Tiada perasaan belas kasihan terhadap pendatang haram yang sakit

Tiada perasaan belas kasihan terhadap pendatang haram yang sakit

Bekerja dengan Presiden, Demokrat di Kongres akan melakukan segala-galanya yang mereka boleh memastikan tiada pendatang haram keuntungan mana-mana manfaat daripada pembaharuan insurans kesihatan. Memandangkan politik, anda boleh hampir tidak menyalahkan mereka. Joe Wilson tidak konservatif yang hanya hati yang gelisah terhadap prospek bahawa beberapa pekerja yang sama tempat di South Carolina atau Iowa atau California mungkin mendapat murah insurans kesihatan dengan subsidi pembayar cukai.

Namun, ia seolah-olah mencerminkan miskin di salah sebuah negara terkaya di dunia yang kita akan jadi kedekut, jadi callous dan jadi xenophobic. Sekurang-kurangnya kita telah mencapai titik berpaling kes-kes keperluan serta-merta – mangsa kemalangan kereta atau serangan jantung atau lain-lain yang memerlukan rawatan kecemasan. Undang-undang masih memerlukan bilik kecemasan untuk merawat pesakit tanpa mengambil kira status Imigresen mereka. (Yang tidak akan berubah dengan pembaharuan penjagaan kesihatan.)

Tetapi, seperti menunjukkan satu teka-teki di Atlanta, kita mungkin berada di ambang enggan penjagaan sakit kronik pendatang yang akan mati tanpa campur tangan perubatan yang berterusan. Memorial grady, Atlanta di hospital awam yang besar, embroiled dalam kontroversi kerana ia cuba untuk menutup klinik pesakit luar dialisis yang menawarkan lepas longkang seluas penjagaan kepada berpuluh-puluh pesakit-pesakit yang miskin, kebanyakannya adalah pendatang haram.

Seperti banyak daripada negara bandar amal hospital, Grady telah berjuang selama bertahun-tahun hanya untuk membuka pintu untuk berkhidmat kepada penduduknya amat sangat miskin. CEO baru yang sukar dan Lembaga Pengarah yang baru telah berkeras luka, termasuk Pelan untuk menutup sebuah klinik dialisis sakit-menarik bilik besar lama, yang telah hilang $2 juta kepada $4 juta setahun untuk beberapa tahun. Hospital ini dirancang untuk memindahkan pesakitnya untuk kemudahan-kemudahan lain yang menerima Medicaid. Tetapi kini ternyata bahawa kira-kira 60 pesakit klinik ini adalah pendatang tanpa izin yang tidak layak untuk program insurans untuk golongan miskin.

Hakim Georgia telah mengeluarkan injunksi pesanan hospital untuk membuka klinik buat sementara waktu. Di hospital berkata, ia akan membayar untuk menghantar pesakit bersedia kembali ke negara asal mereka atau ke negeri-negeri lain, pelan yang telah dihasilkan kontroversi sendiri. Grady pegawai juga berkata, mereka sanggup membayar untuk pesakit-pesakit untuk pergi ke klinik lain, walaupun itu, juga, adalah mungkin untuk menghasilkan satu bantahan dari orang-orang yang beriman pendatang tanpa izin tidak akan menerima apa-apa manfaat.

Sementara itu, pesakit dibiarkan tertanya-tanya sama ada mereka akan mati tidak lama lagi. Sebahagian daripada mereka yang memerlukan dialisis tiga kali seminggu, yang menunjukkan tahap yang sangat rendah fungsi buah pinggang. Tanpa dialisis, yang prohibitively mahal dari poket, beberapa mungkin mati dalam tempoh beberapa minggu.

Saya dipukul oleh zaman beberapa pesakit, orang dalam 30-an mereka dan 40s. Saya tidak tahu sejarah peribadi mereka, tetapi saya ragu-ragu ini adalah orang-orang yang datang ke Amerika Syarikat yang mendapatkan rawatan perubatan. Mereka datang ke sini untuk bekerja dan mungkin telah bekerja keras selama beberapa tahun sebelum mereka dibangunkan penyakit. Sekarang, mereka perlukan penjagaan.

Saya tahu dari membaca komen-komen di blog saya sedikit simpati yang terdapat untuknya di sesetengah pihak. Sesungguhnya, saya telah telah terkejut dengan sedikit simpati tiada kerana walaupun Amerika tanpa akses kepada rawatan perubatan. Tema antara commenters yang ini: “saya lakukan di sekolah; Saya bekerja keras untuk mendapatkan pekerjaan yang baik; sekarang saya mempunyai insurans kesihatan. Jika orang lain bekerja keras seperti saya, mereka akan mempunyai insurans kesihatan, juga.” Apa yang berlaku kepada sentimen yang lebih Pemurah, yang diringkaskan dalam kata-kata yang disebabkan oleh seorang pendakwah Evangelis lama mati: tiada tetapi dengan rahmat Allah, pergi saya?

Bagi pendatang tanpa izin, sudah tentu, sentimen ini akan bertambah lebih ketat dan Presiden Obama tidak mampu kehilangan pembaharuan penjagaan kesihatan untuk outrage ke atas pekerja yang menyeberangi sempadan secara haram. Namun, ianya menyusahkan negara ini, yang fancies sendiri “bersinar bandar Bukit”, tidak boleh mengumpul lebih banyak sedikit belas kasihan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *