Terra-Petra–Busters hantu pengurangan Gas metana dan industri kejuruteraan alam sekitar

Terra-Petra–Busters hantu pengurangan Gas metana dan industri kejuruteraan alam sekitar

“Pemindahan daripada roh-roh jahat yang mengancam keselamatan” dan ketenangan fikiran boleh menjadi frasa promosi dari 1984 box office komedi fantasi, Ghost Busters. Hari ini, di alam semesta selari, di lembangan Los Angeles, jauh dari Manhattan fiksyen yang penuh dengan segala jenis jelmaan pelik, satu lagi pasukan pakar menyelesaikan kuasa-kuasa ghaib, merosakkan yang mengancam keselamatan dan keamanan gas metana fikiran. Pengganti Kevin Buchanan, Presiden Terra-Petra, dan Hugh Avery, pengasas, bagi Pelakon watak, Murray Rang undang-undang dan Dan Aykroyd, dan anda mempunyai kisah kejayaan sebenar manusia yang trumping gas-gas ghostly.

Seperti protagonis dalam senario Aykroyd dan Ramus, pasukan Terra-Petra adalah khusus untuk mewujudkan persekitaran hidup yang selamat yang bebas daripada unsur-unsur yang tidak diingini, tidak kelihatan, dan berpotensi merosakkan. Terra-Petra adalah sebuah negara persekitaran firma kejuruteraan yang mengkhusus dalam pengurangan gas metana dan pembaikan, isu-isu gas tanah termasuk tapak pelupusan dan Brownfield dan perlindungan pencerobohan yang kalis air dan air.

Ramai penduduk Los Angeles akan takut letupan gas yang termasuk metana, terutamanya pada September 2010 San Bruno gas asli letupan yang membunuh lapan orang dan memusnahkan rumah 37. Lagipun, komponen utama gas asli adalah metana. Avery percaya bahawa ramai yang berpendidikan adalah Pertahanan terbaik terhadap ketakutan dan hyperbole.

Dengan memahami sifat-sifat dan tingkah laku gas metana, mematuhi Ordinan bangunan kod dan mengekalkan budaya keselamatan yang kukuh Los Angelinos akan mengelakkan merosakkan gas dari malapetaka yang wreaking dan pembangunan bandar boleh meneruskan dengan selamat.

Sifat-sifat dan tingkah laku Gas metana

Metana merupakan gas yang tak berwarna, tidak berbau yang mudah terbakar di campuran 5 hingga 15 peratus dalam udara. Ianya tersebar luas di kawasan Los Angeles kerana kepekatan oilfields. Metana juga dihasilkan di tapak pelupusan, dihasilkan dari kilang dan sisa haiwan, dan mendapati dengan hidrokarbon lain dalam simpanan geologic. Menurut di AS perlindungan agensi alam sekitar (EPA), tapak pelupusan adalah sumber terbesar Amerika Syarikat pelepasan metana.

Di Los Angeles, bagaimanapun, metana adalah terutamanya berkaitan dengan telaga-telaga minyak yang ditinggalkan, menghasilkan dan pulih. Jabatan Sains geologi di California State University, Long Beach mengekalkan fail 30,000 telaga drilled di California Selatan sebelum tahun 1980. Di samping itu, dalam laporan 2009 Bahagian Negeri California minyak, Gas, dan sumber geoterma (DOGGR) mengutip 3,338 menghasilkan dan telaga shut-in 1,459 di Los Angeles County semata-mata. Jelas sekali, telaga-telaga minyak di mana-mana di Los Angeles dan rakyat perlu mengambil perlindungan yang sesuai.

Gas asli, bahan yang bertanggungjawab ke atas kebakaran San Bruno, merupakan gas yang tak berwarna, tidak berbau secara semula jadi dan bahan letupan. Gas asli yang bocor dari paip bawah tanah yang menyebabkan satu letupan sekolah 1937 di Timur Texas yang dibunuh dianggarkan 300 pelajar dan guru-guru. Berikutan kemusnahan akibat gempabumi, badan perundangan Texas mandat menambah untuk odorant (thiols atau mercaptans) kepada gas asli untuk memudahkan pengesanan kebocoran. Menambah odorants menjadi satu amalan standard di seluruh dunia bagi mengurangkan risiko letupan dalam pengagihan gas asli melalui talian paip. Tanpa pengurangan itu, kawasan-kawasan bandar tidak dapat selamat menggunakan gas asli sebagai sumber tenaga. Odorant yang lenyap dalam beberapa keadaan dan pudar bau telah digelar sebagai faktor yang boleh didapati dalam letupan San Bruno.

Di akhir 1980-an, Bilakah metana pengurangan hanya mendapat dijalankan, Avery mula bekerja untuk sebuah firma pembuatan membran waterproofing dan menyebabkan membran itu menjadi penghalang metana yang pertama diluluskan oleh bandaraya Los Angeles. Halangan alam sekitar merujuk kepada kelas membran yang menghalang metana, air atau lain-lain mudah meruap daripada meresap ke dalam tanah. Halangan ini adalah berkesan dalam kalis air dan melindungi struktur dari pembentukan gas tanah. Avery merupakan sebahagian daripada industri yang masih baru dan masih di pinggir terkemuka dalam menggunakan halangan waterproofing dan alam sekitar ini.

Ordinan dan kod bangunan

Berikutan letupan 1985 yang cedera 23 kawasan Fairfax dan metana yang pengekspresian perasaan kejadian pada tahun 1989 yang ditolak keluar air, Lumpur dan gas tanpa letupan, bandar Los Angeles pakai satu Ordinan yang memerlukan pencegahan untuk menyekat pencerobohan gas metana di bangunan-bangunan yang terletak di kawasan Fairfax, yang overlies Salt Lake medan minyak berhampiran lubang Tar La Brea.

Mengikut laporan tahun 2005 menimbulkan bahaya alam sekitar oleh Oilfields bandar Los Angeles lembangan (47:302 2005 geologi alam sekitar-317), lebih daripada 70 oilfields beneath dibangunkan tanah bandar. Dr. Chilingar, pengasas jurnal Sains Petroleum dan Kejuruteraan percaya…Pengeluaran simpanan dan minyak dan gas gas bawah tanah di kawasan bandar boleh dilakukan dengan selamat jika prosedur-prosedur yang betul dipatuhi. Avery dan lain-lain yang bekerja dalam pengurangan gas metana bersetuju.

Walaupun penduduk sibuk jarang notis telaga di antara mereka, Noah Albert, penulis dari bandar telaga minyak di Los Angeles (26 Jun 2010), mendedahkan bahawa banyak telaga bersembunyi di atas padang golf dan dalam struktur di Beverly Hills mereka di Menara bunga Venoco, Menara Cardiff, dan tapak baik Packard menyamar sebagai bangunan pejabat.

Pada 1990-an, usaha-usaha yang lebih maju untuk mengurangkan risiko letupan di lembangan LA. November 1996, Martha Willman, kakitangan penulis untuk di Los Angeles Times, dilaporkan, sebanyak 19 telaga paling drilled sekitar pusingan abad ke dalam Lurah sekali-kaya minyak-telah ditemui di taman seluas 3,500 ekar, milik perparitan pergunungan Santa Monica. Di bawah projek pemuliharaan Negeri, telaga Santa Clarita Woodlands Park telah dipasang untuk mencegah kebocoran.

Ia adalah tidak sehingga poket gas metana telah ditemui pada tahun 1999 di projek Barat LA Playa Vista bahawa Majlis Bandaraya diarahkan Jabatan bandar bangunan dan Keselamatan, Kejuruteraan, dan merancang untuk menjalankan satu kajian yang menyeluruh untuk mengenalpasti kawasan-kawasan di mana gas metana subpermukaan dijumpai. Penglibatan awal beliau dengan pengurangan gas metana dan halangan membran, Avery bertanya dan berkhidmat pada metana pasukan petugas diadakan pada tahun 2001-2002 dan beliau menjadi Inspektor gas metana pertama untuk bandar Los Angeles. Avery bergabung tenaga dengan John Conaway, jurutera profesional berdaftar yang juga berkhidmat di pasukan petugas metana, dan dicipta Terra-Petra.

Zon metana dan zon penampan

Pasukan Petugas ini menghasilkan Peta mengenalpasti zon-zon metana dan zon penampan metana. Zon metana adalah tidak salah satu kawasan yang tertentu, tetapi sebaliknya terdiri daripada bertaburan keping hartanah yang dirujuk sebagai zon metana. Petak ini boleh sekecil satu blok atau sebesar swaths luas regangan km empat atau lima di mana-mana arah.

Di samping itu, sempadan yang ditetapkan sebagai zon penampan metana mengelilingi setiap zon metana. Pada tahun 2002, Los Angeles Jabatan Kerja Raya Kejuruteraan disediakan Peta Jalan asas grid, menggariskan zon metana dan zon penampan.

Pada tahun 2004, Majlis Bandaraya Los Angeles menubuhkan satu set piawaian yang memerlukan orang-orang yang memohon permit bangunan projek-projek yang terletak di zon metana atau zon penampan untuk mematuhi keperluan minimum untuk mengawal pencerobohan metana. Kod bangunan metana butiran tebatan piawaian, prosedur pemasangan, merekabentuk parameter dan menguji protokol. Tapak ujian, pasif dan aktif sistem pemantauan, de-watering dan pengekspresian perasaan sistem juga disediakan sebagai sebahagian daripada piawaian amalan bangunan.

Avery telah terlibat dari awal di Los Angeles metana tebatan dan kodifikasi ke bangunan standard. Pada tahun 2006, Jabatan bangunan Los Angeles dan Keselamatan (LADBS) menubuhkan pasukan petugas metana yang lain untuk menyemak dan menjelaskan peraturan metana. Avery lagi disampaikan kepada Jawatankuasa ini dan mengesyorkan perubahan kod yang melibatkan pengesanan gas elektronik, pertimbangan serta mendalam bolong, penyiasatan gas metana tanah dan metana gas pencerobohan analisis bagi papak. Sekarang telah bersara, Avery kekal peguambela yang tanpa mengenal erti penat untuk penambahbaikan berterusan dalam pemeriksaan, pemantauan dan kawalan. Beliau terus menggalakkan perubahan kod di mana peraturan-peraturan yang sedia ada boleh diperbaiki dengan bukti saintifik atau Kejuruteraan.

Pada tahun 2010, Kevin Buchanan diperolehi Terra-Petra. Setelah sebelum ini berkhidmat sebagai Naib Presiden operasi loji untuk Technicolor, Inc., Buchanan sedia mengakui persatuannya dengan industri filem di Hollywood. Menurut kenyataan misi Terra-Petra, mereka bekerja untuk memudahkan kehidupan setiap pelanggan dan komited untuk mewujudkan persekitaran yang selamat, bebas daripada wap toksik dan sebatian organik yang tidak menentu. Mereka tidak mengejar segala jenis jelmaan pelik, tetapi salah satu boleh memanggil mereka pengurangan gas metana. Pasukan Terra-Petra terus berkembang dan menangani ghaib membinasakan tentera dan telah mencipta kisah kejayaan perniagaan gas metana.

Kejuruteraan alam sekitar Terra-Petra mengendalikan projek-projek yang terdiri daripada yang sangat kecil-itu sebagai tambahan kepada seorang individu, untuk menjadikan kediaman multi-year usaha yang besar, seperti hidup La!—perkembangan Pusat Staples yang meliputi empat blok bandar di Los Angeles dan termasuk tiga tingkat di bawah kenderaan gred. Projek-projek penting yang lain daripada Terra-Petra termasuk pusat perubatan Cedars-Sinai, Perpustakaan pusat bandar Los Angeles, pasar Peladang (terletak di”zon metana Los Angeles”), pangsapuri Taman air pancut di Playa Vista dan pembangunan kegunaan bercampur seluas 31 ekar Huntington Beach, California dengan di bawah gred yang tempat letak kereta di lokasi yang pernah mempunyai 22 telaga-telaga minyak. Pada 2011, Terra-Petra berkembang ke beberapa lokasi negara termasuk negeri Texas, Michigan dan New Jersey dan bidang utama metro, Chicago, Philadelphia, New York, Boston dan Miami. Syarikat akan berkembang ke lokasi-lokasi geografi yang lebih banyak pada 2012.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *