Thermage kos, faedah dan risiko

Thermage kos, faedah dan risiko

Terdapat pelbagai rawatan kulit dan kosmetik therepies pada masa kini yang amat berkesan dalam menangani masalah penuaan. Salah satu golongan belia paling popular yang meningkatkan rawatan hari ini dikenali sebagai Thermage dalam. Sejak tahun 2000, Thermage telah digunakan untuk mengembalikan kontur muka. Ia jelas telah diluluskan oleh pihak pentadbiran makanan dan dadah pada tahun 2006. Ia benar-benar didapati bermanfaat dalam kawasan-kawasan lain dalam badan seperti lengan, perut, punggung dan paha.

Jadi apa itu Thermage?

Thermage sememangnya anti penuaan rawatan yang menggunakan keupayaan tenaga radiofrequency untuk menghilangkan garis-garis halus dan kedutan pada kulit. Istilah perubatan bagi thermage ialah Radiothermoplasty. Mengetatkan kulit dicapai apabila lapisan kolagen kulit dipanaskan oleh tenaga yang radiofrequency. Selain daripada mengetatkan kulit, ia juga menjadikan permukaan kulit licin dan lebih selesa. Oleh itu, wajah kelihatan lebih muda daripada sebelumnya.

Faedah Thermage

Thermage adalah prosedur invasif yang selamat dan bebas yang membalikkan proses kemerosotan kolagen kulit. Mendalam menembusi radiofrequency teknologi tenaga mengetat kolagen yang sedia ada dan baru pembentukan protein ini merangsang. Keputusan adalah serta-merta, mencipta kulit kelihatan lebih ketat, licin dan lebih selesa. Tidak seperti lain-lain anti penuaan rawatan, di mana terdapat tempoh pemulihan. Di Themage, terdapat hampir tiada masa pemulihan berkaitan atas sebab bahawa peringkat atasan kulit iaitu epidermis yang tidak dipanaskan semasa prosedur.

Satu lagi fakta penting mengenai rawatan ini akan bahawa FDA Diluluskan penggunaannya di muka, mata dan badan. Jika anda bimbang tentang mata kelihatan letih dan lebihan kulit pada bahagian atas tudung anda, Thermage dapat mempertingkatkan tekstur dan penampilan.

Apabila digunakan pada badan, terutama perut, lutut, tangan, kaki, tangan dan punggung, ia hampir meningkatkan kendur dan kedutan. Oleh itu, meningkatkan bulges yang tidak diingini seperti mengendalikan cinta dan selulit, yang tidak semata-mata masalah di kalangan wanita tetapi dengan lelaki juga.Hampir semua orang boleh cuba Thermage. Orang-orang usia, jenis kulit atau warna boleh pergi untuk prosedur ini. Walau bagaimanapun, ia adalah penting yang anda berunding terlebih dahulu dengan doktor yang berpengalaman berkenaan prosedur sebelum anda membuat keputusan sama ada anda akan pergi atau tidak. Pesakit yang bermaklumat adalah penting supaya anda boleh seratus peratus pasti untuk pergi untuk rawatan ini.

Risiko Thermage

Seperti dalam mana-mana prosedur, anda akan menemui kesan-kesan sampingan daripada Thermage, walaupun mereka adalah jarang dan pendek lived. Kesan-kesan negatif daripada prosedur ini termasuk bengkak, kemerahan, lepuh, mengelupas, lebam atau dimpling. Ia adalah sangat penting bahawa anda memilih pakar bedah plastik yang Lembaga disahkan atau bedah plastik muka untuk mengurangkan kesan-kesan sampingan. Mempunyai seorang doktor yang berpengalaman akan juga memastikan anda bahawa hidup anda adalah dalam baik hands.

Kos Thermage

Kos prosedur adalah bergantung kepada lokasi geografi dan jenis dan beberapa kawasan yang dirawat. Julat yuran dari $1,000 untuk $5,000 setiap rawatan. Menjangkakan doktor di bandar untuk mengenakan banyak lebih daripada orang-orang dalam kawasan pinggir bandar.

Selain itu, jika anda memilih untuk menggabungkan rawatan laser Fraxel, menjangkakan perbelanjaan untuk pergi lebih tinggi. Thermage dan Fraxel rawatan laser rawatan sering pergi antara satu sama lain. Mereka adalah berkesan untuk menghilangkan tanda-tanda penuaan yang kelihatan pada muka anda.

Maaf untuk mengatakan, Thermage dikategorikan di bawah prosedur kosmetik. Ia tidak dilindungi oleh insurans kesihatan. Jika anda ingin tahu pilihan pelan pembayaran anda, tidak teragak-agak untuk membawa kebimbangan anda dengan seorang doktor.

Hari ini, Terdapat prosedur yang begitu banyak yang boleh melambatkan proses penuaan. Thermage adalah salah seorang daripada mereka. Ia benar-benar adalah bebas invasif. Jika anda tidak mahu pergi di bawah pisau, anda boleh mempertimbangkan mempunyai prosedur ini. Bercakap dengan doktor anda dan memikirkan jika rawatan ini akan memberi manfaat kepada anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *