Tersebut dan adab penjagaan kesihatan zakar

Tersebut dan adab penjagaan kesihatan zakar

Kita semua tahu bahawa pemakanan yang baik dan membuat pilihan yang sihat mempunyai kesan yang ketara kepada kesihatan dan kesejahteraan. Makan makanan yang tidak sihat boleh meningkatkan risiko penyakit jantung, penuaan lebih awal, sesetengah jenis kanser, kencing manis, obesiti… Senarai menyala dan. Selain itu, tabiat seperti minum terlalu banyak, menggunakan dadah dan rokok boleh menyebabkan masalah kesihatan yang serius dan mengurangkan jangka hayat.

Walau bagaimanapun, ia bukanlah semata-mata keupayaan untuk menjalankan perlumbaan, angkat sofa, atau hidup 97 yang dipertaruhkan. Pemakanan yang kurang baik dan lain-lain tabiat yang kurang bijak boleh menjejaskan sensitiviti dan fungsi zakar, mengambil keseronokan kehidupan seks mana-mana lelaki. Senarai berikut dan adab boleh membantu lelaki semua peringkat umur untuk memahami mengapa ia penting untuk hidup gaya hidup sihat dan pemakanan zakar yang penting untuk kehidupan yang panjang dan memuaskan seks.

Pilih protin tanpa lemak, buah-buahan dan sayur-sayuran dan kanji minimal diproses seperti beras perang, keseluruhan roti gandum, pasta, dan bijirin sarapan Nestlé. Makanan ini mengandungi nutrien untuk membekalkan badan dengan blok-blok bangunan yang diperlukan untuk mengekalkan fungsi zakar sesuai, merangsang pengaliran darah yang sihat, mengawal metabolisme dan untuk memastikan sistem imun yang kuat. Pemakanan yang baik menggalakkan aliran darah yang sihat untuk zakar, menyokong pertumbuhan semula sel-sel saraf yang rosak, dan membantu untuk menjaga kulit licin, lembut dan responsif.

Jangan makan makanan yang tinggi lemak haiwan atau gula halus. Makanan ini boleh mengisi dan memuaskan dalam jangka pendek, tetapi ia menyebabkan banyak masalah kesihatan jangka panjang. Makanan yang tinggi kalori, lemak-dimuatkan dan minuman adalah sebahagian besarnya bertanggungjawab tinggi peratusan obesiti di negara kita, satu keadaan yang menjejaskan fungsi jantung dan saraf (penting untuk keupayaan untuk menikmati seks sihat kedua-duanya). Bagi orang-orang yang berfikir mereka boleh keep it up tidak kira apa, fikirkan tentang hal itu begini: usus lemak membuatkan zakar kelihatan kecil, tidak imej kebanyakan lelaki mahu projek.

Mendapat banyak senaman, dan sebagainya kerap. Perjalanan ke gimnasium sekali seminggu untuk beberapa besi mungkin kelihatan baik untuk anak ayam pada mesin elliptical, tetapi ia tidak akan membantu jantung mengepam dan darah yang mengalir atau melakukan apa-apa lebih mengenai ganti tayar.

Jumlah betul senaman kardiovaskular (3 kali seminggu) mengekalkan berat badan dalam semak, membaiki kitaran darah (faktor penting dalam fungsi erektil dan mengekalkan kulit yang sihat, responsif).

Tidak Merokok. Merokok bukan sahaja menyebabkan paru-paru kanser (dan nafas), ia menjadikan kulit yang melihat kotoran yang lebih tua, gigi dan tangan, membunuh sistem kardiovaskular dan dikenali untuk merosakkan fungsi seksual yang sihat. Malah, bukan sahaja menjadikan ia lebih sukar untuk mendapatkannya, keep it up dan turun, ia sebenarnya boleh membuat zakar mengecut.

Berfikir dua kali sebelum minum mengambil yang keempat atau kelima (atau apa sahaja). Ia mungkin merasa baik sekarang, tetapi minum terlalu banyak menyebabkan berat, merosakkan hati dan boleh menghadkan fungsi erektil. Terdapat juga bukti bahawa terlalu banyak alkohol merendahkan kiraan sperma, dan ia sudah tentu wreaks perandakan dengan sensitiviti zakar. Selain itu, alkohol banyak digunakan, semakin besar kemungkinan jatuh tidur (atau berlalu keluar) sebelum acara utama.

Dan akhirnya, beri perhatian kepada pemakanan zakar. Lelaki itu di tingkat bawah mempunyai keperluan khas, dan merawat dengan yang zakar Kesihatan crème (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) dirumus khas untuk memberi sokongan pemakanan untuk kulit zakar yang sihat, fungsi saraf, peredaran dan kesejahteraan keseluruhan boleh mempromosikan kehidupan seks yang panjang dan sihat untuk lelaki semua peringkat umur.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *