Tidak angkat berat menyebabkan tekanan darah tinggi?

Tidak angkat berat menyebabkan tekanan darah tinggi?

Dalam orang-orang terdahulu yang telah mengambil darah ubat-ubatan telah counseled tidak untuk amalan dengan berat kerana kemungkinan untuk sekali-sekala peningkatan tekanan darah. Tempahan analisis ini telah bertambah baik kerana peningkatan dalam Kesihatan senaman otot jangka panjang menjadi dihargai. Pada masa ini, latihan berat badan tidak lagi ditolak bagi penghidap tekanan darah tinggi.

Latihan dengan berat boleh menghasilkan merancakkan lagi sementara tekanan darah. Membuat kemajuan ini boleh mengejutkan – berdasarkan berat yang anda kendalikan. Walau bagaimanapun latihan berat badan juga boleh mempunyai manfaat jangka panjang bagi BP yang melebihi kebimbangan peningkatan sementara dalam tahap tekanan darah.

Selain hakikat bahawa BP akan meningkat semasa menjalani latihan berat, kenaikan ini adalah sementara. Laporan menunjukkan bahawa semasa latihan berat terdapat beberapa penggunaan sel-sel yang berbaris saluran darah besar yang tidak, namun keputusan ini berlaku hanya dalam individu yang mengalami tahap kecergasan yang miskin. Ia seolah-olah yang sering berat latihan dan counterbalances latihan ini berkesan dan keputusan dalam keadaan yang baik hati dan kapal. Laporan telah mencadangkan bahawa subjek yang mengangkat berat setiap hari mempunyai peluang yang lebih rendah daripada penyakit kardiovaskular.

Latihan sehari-hari, termasuk angkat berat yang sewajarnya, mengakibatkan pelbagai manfaat Kecergasan, termasuk membantu merendahkan tekanan darah dari masa ke masa.

Bagi mereka yang mempunyai tekanan darah yang tinggi, tanya doktor anda sebelum membangunkan pelan senaman. Doktor anda boleh membantu anda membuat senaman dilengkapi untuk keperluan dan keadaan anda.

Apabila anda mempunyai tekanan darah tinggi di sini adalah cara-cara tertentu bagi permulaan program untuk angkat berat:

1. Mengetahui dan menguruskan teknik-teknik yang betul semasa mengepam besi untuk mengurangkan kemungkinan kecederaan.

2. Elakkan memegang nafas anda. Menahan nafas anda sepanjang latihan boleh menghasilkan disebabkan dalam tekanan darah tinggi. Cuba bernafas seperti biasa dan secara berterusan dengan meningkatkan setiap. Apabila menaikkan berat, nafas melalui mulut anda kerana anda akan melaksanakan kerja-kerja.

3. Berat berat memerlukan penggunaan yang lebih besar, yang boleh menghasilkan spike dalam tekanan darah tinggi. Anda boleh menolak tisu otot anda dengan wajaran yang lebih rendah dengan meningkatkan kuantiti usul.

4. Jika anda sedang mengambil ubat-ubatan darah, ia adalah penting untuk pastikan tekanan darah anda adalah di bawah kawalan yang baik sebelum memulakan program berat lifting.

5. Terus menyimpan mata anda pada tekanan darah anda dengan berhati-hati tentang kursus bulan pertama program latihan berat badan anda dan beritahu doktor anda ketahui jika anda merasa pelbagai di BP.

6. Mengambil iktibar kepada badan anda. Menghentikan pergerakan anda tiba-tiba jika anda menjadi pendek nafas atau pengsan atau jika anda mengalami sakit dada atau tekanan.

Untuk meringkaskan, kita akan mengatakan bahawa pelan senaman aerobik dan angkat berat yang sederhana boleh menjadi baik walaupun anda mengambil pil darah – selagi anda jelas dengan doktor anda pertama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *