Tidak aromaterapi merawat penyakit?

Tidak aromaterapi merawat penyakit?

Tidak aromaterapi merawat penyakit?

Ramai orang tertanya-tanya jika aromaterapi boleh membantu dalam merawat penyakit emosi dan fizikal. Saya di sini untuk memberitahu anda bahawa ia tentu tidak – dan saya tidak fikir saya sendirian. Amalan aromaterapi semata-mata tidak wujud selama lebih 5,000 tahun jika ia tidak pula memberikan kesihatan dan kesejahteraan kepada mereka yang menggunakannya. Hari ini, lebih daripada sebelumnya, berjuta-juta orang di seluruh dunia akan beralih kepada kaedah yang lebih semulajadi mengatasi tekanan, kebimbangan dan ketegangan yang menyumbang kepada penyakit dan penyakit.

Aromaterapi, seperti perubatan yang menyeluruh, adalah pencegahan dan aktif mendekati untuk merawat dan menjana tenaga penyembuhan fizikal dan emosi. Banyak sifat-sifat minyak pati tulen aromaterapi telah berakar sejarah memanfaatkan pelbagai kesusahan yang menimpa fizikal dan psikologi. Malah, pengamal holistik percaya pada kuasa minyak aromaterapi begitu kuat bahawa mereka mencadangkan minyak pati tulen yang banyak untuk membantu dalam pembersihan Pusat tenaga (seimbang chakra). Profesional holistik yang banyak sangat mengesyorkan Aromatherapies minyak pati untuk pelanggan dan haiwan peliharaan mereka, dan kebanyakan, jika tidak semua holistik profesional mengamalkan aromaterapi diri mereka sendiri.

Sejarah dan kebaikan aromatherapies, menggunakan minyak pati yang tulen, mempunyai telah didokumenkan dalam banyak buku-buku aromaterapi, artikel dan penerbitan perubatan aromaterapi, dan telah terbukti menjadi satu kaedah yang berkesan untuk merawat pelbagai penyakit emosi dan fizikal. Amalan menggunakan aroma, melalui minyak pati tulen aromaterapi, mempertingkatkan perasaan kesejahteraan boleh memberikan kelegaan dari tekanan, kemarahan, kekecewaan dan kemurungan, membersihkan dan mengetatkan kulit, panas atau menyejukkan badan, membasmi dan sinus yang jelas dan menyegarkan serta memberi inspirasi kepada jiwa.

Aromaterapi boleh membantu merawat penyakit yang mudah seperti sakit kepala, gigitan serangga, gangguan kulit, selaran matahari, batuk dan gejala-gejala yang sejuk. Aromaterapi juga boleh merawat artritis, anoreksia, kemurungan, sakit otot dan kekejangan, PMS, IBS, resdung, buah pinggang dan masalah hati juga. Kelebihan aromaterapi berbohong dalam minyak yang digunakan dan kaedah permohonan bagi setiap minyak. Berkali-kali, penggunaan minyak adalah permohonan topik seperti urut, panas atau sejuk compress, atau berendam. Minyak pati tulen juga boleh digunakan dalam produk penjagaan kulit, badan semburan atau mandian yang menenangkan atau berahi. Di samping itu, minyak pati boleh diserap melalui hidung, melalui penyedutan wap terus dari botol, melalui seorang Penyebar aromaterapi, Bilik spray dissipation oleh cincin mentol, atau humidifier.

100% Minyak pati yang tulen adalah sangat kuat dan bermanfaat, dan apabila digunakan dengan berhati-hati, mereka boleh buka anda sehingga dunia yang baru daripada pengalaman yang sihat. Kualiti minyak itu adalah sangat penting, dan akan menetapkan jumlah manfaat terapeutik yang anda akan terima. Ia adalah dalam kepentingan terbaik anda untuk mendapatkan minyak pati tulen secara berasingan daripada minyak pembawa, supaya anda boleh mengawal jumlah kecairan yang menepati anda terbaik. Kemungkinan yang tidak berkesudahan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *