Terlepas pandang potongan cukai & kredit bagi jurulatih & gimnasium

Terlepas pandang potongan cukai & kredit bagi jurulatih & gimnasium

Seperti sendiri bekerja peribadi pelatih atau pemilik gimnasium Kecergasan, urusan perniagaan boleh mendapatkan cukup hangat terutamanya apabila anda membuang cukai dalam campuran. Di bawah ini, kami telah menyediakan senarai beberapa potongan cukai & kredit yang sering diabaikan.
keliru cukai jurulatih peribadi
Mari kita memulakan dengan potongan cukai yang tipikal
Seperti negeri-negeri IRS, semua perniagaan potongan mesti kedua-dua “biasa dan perlu”–atau pada dasarnya biasa & sesuai untuk perdagangan atau perniagaan anda. Dalam hal kecergasan sendiri potongan perniagaan bersama jurulatih profesional atau peribadi termasuk: pita muzik, insurans, perniagaan yang berkaitan makanan, cukai Persekutuan/Negeri/tempatan, faedah atas apa-apa hutang, perbelanjaan sewa, pelan persaraan, perjalanan perbelanjaan untuk tujuan perniagaan, bekalan Pejabat, komunikasi Medium (telefon bimbit, Faks, TV), perbelanjaan promosi/pengiklanan, dan insurans kesihatan.
Menghairankan atau sering diabaikan potongan & kredit cukai
1) Cukai penggajian sendiri (15.3% = Medicare Security/2.9% sosial 12.4%)
Ia adalah memeranjatkan berapa ramai orang terlepas potongan cukai ini yang mungkin akan jadi nyata bahawa ia adalah diabaikan. Anda boleh memotong 50% cukai pekerjaan diri anda.
2) Bekerja dari potongan cukai rumah
Percaya atau tidak, jika anda bekerja di luar rumah anda anda boleh mentafsirkan antara perniagaan & perbelanjaan peribadi bagi tujuan potongan cukai. Item seperti sebuah mesin kad kredit, ia adalah perbelanjaan perniagaan langsung yang jelas. Sewa pula akan dianggap sebagai kedua-dua perniagaan & perbelanjaan peribadi kerana ia memenuhi tujuan tersebut dua. Cara untuk mengira bahagian perniagaan perbelanjaan sewa adalah untuk membahagikan jumlah kaki persegi yang digunakan bagi tujuan perniagaan oleh rakaman persegi jumlah rumah anda.
Senario perbelanjaan peribadi vs perniagaan rumah
Jika pejabat perniagaan anda adalah 500 kaki persegi dan rumah anda seluruh 2,000 kaki persegi, anda akan dapat merawat 500/2,000 atau 25% daripada anda sewa perbelanjaan sebagai perbelanjaan perniagaan yang. Sila ambil perhatian bahawa perniagaan mesti naik dan berlari untuk merawat perbelanjaan ini sebagai perbelanjaan perniagaan. Jadi jika anda melancarkan perniagaan anda pada bulan Julai, anda boleh sahaja tuntutan perbelanjaan perniagaan dari Julai seterusnya.
Bahagian perniagaan perbelanjaan tersebut akan dibenarkan
Cukai hartanah
Gadai janji yang berkelayakan
Premium insurans
Gadai-janji boleh ditolak
Faedah, sewa
Mangsa kerugian
Utiliti
Insurans
Susut nilai
Sistem keselamatan
Pembaikan
3) Yuran penerbitan/jurnal Kesihatan
Penerbitan yang melanggan di gimnasium atau menggunakan untuk mendidik pelanggan mereka boleh dianggap sebagai potongan cukai kerana ia adalah biasa dan bersesuaian dalam perdagangan.
4) Sumbangan kebajikan
Contoh potongan cukai ini akan menderma peralatan gimnasium lama kepada sebuah organisasi yang berkelayakan seperti sebuah sekolah. Potongan cukai bagi Donating untuk Haiti sekarang juga akan membuat perasaan.
5) Pengambilan pekerja-pekerja tertentu yang datang dari Kumpulan yang kurang bernasib baik.
Manakala tenaga pengajar perlu sentiasa sihat, anda boleh mengupah pekerja tertentu untuk kerja-kerja pembersihan & admin pasti. Terdapat dalam kerja-kerja peluang kredit cukai yang membolehkan majikan untuk memotong sehingga $2,400. Secara amnya, kredit cukai adalah 40% 1 $6,000 dalam 1 THN gaji atau $2,400.
Kredit cukai yang lebih tinggi untuk individu-individu tertentu
Nyahdaya veteran kredit ialah sehingga-$4,800
Jangka panjang keluarga bantuan penerima – sehingga $ 9,000 orang jika sewa lebih dari 2 THN.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *