Tiada PPI yang lebih banyak yang tersalah, sila

Tiada PPI yang lebih banyak yang tersalah, sila

Bank-Bank yang akan menghadapi masa yang sukar dengan kenaikan besar bilangan orang-orang yang membuat tuntutan terhadap mereka, terutamanya kerana PPI debacle. Pengguna akan sedar tentang keperluan untuk mendapat sedikit pampasan untuk mis-sold PPI polisi, telah dijual bersama-sama dengan pinjaman, gadai janji atau Perjanjian Kad kredit dengan penyedia perkhidmatan kewangan mereka.

Banyak Bank akan yang dihentam keras oleh skandal. Sebagai contoh, aduan Lloyds PPI dijangka menjalankan bagi yang baik semasa lagi, terutamanya kerana mereka ketepikan sejuk £3.2 bilion tahun 2011 untuk bersedia bagi jumlah jangkaan pelanggan IHPR tuntutan pampasan yang besar. Kebanyakan tuntutan tersebut akan kerana menipu taktik yang telah digunakan oleh bank untuk mendapatkan pelanggan-pelanggan mereka untuk bersetuju kepada dasar PPI (majoriti yang mana mereka tidak akan membayar untuk sekiranya kawasan tersebut pelanggan diperlukan untuk membuat tuntutan ke atas mereka).

Sudah tentu, Lloyds PPI aduan harus tidak boleh dipilih sebagai satu-satunya membuat pusingan dalam dunia kewangan. Halifax, perikatan dan Leicester, HSBC dan membuat beberapa daripada syarikat berprofil tinggi yang lebih banyak bersalah tersalah bayaran perlindungan insurans kepada pelanggan mereka, dan terdapat banyak syarikat-syarikat yang lebih banyak tanpa nama-nama rumah yang mis-sold PPI juga.

Keadilan PPI
Ini adalah tidak mencadangkan bahawa Lloyds TSB et al tidak mendapat betul-betul apa yang datang kepadanya. Tersalah bayaran perlindungan insurans kepada pelanggan-pelanggan yang tidak curiga adalah satu perkara sahaja: lengkap dan utter merengguntukan menyusul oleh Bank-Bank. Tersalah PPI adalah sesuatu yang meningkat melalui strategi jualan PPI dipersoalkan yang dimasukkan ke dalam amalan oleh Bank-Bank yang dibuat pelanggan tidak curiga dan mempercayai yang berfikir mereka memerlukan dasar apabila mereka tidak.

PPI reklamasi boleh menjadi beban yang berat bagi mereka yang tidak pasti dan sketchy bagaimana untuk berurusan dengan prosedur aduan Bank mereka masing-masing. Ini pasti mungkin untuk orang yang membuat tuntutan dengan sendirinya melalui menghubungi bank mereka dan membuat mereka sedar syak-wasangka yang kukuh bahawa mereka telah mis-sold PPI. Tetapi bagi sesetengah orang, ini boleh menjadi tugas yang sukar dan Bank-Bank telah dikenali untuk menerima tuntutan bagi pampasan PPI mudah, dalam beberapa hal yang membuat proses seperti wearisome sebaik mungkin untuk mencegahnya seseorang dari menuntut amaun penuh yang berasakan yang terhutang kepada mereka.

Ini adalah di mana sebuah syarikat pengurusan tuntutan boleh membantu. Untuk memenangi sesuatu kes yang sukar, di mana seorang penuntut PPI telah berpaling atau mendustakan pampasan oleh bank atau institusi kewangan walaupun percaya mereka mempunyai tuntutan yang sah, kepakaran dan profesionalisme syarikat pengurusan tuntutan yang berwibawa akan pasti membuat perbezaan.

PPI reklamasi merupakan satu tugas yang tidak meletakkan off. Dengan berjuta-juta orang yang terjejas, dan berbilion-bilion pound yang menunggu untuk dipungut oleh pelanggan yang terkilan, sekarang adalah masa untuk membuat tuntutan.

Perkhidmatan kewangan yang bertanggungjawab untuk mengasingkan orang-orang bekerja keras dari wang mereka dengan sedikit tidak mengenai kerana sama ada ia adalah satu perkara yang hanya atau munasabah untuk melakukan tidak akan dibenarkan untuk pergi unpunished – pelanggan yang terkilan mempunyai hak untuk menuntut pampasan, dan di-kurangnya mendapatkan kembali wang yang sentiasa mereka di tempat pertama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *