Terlalu banyak hutang pinjaman pelajar? Lesen untuk kerja-kerja yang DINAFIKAN.

Terlalu banyak hutang pinjaman pelajar? Lesen untuk kerja-kerja yang DINAFIKAN.

Pada 11 November, Mahkamah Agung Ohio memerintah graduan sekolah undang-undang malang itu satu membawa terlalu banyak hutang pinjaman pelajar dibenarkan untuk memegang lesen amalan undang-undang negeri.

Hassan Jonathan Griffin, tertakluk kepada pemerintah, lulusan sekolah Moritz Ohio State University hukum pada 2008 selepas bekerja sebagai seorang broker saham di Arizona selama lima tahun.

Semasa di sekolah undang-undang, Griffin menghimpunkan lebih daripada $150,000 dalam hutang () pinjaman pelajar. Beliau sudah dibebani dengan kira-kira $20,000 dalam hutang pinjaman Kolej dari pengajian diploma beliau, dan beliau adalah membawa tambahan $16,500 dalam hutang kad kredit. Sekolah undang-undang, beliau tidak dapat mencari kerja sepenuh masa dan mengambil kerja sambilan di Pejabat Pembela awam Franklin County, pendapatan hanya $12 sejam.

Griffin digunakan pada bulan November 2009 untuk mengambil peperiksaan bar Ohio pada Februari 2010, tetapi beliau pendedahan hutang pinjaman pelajar atas permohonan Peperiksaan mencetuskan suatu penyiasatan oleh Lembaga Pesuruhjaya Persatuan Bar Negeri pada watak dan kecergasan.

Berikutan laporan Lembaga Pengarah, Mahkamah Agung Ohio dinafikan Griffin dan permohonan untuk mengambil peperiksaan bar Ohio dengan alasan bahawa dia telah tiada “layak pelan untuk memenuhi kewajipan kewangan” dan membayar balik pinjaman sekolah beliau. Pada pandangan mahkamah, paras hutang di Griffin dan juga situasi kewangannya yang goyah meninggalkan dia kekurangan “ciri-ciri yang diperlukan, Kecergasan, dan moral kelayakan kemasukan untuk amalan undang-undang”–kelayakan itu, di bawah kaedah-kaedah Negeri Ohio, pemohon-pemohon ke Ohio bar mestilah menunjukkan sebelum mengambil peperiksaan bar Negeri.

Lembaga Pengarah pula mengesyorkan, bagaimanapun, bahawa Griffin dibenarkan untuk memohon bar peperiksaan pada Februari 2011. Untuk diterima, Griffin perlu membentangkan beberapa jenis hutang pelan pengurusan (-) kepada Mahkamah, keluar urusan yang dia membuat untuk membayar balik pinjaman pelajar beliau.

Griffin adalah jauh dari hanya bakal peguam untuk menjalankan afoul bola Negeri licensure undang-undang kerana pinjaman tidak berbayar sekolah. Sejak dua tahun yang lalu, Texas dan New York mempunyai kedua-duanya menafikan undang-undang lesen kepada pemohon yang ingkar menjelaskan hutang yang besar daripada pinjaman Kolej dan graduan.

Trend ini muncul dengan menafikan profesional lesen kepada pemohon berdasarkan hutang pinjaman berlebihan pelajar belum terhad kepada profesion undang-undang. Pada bulan Oktober, Negeri Tennessee dibatalkan lesen jururawat 42 yang telah ingkar menjelaskan pinjaman Kolej mereka.

Tennessee pegawai berkata bahawa langkah mereka untuk membatalkan lesen jururawat datang hanya selepas 18 bulan percubaan untuk mendapatkan jururawat ke dalam pelan pembayaran balik beberapa jenis pinjaman-pinjaman mereka defaulted. Beberapa jururawat ini, pegawai-pegawai negeri yang dinyatakan, telah lalai bagi seramai lapan tahun.

Jabatan Kesihatan Tennessee melaporkan bahawa sejak ia lega jururawat 42 kelayakan mereka untuk bekerja, kira-kira separuh daripada mereka telah memasukkan (seorang pelajar pinjaman bayaran balik rancangan) dan lesen mereka telah dikembalikan semula.

Penangguhan atau membatalkan lesen profesional kerana telah ditetapkan oleh pemegang pinjaman sekolah mungkin kelihatan kasar, tetapi undang-undang Persekutuan membolehkan Negeri menahan kelayakan Pelesenan profesional dari defaulted peminjam dan untuk menolak pembaharuan lesen berdasarkan pinjaman pendidikan Persekutuan defaulted profesional telah dilesenkan.

Di samping itu, Negeri-Negeri dan Kerajaan Persekutuan boleh juga garnish para peminjam mengambil – rumah membayar sebanyak 15 peratus, mengurangkan faedah keselamatan sosial dan menahan bayaran balik cukai sebagai salah satu cara pemulihan tidak dibayar hutang pinjaman pelajar.

Pinjaman Pendidikan defaulted boleh kekal pada laporan kredit seseorang selama-lamanya, selagi pinjaman masih ingkar, dan sehingga tujuh tahun berikutan pembayaran balik, sebaik sahaja hutang defaulted telah berhasil.

Selain kedudukan cara lesen profesional, noda pinjaman sekolah defaulted atas laporan kredit yang boleh juga mengganggu keupayaan seseorang untuk layak untuk gadai janji, pinjaman kereta, kad kredit atau kemudahan kredit lain; untuk menyewa sebuah apartmen; ataupun untuk mendapatkan pekerjaan kerana majikan lebih banyak bergerak ke arah termasuk pemeriksaan kredit sebagai sebahagian daripada proses permohonan kerja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *