Terlalu letih untuk seks – 4 sebab-sebab yang boleh didapati

Terlalu letih untuk seks – 4 sebab-sebab yang boleh didapati

Kadang-kadang selepas seharian seseorang itu terlalu letih untuk seks, biasa dan mudah. Keletihan, tekanan, kelesuan, dan kekurangan dalam zakar khusus vitamin dan mineral, boleh mengambil tol mereka yang kerap kehidupan seks yang sihat. Apabila ketidakseimbangan tersebut dalam diet dan gaya hidup tidak diperbetulkan, tahap testosteron dipengaruhi secara negatif yang kemudian memberi kesan pada libido dan prestasi seksual. Walaupun ia sepenuhnya biasa mengalami keletihan dan kekurangan daya seks dari masa ke semasa, jika keadaan ini berterusan jangka panjang satu idea yang baik adalah untuk meneliti tabiat gaya hidup harian anda dan mengetahui apa yang menyebabkan tekanan tambahan.

Kurang tidur
Kekurangan tidur membawa kepada kelesuan yang membawa kepada mengurangkan libido. Penyelidikan terkini menunjukkan bahawa jantina boleh menjadi penawar untuk insomnia tetapi jika tekanan menyebabkan tidur tidak lena, maka yang lebih mudah berkata daripada dilakukan. Kajian saintifik dari Universiti Chicago telah mendapati bahawa lelaki yang tidur tidak mempunyai lebih kurang testosterone dalam badan.

Testosteron adalah penting untuk prestasi seksual, tahap tenaga dan libido hormon lelaki. Jika tahap testosteron akan menjadi sentiasa habis oleh kekurangan tidur tenang keadaan boleh menjadi satu kitaran yang sukar untuk berehat. Cuba untuk menikmati menjelaskan interaksi seksual lebih kerap boleh membantu untuk menggalakkan tidur yang lebih baik sekali gus meningkatkan tahap testosteron.

Nutrien termasuk magnesium, kalsium, vitamin B dan C boleh membantu dengan tekanan dan tidur. Melatonin, passionflower dan chamomile, akar bunga dan valerian magnolia telah juga telah ditunjukkan dalam kajian klinikal untuk menyokong tidur yang sihat dan semulajadi.

Kelesuan
Keletihan adalah bukan sahaja fizikal tetapi juga emosi. Semasa tekanan meningkat, pekerjaan yang mencabar atau sepanjang hubungan yang mencabar, manusia sering merasa bahawa terlalu banyak yang ditanya mereka. Burnout adalah satu risiko yang sebenar bagi orang-orang yang banyak dalam situasi ini, yang melibatkan perubahan neurochemical, hormon dan metabolisme di dalam badan.

Sepanjang kajian yang dijalankan oleh Universiti Lethbridge, Kanada, saintis mendapati bahawa doktor lelaki yang mengalami kelesuan jauh lebih cenderung untuk mengalami pemacu seks dikurangkan.

Gejala-gejala burnout yang ditemui di pakar-pakar perubatan yang lain termasuklah keletihan yang kronik, kemarahan, kesusahan, cerdik, kesukaran dalam membuat keputusan, masalah kardiovaskular, insomnia, dan kecenderungan untuk peningkatan selesema biasa. Sokongan dengan terapi pemakanan, emosi, kaunseling, dan merawat punca kelesuan akan langkah-langkah semua penting dalam mengurus libido yang sihat dan hubungan yang kukuh.

Kekurangan pemakanan
Apabila diet itu tidak keletihan nutrien tertentu dan kecenderungan penyakit untuk peningkatan risiko. Protein adalah penting, terutamanya apabila bersenam secara tetap, mengimbangkan gula darah dan mencegah kelesuan. Apabila ketagihan gula menjadi faktor yang berterusan sepanjang hari, paras gula darah mungkin mantap, menyumbang kepada metabolisme glukosa yang miskin. Chromium adalah mikro-mineral yang menyokong tahap gula dalam darah yang seimbang sepanjang hari.

Vitamin B12, asid folik, iron dan vitamin C adalah semua penting untuk mencegah anemia dan memastikan oksigen dibawa seluruh badan. Vitamin C, B, zink dan magnesium juga dikehendaki dalam kuantiti yang meningkat oleh lapisan luar otak adrenal pada masa-masa, tekanan dan tekanan. Apabila lelaki yang mengambil berat tentang testosteron peringkat cara mudah dan selamat meningkatkan ini melalui tambahan. Vitamin C, E dan zink semua telah terbukti untuk meningkatkan tahap testosteron.

Alahan makanan
Keletihan memang tidak kira-kira tidak mendapat nutrien yang mencukupi. Dalam banyak kes, keletihan dan kelesuan boleh disebabkan oleh memakan makanan yang boleh menyebabkan masalah imun dalam badan. Alahan makanan dan sensitiviti telah menjadi pusat tumpuan ramai doktor dan saintis di seluruh dunia, dengan kepentingan di seluruh dunia yang semakin meningkat dengan ketara pada dekad.

Menurut satu kajian yang diterbitkan dalam “The Scandinavia jurnal daripada Gastroenterologi” penyelidik dari Jerman mendapati sambungan antara alahan makanan dan keletihan. Dalam sekumpulan pesakit yang diuji untuk alahan makanan dan sensitiviti, 85% mengalami Keletihan kronik dan 71% mengalami fibromyalgia. Pesalah-pesalah yang paling biasa daripada alahan makanan akan sering protein yang ditemui di gandum, tenusu, telur, jagung dan tomato.

Crèmes Kesihatan zakar
Lelaki yang mengalami zakar keletihan, kelesuan seksual, tekanan dan keletihan boleh mendapat manfaat daripada menggunakan crèmes Kesihatan lelaki. Mengandungi vitamin dan nutrien yang perlu untuk peredaran yang sihat dan saraf yang sensitif, crèmes Kesihatan organ lelaki adalah sangat berkesan dalam meningkatkan kecergasan seksual.

Formula pakar (paling profesional mengesyorkan minyak Man1Man) mengandungi nutrisi yang tebal yang diserap terus ke dalam tisu tempatan, meningkatkan tahap hormon, tisu integriti dan bekalan darah. Vitamin E, C, D, A, L-arginine, L-carnitine dan alpha lipoic asid akan semua gabungan bahan-bahan yang terbukti untuk menyokong Kesihatan lelaki dari luar dalam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *