Tiada tekanan alat kebahagiaan – 5 strategi untuk membantu anda berehat dengan serta-merta

Tiada tekanan alat kebahagiaan – 5 strategi untuk membantu anda berehat dengan serta-merta

Menggunakan alat-alat kebahagiaan tiada tekanan untuk meningkatkan rasa baik kimia dalam otak dan badan, melaraskan kesihatan mental untuk cepat menghentikan tekanan anda. Seluruh badan anda terdapat protein yang dipanggil reseptor enzim.

Ini bertindak balas kepada pelepasan bahan-bahan kimia yang baik rasa dari usus dan otak anda, mengubah tubuh anda supaya ia boleh melegakan tekanan, berehat dan, akhirnya, menjadi senang.

Anda akan menghilangkan tekanan tidak lama lagi, kerana teknik ini secara semulajadi melepaskan rasa baik Endorfin, bahan kimia “kebahagiaan” anda.

Cuba salah satu ini untuk 1-2 minit. Melepaskan Endorfin baik merasa dengan alat kebahagiaan yang sesuai, adalah penyelesaian jangka pendek dan jangka panjang anda untuk tekanan.

5 Tiada alat kebahagiaan tekanan: segera berehat

1. Berhenti & mendengar

Berhenti dan mendengar adalah tiada tekanan alat kebahagiaan yang memulakan pernafasan yang mendalam untuk menenangkan otak anda.

Psikologi dan kesihatan mental kajian menunjukkan pernafasan juga adalah penting bagi menekankan pengurangan. Kerana fikiran anda memberi tumpuan kepada bunyi-bunyian, sebaik-baiknya bunyi burung atau angin di luar, perut anda akan secara semulajadi bermula dalam pernafasan gerakan yang begitu sukar bagi sesetengah kita untuk mencapai bersemangat.

Bernafas dalam menghantar oksigen ke sel-sel badan anda, otak, melegakan otot dan memulakan pengeluaran Endorfin baik rasa.

Kajian menunjukkan bahawa orang-orang yang mengamalkan pernafasan yang mendalam dari semasa ke semasa boleh melatih otak mereka untuk merasa nyaman, tiba di tempat di mana tekanan melemahkan adalah satu perkara yang sebelum ini. Dalam jangka pendek “berhenti dan mendengar” akan tenang fikiran, badan anda berehat dan menghilangkan tekanan anda.

2. Diri urut

Masih untuk seketika; Dengar bunyi luar untuk menenangkan fikiran anda. Dan, maka, mula menggosok bahu, leher, tangan atau lengan anda. Ingatlah ini selama 2 minit. Tiada tekanan kebahagiaan alat ini bergantung kepada sentuhan untuk memulakan pelepasan endorphin.

Sentuhan memulakan pelepasan bahan-bahan kimia yang baik rasa apabila disentuh santai. Santai sentuhan adalah cara yang baik untuk menentukan Perkhidmatan Urutan itu sendiri.

Cuba ini untuk diri sendiri dan anda akan melihat bahawa kajian yang datang daripada psikologi dan Jurnal-Jurnal perubatan adalah benar; Perkhidmatan Urutan mengurangkan tahap tekanan kortisol dan adrenalin sambil meningkatkan bahan anda merasa baik kimia; dopamine dan serotonin. Jadi, mulakan urut sendiri sebagai berkesan kos anda tiada tekanan kebahagiaan alat. Anda boleh melakukannya sendiri dan merasakan satu perbezaan serta-merta.

3. Murah aromaterapi

Menggantikan lilin anda dengan Bunga segar atau teh. Kemudian, menikmati bau dari teh atau bunga Tempahan berkaitan dengan berehat dan tenang. Chamomile adalah satu permulaan yang baik. Teh Chamomile melepaskan bahan kimia ke dalam udara yang telah menunjukkan banyak kali lebih berehat badan. Tidak hanya menjadikan teh sebagai alternatif kepada kafein; menjadikan ia sebagai pencegahan kepada Zoloft.

Anda boleh berehat tubuh anda dengan teh chamomile, bunga dan daun-daun kering yang mereka dengan mendedahkan diri anda kepada bau untuk purata 1-2 minit. Mengapa anda tidak perlu bergantung pada lilin untuk de-menekankan? Lilin boleh berehat dalam jangka pendek. Mereka mungkin kelihatan seperti sempurna tiada tekanan kebahagiaan alat. Tetapi, anda akan perlu untuk penyelidikan untuk mencari lilin yang akan membantu anda hormon tekanan dalam jangka masa panjang. Mengapa?

Lilin konvensional yang banyak mengandungi bahan kimia yang menyerupai orang-orang yang hadir dalam petrol. Toksin seperti plumbum, antara lain, boleh meninggalkan kesan yang berpanjangan pada sel-sel badan anda, menjadikan ia lebih sukar untuk berehat pada masa akan datang. Walaupun mereka mungkin kelihatan untuk membantu dengan serta-merta; beban keseluruhan toksik anda menjejaskan hormon, mood, dan tekanan tahap… Jadi, pergi untuk alam apabila anda boleh.

4. Makanan keselesaan helah

Jangan pergi untuk cookies atau kek. Jika anda perlu makan semasa tekanan, Rebutlah orange yang sebaliknya. Dan, sila tunggu beberapa minit sebelum makan, sebagai makan terus dalam masa tekanan boleh membahayakan sistem penghadaman.

Penyelidikan yang dikemukakan oleh Linus Pauling menunjukkan bahawa apabila masak sepenuhnya, buah-buahan boleh membantu memulihkan badan dengan nutrien dan air, menjadikannya lebih mudah bagi kita untuk menjadi sihat dan merasa baik.

Beliau menempah, bagaimana untuk hidup lebih lama dan berasa lebih baik, menyenaraikan sebab-sebab banyak fisiologi yang diet yang tinggi nutrien ini boleh mengubah mood anda, mengurangkan tekanan. Perhatikan perbezaan dalam tahap tenaga anda seperti yang anda mengelakkan ubat makanan ringan dan merebut penggalak tenaga vitamin c sebaliknya.

5. Hipnosis pergerakan

Dapatkan bergerak, dan ia tidak perlu senaman yang sepenuhnya keluar. Pergerakan yang berulang-ulang, perlahan dan berirama, seperti yang digunakan untuk membangunkan negeri-negeri yang hipnosis, boleh berehat anda dengan cara yang sangat mujarab. Memilih untuk bergerak dari sisi ke sisi atau depan ke belakang. Semua kerja-kerja. Anda boleh memilih anda kembali keseluruhan atau hanya anda leher dan bahu. Hanya akan berulang-ulang; gerakan ini meniru keadaan santai satu menerima semasa hypnosis.

Anda tidak boleh membantu tetapi menghilangkan tekanan kerana badan anda secara semulajadi menenangkan, menggalakkan pengeluaran Endorfin rasa baik yang lebih banyak. Cuba ia selama 2 minit dan anda akan lakukan lebih melegakan tekanan, anda akan berehat, dan mungkin, malah mendapat bahagia.

Untuk kekal meningkatkan tahap endorphin anda, yang mengubah tekanan secara semula jadi, anda mesti menangani tabiat gaya hidup anda. Kajian UCLA, berikut 29,000 wanita selama 12 tahun, menunjukkan bahawa peserta yang membuat perubahan gaya hidup yang sebenar telah banyak lebih baik kesihatan mental dan kesihatan fizikal yang lebih baik daripada rakan-rakan mereka.

Membuat perubahan yang dikenali untuk pelepasan endorphin yang tinggi. Ini termasuk santai harian dengan detik-detik yang damai melalui fikiran, sebut harga atau lain-lain teknik, merasakan senaman yang baik, dan mengurangkan beban anda toksik melalui item organik dan organik simpanan.

Pelepasan endorphin yang tinggi akan mengubah suai tahap kortisol hormon tekanan, yang akhirnya membawa tekanan rendah, kehidupan yang lebih bahagia. Alat-alat tambahan boleh digunakan oleh orang-orang yang mencari perubahan berkekalan dalam tahap tekanan.

Terdapat pelbagai kaedah. Walaupun makan lebih banyak makanan semulajadi telah membantu beberapa orang secara dramatik. Lebih menyeluruh kesihatan anda dan pendekatan mental untuk kehidupan, yang mana lebih rendah tahap tekanan anda akan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *