Tidak ada yang sempurna—kami semua membuat kesilapan

Tidak ada yang sempurna—kami semua membuat kesilapan

Apabila saya adalah senior di sekolah menengah saya menarik diri sebelum tamat pengajian kerana saya cukup bodoh untuk masuk ke dalam satu pergelutan dengan geng remaja bermasalah. Ia mengambil masa sebelum saya memberitahu ibu bapa saya. Saya adalah kanak-kanak daripada ibu bapa yang beralkohol dan ibu saya bekerja sepenuh masa. Pada kebanyakan hari, adik-beradik saya tujuh dan saya telah rumah semata-mata. .Saya tidak mahu menghadapi kebenaran — bahawa saya adalah hanya satu lagi remaja bermasalah yang tindakan yang ketara telah dipinda masa depan saya. Saya hanyut dari satu kerja rendah gaji untuk bulan lain, tidak mengetahui apa masa depan diadakan tidak pasti bagaimana aku akan dapat hidup saya kembali di landasan yang betul.

Jika kita hidup cukup lama, tiada akan datang satu masa yang apabila kita semua akan akhirnya membuat kesilapan dalam penghakiman yang akan menyebabkan hidup kita secara tiba-tiba mendapat sangat rumit, tidak teratur dan mengelirukan. Ia berlaku kepada setiap orang — juga tidak terkecuali.

Dunia kita tidak disangka-sangka terbalik dipadam oleh beberapa kesilapan yang thickheaded. Apabila perkara-perkara buruk berlaku kerana kesilapan kami, kecenderungan tersebut adalah untuk menafikan kesilapan dan mencari kesalahan dengan orang lain. Ini kerana kita sedang menderita dan lebih teruk dengan keadaan kami, dan perkara terakhir yang kami mahu lakukan adalah mengakui kami dibawa ini atas diri kita sendiri. Sehingga kesalahan yang dibetulkan, akan ada kebakaran tanpa pemberian tahu dan tanah lombong di sekitar. Satu cara untuk kebahagiaan adalah untuk mengakui kebenaran, tetapi yang lebih mudah berkata daripada dilakukan bagi remaja yang bermasalah.

Untuk menyelesaikan masalah, kami mencipta pelan penyelesaian cepat, tetapi rancangan tersebut jatuh selain. Kami suffers–we imej diri yang menjadi terdesak. Tingkah-laku kami bertukar self-destructive. Lain-lain di sekeliling kita menjauhkan diri, tidak mahu menjadi entrapped dalam Lingkaran menurun.

Adakah bunyi ini biasa bagi anda? Dalam dunia yang lebih indah, kita tidak perlu bimbang tentang masalah-masalah tersebut sebagai membuat kesilapan atau menavigasi melalui Tanah & Galian dan kebakaran. Tetapi jika anda seperti saya, dilahirkan dalam kemiskinan menghancurkan tulang, besar kemungkinan anda belum diberi pilihan dalam perkara tersebut. Anda adalah mangsa keadaan di luar kawalan anda.

Walau bagaimanapun, kita semua, sama ada kaya atau miskin, pasti membuat kesilapan pertimbangan yang ketara mengubah perjalanan kita dalam hidup. Kadang-kadang mereka tidak lebih daripada kesilapan yang kecil dan kami boleh mendapatkan semula, sekali gus meletakkan kita kembali di Padang. Point saya adalah, tiada siapa yang sempurna dan pada satu masa nanti kita akan membuat kesilapan.

Saya belajar bahawa cara terbaik untuk mendapatkan kembali dari kesilapan saya adalah untuk menghadapi Ketua-pada — mengakui kesilapan. Saya mendapati bahawa kemasukan saya tidak tanda lemah dan tidak mungkin boleh ditafsirkan seperti itu oleh orang lain. Ia tidak seharusnya menjadi satu wallow, tetapi tidak ada apa yang salah dengan refleksi dan cuba belajar dari kesilapan kami.
Bilakah kita enggan mengakui kesilapan yang terang-terangan — kesilapan serius yang mengubah perjalanan hidup kita dan jelas kepada semua orang-orang sekeliling kita — maka watak kami diserang, dan kita kelihatan licin dan tidak masuk akal untuk orang-orang yang mengambil berat tentang kita. Kami menjejaskan aset paling yang kita ada-Amanah. Apabila orang lain di sekeliling kita sedar mereka sedang dimainkan untuk orang bodoh, mereka bristle. Apabila kita kehilangan kredibiliti di kalangan rakan-rakan dan kenalan kita, kita akan kehilangan sistem sokongan utama kami. Peluang kami untuk mengatasi masalah jenis ini yang meragukan.

Saya tidak sedar ia ketika itu, tetapi oleh enggan mengakui kesilapan saya semasa tahun-tahun awal saya dalam kemiskinan, saya telah memanjangkan azab. Orang-orang yang enggan mengakui kesilapan yang jelas dilihat sebagai bodoh-bodoh mana-mana akan tahu ia adalah satu kesilapan untuk keluar dari sekolah tinggi. Saya, dan saya tahu saya bodoh, tetapi ia mengambil masa bagi saya untuk mengakuinya.

Apabila kita secara jujur mengakui kesilapan kami, kami telah belajar satu pengajaran yang berharga dan tidak boleh menjadikannya sekali lagi, ahli-ahli lain dalam Kumpulan sosial kami akan bertindak balas dengan simpati dan menawarkan bantuan. Inilah sifat manusia, tradisi kami, dan kami dorongan semula jadi untuk bertindak balas secara positif kepada rendah hati genuine.

Dalam erti kata lain untuk sesat adalah manusia. Sebaik sahaja saya mengakui kesilapan saya dan mengambil tindakan positif untuk memperbaikinya, segala-galanya berubah untuk kebaikan. Hidup saya mendapat kembali di landasan yang betul dan saya boleh pulih. Ia adalah seolah-olah kesilapan yang tidak pernah berlaku. Ini dapat saya berfikir. Kebanyakan kanak-kanak dalam kemiskinan perlu belajar pelajaran ini sendiri. Mereka kekurangan ibu bapa tersebut dan memupuk perhatian bahawa kanak-kanak di kelas pertengahan yang mengambil untuk diberikan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *