Texas rekod perceraian boleh di perolehi dengan cepat

Texas rekod perceraian boleh di perolehi dengan cepat

Kebolehcapaian Texas rekod perceraian adalah perkara baru kepada kebanyakan individu hari ini. Malah, maklumat seperti ini kini merupakan salah mencari kebanyakan selepas fail di negeri ini. Biro daripada Perangkaan penting dari Texas Jabatan Kesihatan berdiri sebagai pusat utamanya di mana semua rekod penting dikekalkan dan diberikan kepada orang-orang yang meminta itu. Walaupun maklumat ini adalah percuma, yuran admin yang kecil adalah dituntut untuk Perkhidmatan.

Rekod-rekod pembubaran perkahwinan yang berlaku dari Julai 1905 sehingga kini disimpan dalam repositori Negeri. Perlu diingat walaupun agensi tersebut di atas yang hanya terhad untuk mengesahkan perpisahan pasangan dalam tempat ini dan/atau mendedahkan daerah di mana ia berlaku. Untuk mendapatkan suatu salinan rekod yang disahkan, disarankan bahawa anda memanggil Pembantu Tadbir Daerah Pejabat Daerah di mana perkahwinan itu sah dibubarkan.

Untuk cara yang lebih mudah, kerajaan telah berjaya meletakkan sumber-sumber dalam talian untuk setiap orang. Contohnya, indeks perceraian di Texas dari tahun 1968-2001 kini terdapat di web. Data ini mungkin tidak lengkap, tetapi ia adalah mencukupi untuk membiarkan anda tahu seseorang yang lebih baik. Biasanya, dokumen ini digunakan untuk menyokong penyelidikan genealogical dan benar-benar menyemak latar peribadi seseorang.

Di Texas, kedap rekod perceraian dibuat boleh didapati. Tetapi, tidak seperti expungement, yang bersama dalam perkara jenayah, ia tidak bermakna memusnahkan atau tutup fail untuk mengosongkan rekod seseorang secara kekal. Sebaliknya, ia bermaksud mengeluarkan rekod daripada mata awam, walaupun ia masih diperolehi melalui perintah mahkamah. Satu pra-syarat ini adalah untuk mempunyai alasan yang sah untuk dokumen perpisahan anda.

Ianya amat penting untuk membuktikan bahawa anda perlu menutup fail wujud atas hak orang awam dan perlu mendapatkan. Anda juga perlu mengemukakan kes anda berdiri membebaskan diri kepada peraturan. Di samping itu, Draf hendaklah bebas pendedahan dan meletakkannya dalam fail Mahkamah keluarga di mana isu ini adalah diuruskan. Ianya juga diperlukan untuk memaklumkan kepada orang ramai mengenai niat anda untuk meminta dokumen tersebut dimeterai dan mengepos notis di lokasi-lokasi di mana pertemuan badan-badan kerajaan yang county berada pada kedudukan. Salinan notis perlu dikemukakan kepada kerani mahkamah di mana usul permulaan telah difailkan dan kerani Mahkamah Agung Texas. Langkah terakhir adalah untuk berada di pendengaran pergerakan anda.

Melalui pelbagai perdagangan penyedia perkhidmatan tersebut secara online, rekod-rekod perceraian yang percuma boleh kini dengan cepat dan mudah diperolehi. Buat masa ini, anda tidak perlu membazirkan terlalu banyak wang, masa atau tenaga untuk memulakan carian anda sendiri kerana Internet. Semua yang diperlukan adalah di dalam keselesaan rumah atau pejabat anda sendiri, melihat melalui laman web, kesenangan dan mendapatkan laporan yang diperlukan dalam kurang daripada satu minit. Perlu bersusah-payah; hanya menyediakan satu minimum bayaran perkhidmatan dan anda sudah siap.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *