik, sebagai yang boleh membawa kepada kelewatan yang serius melengkapkan proses permohonan. Mengetahui bila untuk fail, dan apabila fail apa kertas kerja akan meningkatkan peluang kejayaan anda.

3.) Tahu kebolehan anda – Tempahan Medicaid pemohon perlu membuktikan bahawa mereka berupaya menjaga diri mereka semasa hidup sehari-hari. Anda perlu menunjukkan melalui pemeriksaan fizikal yang anda boleh tidak lagi berpakaian sendiri, Suap sendiri, mandi sendiri dan menguruskan lain-lain asas keperluan harian anda. Peperiksaan ini biasanya dijalankan oleh seorang pengamal perubatan atau orang yang bergabung dengan sebuah agensi seperti sebuah rumah atau institusi seperti kemudahan kejururawatan. Jika anda melakukan terlalu baik pada peperiksaan ini, anda mungkin tidak menerima kelulusan permohonan anda. Peperiksaan mental yang biasanya adalah sebahagian daripada peperiksaan ini, juga, untuk menentukan jika walaupun anda mungkin secara fizikal mampu menjaga diri sendiri, keadaan mental anda menghalang anda daripada berbuat demikian.

4.) Tahu prosedur anda county – temuduga pengambilan Tempahan Medicaid, sekurang-kurangnya orang-orang yang awal, mesti dibuat bersemuka. Ini berbeza dari county untuk county, seluruh negeri ini sudah tentu, tetapi sebagai seorang general rule of thumb, sama ada anda atau wakil undang-undang, layak untuk anda, perlu pergi ke pejabat tempatan untuk memulakan proses permohonan. Beberapa pejabat walaupun had penyelesaian sebenar permohonan pekerja kes mereka. Tahu yang anda perlu untuk melihat, yang boleh pergi bagi pihak anda jika anda tidak boleh, dan apa yang mereka mungkin perlu mengambil dengan mereka sebelum cuba untuk memfailkan permohonan Medicaid anda.

5.) Tahu anda kertas kerja – The Medicaid permohonan ialah dokumen multi-page. Jawapan setiap soalan mestilah disokong dengan dokumen undang-undang atau perubatan lain. Sokongan ini mungkin termasuk dokumen: kad keselamatan sosial, Medicare Kad, Kad insurans kesihatan, sijil kelahiran, sijil perkahwinan, sijil kematian, polisi insurans hayat, perbuatan harta, pendaftaran Kereta, bil-bil bulanan isi rumah, dokumen-dokumen urusan pengebumian, tunas gaji atau pencen, dan penyata kewangan biasanya akan kembali tiga tahun sebelum permohonan Medicaid difailkan. Pejabat tempatan boleh mendapatkan maklumat tertentu dari rekod komputer Syarikat, sekiranya perlu. Mereka juga harus dapat membantu anda dalam mendapatkan rekod dari Negeri pejabat daripada Perangkaan penting, sekiranya anda kehilangan sebarang kelahiran, kematian, atau sijil perkahwinan yang mungkin diperlukan. IRS kerap menghantar pendapatan dan rekod-rekod kewangan kepada pejabat tempatan, dan Medicaid anda boleh ditolak atau dibatalkan walaupun jika maklumat kewangan yang penting tertentu ditahan. Penipuan Medicaid diambil serius. Ia adalah lebih baik untuk tidak fail sehingga semua kertas kerja anda sokongan yang tidak terhingga daripada fail tanpa ia dan Penafian risiko atau lebih teruk. Setelah semua itik anda berturut-turut dan semua kertas-kerja yang anda beratur di belakang mereka boleh sangat meningkatkan peluang kejayaan permohonan anda, serta mempercepatkan penyelesaian permohonan itu sendiri.

6.) Tahu hak anda – Medicaid permohonan kejayaan bergantung bukan sahaja anda, tetapi kepada individu anda pejabat tempatan yang menguruskan kes anda untuk anda. Kerajaan Persekutuan mempunyai mandat bahawa semua tuntutan Medicaid mesti keputusan dibuat dalam tempoh 90 hari. Hakim pentadbiran undang-undang yang boleh mempercepatkan proses untuk permohonan pelupusan pada pendengaran yang adil. Jika pelupusan permohonan anda mengambil lebih daripada apa yang anda fikir ia perlu, anda mungkin perlu mengatur sidang itu adil akan diadakan. Ini akan melibatkan mengekalkan peguam, tetapi ia boleh menjimatkan masa menunggu setahun atau lebih untuk belajar sama ada atau tidak perbelanjaan anda akan dilindungi oleh manfaat Medicaid dan setakat liputan itu akan mengambil masa.

Memohon faedah Medicaid hidup bantuan mungkin satu kejahatan perlu, tetapi proses itu sendiri tidak perlu menjadi jahat. Mengetahui asas-asas mudah-6 boleh mempercepatkan proses permohonan pelupusan dan anda baik pada cara anda untuk permohonan kelulusan, tanpa kebimbangan, kelewatan atau penolakan Iblis.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *