Things to Do tentang kening lebat

Things to Do tentang kening lebat

Kening anda memainkan peranan penting dalam membentuk fizikal keseluruhan anda. Malah, kening boleh membuat anda kelihatan lebih muda, lebih tua, lebih bijak atau biasa membosankan jauh lebih berkesan daripada bentuk muka anda atau kedutan pada kulit anda menginap. Walau bagaimanapun sejak kening boleh berbentuk seperti gembira, ia bukanlah itu isu besar bagi kebanyakan.

Bentuk kening anda dan ketebalan sangat berkaitan dengan faktor-faktor genetik dan hormon, dan terbaik bentuk kening pada wajah berbeza dari seorang ke seorang. Ia umumnya diterima bahawa kening sangat nipis membuat anda kelihatan min dan kening yang droop ke bawah membuat anda kelihatan sengsara. Sekali lagi, ada pengecualian. Sebagai hakikatnya, sesetengah wanita (walaupun norma biasa adalah wanita sempurna dibentuk kening) kelihatan lebih baik dengan kening bushy semulajadi mereka.

Tetapi jika anda mempunyai kening lebat dan berasa bahawa mereka merendahkan pandangan keseluruhan anda, anda boleh melakukan sesuatu mengenainya. Kening lebat tidak hanya menjadi isu di kalangan wanita, tetapi juga antara lelaki. Kening tebal membuat seseorang kelihatan lebih maskulin. Itu kening yang tebal pada seorang gadis mungkin tidak penekanan beliau Kecantikan feminin. Sebaliknya orang yang ingin kelihatan matang akan mencari kening tebal besar padanya.

Kening lebat sama ada mempunyai sejumlah besar dahi-rambut atau rambut panjang atau kedua-duanya. Walau apa pun, Terdapat beberapa perkara yang boleh dilakukan mengenainya. Oleh kerana pertumbuhan eyebrow terutamanya kawalan oleh keadaan bodily hormon, dengan mengawal hormon dengan cara tiruan, ketebalan kening boleh dikurangkan secara kekal. Tetapi ini adalah satu proses yang mengambil masa tidak hanya dalam tempoh yang agak lama masa, tetapi juga agak sejumlah wang. Malah, sesetengah lebih suka untuk tidak mengubah bentuk badan kerana ia boleh menyebabkan perubahan drastik dalam sistem kami.

Pilihan lain yang popular untuk menyingkirkan kening lebat adalah sama ada lilin / tweeze mereka atau untuk merawat mereka dengan sinar laser. Untuk tweeze off kening lebat, salah satu mesti pergi ke pakar Kecantikan yang terlatih atau melakukannya dengan diri mereka dengan kemahiran dan penjagaan yang betul. Walau bagaimanapun salah satu mesti diingat bahawa jika rawatan kecantikan ini dilakukan dengan betul ia boleh juga membawa kepada jangkitan atau terencat pertumbuhan kekal di kening itu. Bebenang boleh menyebabkan kerengsaan kulit dan juga merangsang pertumbuhan jerawat. Walaupun kesan keseluruhan adalah appeasable, penyingkiran kening berlebihan boleh mencederakan. Kerana rambut yang hanya dipetik dari akar (bermakna folikel yang ketinggalan) rambut tumbuh balik agak cepat.

Waxing juga adalah cara yang berkesan sementara menghilangkan rambut eyebrow tambahan. Waxing lebih menyakitkan dan hanya boleh dilakukan daripada dahi tersebut. Ia tidak seperti tepat sebagai Bebenang dan jika dahi yang berbentuk salah, anda akan perlu menggunakan eyebrow pertumbuhan stimulator atau tunggu selama sebulan atau dua. Kajian telah menunjukkan bahawa kebanyakan lilin di pasaran tidak sesuai untuk kulit sensitif dan kulit muka anda lebih terdedah kepada serangan bakteria yang menyebabkan jerawat. Malah, hair removal keseluruhannya menjadikan kulit lebih mesra kepada bakteria, kerana ia membuka folikel rambut. Dalam apa jua kes menggunakan jenama kosmetik yang dipercayai, dan mendapatkan profesional untuk melakukan kerja untuk anda, meletakkan anda atas alasan lebih selamat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *