Thrombosed Hemiorrhoids – bagaimana untuk mengecut gergasi bersaiz buasir

Thrombosed Hemiorrhoids – bagaimana untuk mengecut gergasi bersaiz buasir

Buasir Thrombosed adalah satu bentuk buasir yang teruk yang boleh merumitkan mudah buasir jenis lain. Kaedah temubual ini disebabkan oleh kaunseling darah dalam urat-urat buasir. Walaupun buasir thrombosed biasanya sangat menyakitkan mereka tidak secara umumnya memerlukan pembedahan pembuangan. Mereka boleh merumitkan terutamanya buasir luaran dan mereka yang boleh hadir dalam pelbagai saiz, mereka boleh menjadi sangat kecil seperti kecil sebagai sebiji atau mereka boleh menjadi sangat besar, sebesar bola golf. Belajar bagaimana untuk menangani besar buasir dengan mengklik pada pautan dalam perenggan terakhir di bawah

Buasir thrombosed boleh relived oleh ubat semula jadi; Malah, apabila penawar semula jadi digunakan dengan betul mereka sepenuhnya boleh menyembuhkan buasir thrombosed. Ini adalah beberapa cara semula jadi untuk melegakan rasa sakit buasir thrombosed:

-Melibatkan anda punggung dan paha dalam panas air beberapa kali dalam sehari (dikenali sebagai mandi sitz) ini akan mengurangkan kesakitan dan membersihkan kawasan yang terjejas. Menerimapakai kedudukan tempat duduk semasa mandian sitz boleh sering menjadi sangat tidak selesa (dan kadang-kadang mustahil) untuk penghidap buasir thrombosed, dalam kes ini cuba mencangkung di dalam air suam untuk 5 minit atau lebih. Anda perlu melakukan ini kira-kira tiga hingga empat kali sehari.

-Elakkan straining semasa membuang air besar, anda boleh mencapai matlamat ini dengan membuat najis anda lebih lembut. Anda akan membuat najis anda lebih lembut dengan memakan makanan yang mempunyai kandungan serat yang tinggi seperti buah-buahan dan sayur-sayuran, dedak, kacang dll untuk belajar lebih banyak kira-kira 5 sayur-sayuran dan buah-buahan yang akan memastikan bahawa anda tidak pernah mengalami sembelit klik pada pautan dalam perenggan terakhir di bawah

-Ambil banyak cecair untuk meningkatkan tahap penghidratan anda. Sentiasa terhidrat dengan minum sekurang-kurangnya 7 gelas air setiap hari. Ini tidak sukar – perlu matlamat anda untuk 10 gelas untuk memastikan penghidratan. Cuba minum 2 gelas dengan serta-merta apabila anda bangun pada waktu pagi, 2 lebih pagi teh masa dan waktu makan tengah hari, 2 pada waktu makan malam dan 2 sebelum pergi ke katil. Adalah lebih baik untuk menghirup air daripada meminumnya dengan cepat (klik pautan dalam perenggan terakhir di bawah untuk menemui terapi air rahsia yang akan membantu untuk mengubati buasir anda kekal)

-Gunakan ais yang dibungkus dalam sehelai kain ke bengkak buasir. Ini akan mengurangkan aliran darah kepada kawasan dan juga akan melegakan sakit buasir thrombosed.

-Anda juga boleh menggunakan krim buasir yang mudah didapati di kebanyakan farmasi tempatan dan kedai-kedai ubat tempatan. Krim ini mengurangkan keradangan. Ampuh mencatatkan bahawa krim kerja berbeza untuk orang berbeza dan kebanyakan mereka tidak memberikan penyelesaian jangka panjang kepada buasir. (Klik pautan dalam perenggan yang sebelumnya di bawah untuk mengetahui bagaimana anda boleh merawat buasir selama-lamanya)

-Sebagai satu penyelesaian yang sangat sementara untuk kesakitan yang amat sangat, analgesik lain biasa seperti aspirin atau Ibuprofen boleh sangat berkesan.

-Bersenam dan meningkatkan kadar metabolisma anda dengan berjalan kaki selama 20 minit sehari. Ini mungkin sesuai dilakukan selepas mandi sitz atau apabila anda merasa sakit sedikit. Untuk mengetahui latihan terbaik yang anda boleh gunakan untuk mencegah buasir klik pada pautan dalam perenggan terakhir di bawah

-Gunakan kertas tisu lembut moistened untuk Lap dubur anda dan bukannya menggunakan orang-orang kering yang biasa untuk mengelakkan buasir yang merengsa.

Penggunaan produk semulajadi yang baik akan menyembuhkan buasir cepat dan mudah. Satu produk semulajadi yang mempunyai rekod prestasi yang terbukti ialah sistem H Miracle yang dicipta oleh Holly Hayden. H-keajaiban telah sembuh beribu-ribu kes buasir dan juga menyediakan maklumat yang hebat tentang langkah-langkah menyeluruh yang lain untuk menyembuhkan buasir. Bukan sahaja sistem ini pergi ke detail ke dalam membantu anda memilih rawatan yang betul ia juga memberikan anda contoh resipi yang menunjukkan anda bagaimana untuk makan untuk menghalang buasir akan datang kembali apabila mereka hilang.

Pembedahan harus dianggap sebagai pilihan terakhir untuk membuang buasir thrombosed, dalam majoriti kes thrombosed buasir boleh diubati menggunakan teknik semulajadi yang mudah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *