Tidak berpeluh, menghentikan ekzema!

Tidak berpeluh, menghentikan ekzema!

Tidak kira bagaimana ekzema disebabkan ia terikat kepada menjadi lebih buruk apabila anda berpeluh dengan banyak, kini anda mendapat gelaran? Saya agak kagum dengan saya walaupun, anyway. Jika anda tinggal di suatu tempat dengan iklim tropika yang kemudian ia adalah amat sukar untuk mengelakkan peluh. Badan peluh masin, dan jadi ini akan menyebabkan gatal-gatal kulit sudah radang, dan boleh sangat menyakitkan dan mengganggu bagi seorang penghidap ekzema.

Tidak berpeluh adalah jelas penawar boleh didapati, tetapi itu adalah mustahil! Iaitu walaupun yang terbaik anti-persparant menyahbau mungkin tidak dapat mengawal anda berpeluh, dan juga diri ini boleh memburukkan lagi keadaan anda. Adalah mustahil semata-mata untuk mengelakkan segala-galanya yang menyebabkan peluh terutama jika dia hidup dalam sebuah negara tropika.

Ia adalah masa untuk mengurangkan amaun yang anda berpeluh, anda boleh contohnya mengelakkan langsung senaman berat yang melibatkan banyak kerja keras. Tetapi anda mungkin tidak dapat mengelak daripada semua aktiviti harian anda. Alah orang dinasihatkan untuk bersenam dalam rumah sahaja, di bilik-bilik berhawa dingin. Generik kesihatan yang baik dan kesihatan kulit boleh dikekalkan melalui senaman.

Satu lagi faktor untuk mengurangkan peluh adalah dengan menggunakan pakaian kapas yang looser dan tidak melekat pada badan, ini membolehkan tubuh untuk bernafas dan jadi badan perlu mendapatkan peredaran udara yang cukup baik. Semasa peluh banyak air yang hilang melalui permukaan kulit kita. Untuk mengisi kehilangan air, ia adalah penting bahawa anda minum air yang cukup.

Kami adalah semua memberitahu bagaimana berbahaya matahari hari ini, namun sedikit sinar matahari mungkin benar-benar memberi manfaat kepada pesakit ekzema yang kerana ia menyediakan vitamin D untuk kulit dan juga membunuh mematikan kuman beberapa. Ia juga seolah-olah membakar sebarang tampalan kasar yang anda ada pada kulit anda.

Peluh mungkin menjadi masalah kerana penggunaan sunscreens, banyak menghalang kulit daripada bernafas dan jadi boleh membawa kepada peluh.

Anda perlu mendapatkan nasihat daripada dermatologi bagi semua kes-kes ekzema, Mudah-mudahan dengan cara ini anda akan dapat mencari penyelesaian yang paling sesuai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *