Terkenal dan prototaip

Terkenal dan prototaip

Saya selesai Infamous semalam dan saya mesti mengatakan saya benar-benar menyukainya. Ramai orang Bandingkan Infamous dan prototaip tetapi dalam permainan sebenar adalah sangat berbeza (saya telah selesai kedua-dua). Sebab perbandingan ini terutamanya kerana persamaan dalam sesetengah kawasan. Sebagai contoh

Kedua-dua bandar dikuarantin.
Ciri-ciri kedua-dua permainan a super berkuasa watak utama (awesomeness).
Kedua-dua ciri-ciri permainan flash filem untuk adegan-adegan yang dipotong.
Kedua-duanya adalah terbuka dunia NYC diilhamkan persekitaran.
Di jalan-jalan kedua-dua pihak berada dalam huru-hara jumlah.
Dalam kedua-dua anda tidak berada dalam tentera atau pasukan ‘lain’, anda berjuang untuk anda dan sesiapa sahaja yang anda mahu untuk membantu.
Dalam kedua-dua anda tidak boleh memandu kereta (jangan bimbang anda tidak perlu!).
Dalam kedua-dua anda boleh Consume/Bio leach orang untuk mengembalikan kesihatan.
Kedua-duanya mempunyai beberapa jenis perisai.
Dalam permainan kedua-dua watak utama menceritakan kisah.

Dengan semua persamaan ini, ia mungkin kelihatan bahawa permainan ini adalah hampir sama tetapi mereka tidak.

Pergerakan
Alex dari prototaip adalah jauh lebih cepat daripada Cole dari Infamous, malah beliau bergerak melalui bandar lebih cepat daripada labah dirinya. Manakala Alex boleh berjalan sehingga dinding menegak Cole telah memanjat (tapi dia dipanjat cepat). Kedua-duanya boleh jatuh dari ketinggian yang luar biasa dan tidak akan rosak. Kesan kejatuhan mencipta kelihatan jauh lebih baik dalam prototaip, apabila Alex yang jatuh dari ketinggian yang besar kereta dan orang-orang yang hampir di mana beliau tanah akan terpesona dengan tentera yang hebat di mana di Infamous kejatuhan anda hampir tidak mempunyai apa-apa kesan kepada mereka. Dalam kedua-dua permainan anda boleh melompat dari satu bumbung ke bumbung untuk bergerak lebih cepat. Di Infamous ada kabel kuasa yang anda boleh slaid untuk bergerak dengan lebih cepat, seperti yang anda kemajuan lebih kabel yang dipasang dan ini membolehkan anda untuk bergerak dengan lebih cepat dari kawasan-kawasan, anda juga boleh slaid pada landasan kereta api. Dalam permainan kedua-dua mereka melompat tinggi tetapi prototaip lebih lasak, anda boleh mengenakan bayaran anda lompat dan lompat tinggi gila. OK mungkin terkenal seolah-olah perlahan jika dibandingkan dengan prototaip tetapi berbanding dengan permainan lain di luar sana adalah sangat cepat. Bergerak di sekitar di kedua-dua permainan yang benar-benar menyeronokkan dan akan memberikan detik-detik oooow yang banyak.

Pertempuran
Pertempuran adalah di mana permainan ini dua hanyut berasingan. Terkenal jika lebih penembak jenis permainan (walaupun anda tidak boleh menggunakan senjata). Kuasa utama anda adalah untuk letupan elektrik yang tidak memerlukan sebarang tenaga (yang berfungsi seperti mana), seperti pistol peluru yang tidak pernah berakhir (tetapi lebih berkuasa dan cara sejuk). Kemudian anda mendapat keupayaan untuk zum masuk dan lambat masa sedikit untuk menembak musuh-musuh dari jarak jauh seperti raifal penembak tepat. Anda juga mendapat serangan yang lebih berkuasa yang meletup pada kesan, seperti pelancar roket. Anda akan mendapat serangan yang jatuh satu bola tenaga dan ia meletup selepas masa yang ditetapkan, seperti sebuah grenad. Infamous juga mempunyai satu sistem perlindungan. Semua ini berkata dalam pertempuran Infamous adalah berbeza dan segar, ia benar-benar tidak merasa seperti permainan lain sana. Prototaip adalah tempat yang lebih yang penuh berjuang permainan walaupun anda boleh menggunakan senjata. Anda akan mendapat pilihan tempat yang penuh senjata seperti tangan besar yang Berkuku dan bilah. Anda boleh menembak dengan meriam dalam prototaip tetapi ia tidak pernah benar-benar perlu kecuali beberapa bahagian pelancar roket. Prototaip adalah lebih kejam dan berdarah daripada terkenal. Alex boleh juga mengambil musuh-musuh beliau dan kemudian menyamar sebagai mereka untuk tujuan sembunyi-sembunyi. Satu perkara yang saya suka tentang prototaip adalah bahawa anda boleh merampas kereta kebal dan helikopter. Untuk kesihatan Alex menggunakan orang-orang yang di mana Cole boleh Bio leach orang untuk kesihatan atau dia mempunyai keupayaan untuk sembuh dengan menyerap tenaga elektrik dari apa-apa yang memerlukan tenaga elektrik walaupun seperti TV.

Cerita
Saya secara peribadi Infamous mempunyai banyak cerita yang lebih baik daripada prototaip. Infamous bergantung kepada pilihan anda menjadikan anda menjadi baik/jahat. Ia benar-benar membuat perbezaan, perubahan cerita, anda mendapat kuasa yang berbeza, anda kelihatan berbeza, dan orang bertindak balas berbeza terhadap anda dan juga warna perubahan pencahayaan. Ini benar-benar merangsang replayability Permainan, misalnya betul sekarang saya ingin bermain permainan lagi hanya untuk melihat perbezaan. Cerita terutamanya diberitahu melalui filem-filem kilat yang kelihatan cukup sejuk tetapi animasi sebenar akan menjadi lebih baik. Saya memilih kejahatan pusingan pertama kerana datang pada permainan itu dipanggil Infamous! Cerita dalam prototaip bukanlah hanya yang panas. Saya fikir mereka memberi tumpuan lebih kepada permainan itu sendiri. Cerita ini juga terutamanya diberitahu dalam flash filem yang kelihatan baik tetapi tidak sebaik Infamous orang. Dalam prototaip anda bertolak ansur cerita untuk permainan menggerunkan di mana di Infamous cerita dan watak-watak menarik anda ke dunia.

Keseluruhan
Secara keseluruhan, saya fikir ini permainan yang benar-benar berbeza. Saya cuba untuk memilih satu tetapi saya tidak boleh, mereka akan menyeronokkan kedua-dua dan jika anda fikir mereka akan merasa sama anda salah. Saya berharap mereka mencipta juga sehimpunan bagi kedua-dua permainan ini dan memberi bahawa permainan ini inspirasi permainan “Super hero dengan sentuhan” lebih banyak di masa hadapan. Jika anda perlu memilih hanya satu anda mempunyai pilihan keras ke hadapan dan hanya tahu bahawa mana-mana satu yang anda pilih anda akan terlepas untuk permainan yang mengkagumkan.
Membuat pilihan yang tepat dan bermain kedua-dua anda tidak akan kecewa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *