Terhadap pembedahan plastik di Korea Selatan dan berita Liposuction

Terhadap pembedahan plastik di Korea Selatan dan berita Liposuction

Pembedahan plastik telah sentiasa berlangsung di Korea Selatan. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, bagaimanapun, trend nampaknya pada incline yang curam yang didorong terutamanya oleh industri pelancongan kesihatan semakin penting di Korea Selatan. Pelancongan perubatan menarik beberapa pengunjung 80,000 pada 2010, kata Lim di-taek, Ketua Biro Kementerian Kesihatan Korea industri kesihatan. Yang menambah, perbezaan 20,000 orang mengejutkan dari 2009, adalah sukar produk aktiviti promosi sejarah lackadaisical Biro ini, dan telah mendorong Lim dan lain-lain di Biro memeluk strategi promosi yang lebih hard-hitting untuk masa depan.

“Kami akan menumpukan kepada pesakit amat menguntungkan,” menjelaskan Lim menurut laporan semalam oleh Monitor Sains Kristian. Lim menjelaskan bahawa pelanggan membayar tertinggi biasanya datang dari Mongolia, Rusia, Vietnam dan Hong Kong, dan melanjutkan dengan mengatakan bahawa Biro berharap sasaran ini dan negara-negara lain untuk usaha-usaha promosi akan datang. Jika semua berjalan mengikut perancangan, Korea Selatan boleh dapat menawarkan lebih daripada 300,000 pelancong perubatan setahun menjelang 2015.

Walaupun usaha-usaha promosi Biro bagi Kesihatan industri lagi akan didedahkan, masyarakat pembedahan plastik di Daerah ritzy seperti Gangnam sudah mendahului permainan. Tanda-tanda dalam tanah, kereta api berhenti dan pada permukaan luar bangunan menolak pembedahan plastik tidak-begitu-halus, berjanji untuk “bulat rahang segi empat tepat anda” dan juga mengaitkan kejayaan perkahwinan dengan prosedur kosmetik. Klinik kosmetik 430 Gangnam telah terlibat asing pelanggan juga, dan kerap menyewa dari luar negara dwibahasa untuk menyelaras prosedur dengan pelanggan rolling yang tinggi dari seluruh dunia.

Walau bagaimanapun, perlu diingat kelemahan ketara pelancongan perubatan pembedahan plastik. Jika anda mempunyai sebarang isu selepas prosedur anda, anda berada dalam jarak yang jauh dari pakar bedah anda dan kemudian anda akan ingat bahawa talian filem klasik… “Ada tempat seperti rumah!”

Licin tuck: pinggang sculpted, cepat

Doktor Tempahan agar pakar bedah yang mendakwa kredit untuk prosedur kosmetik kombinasi yang dibangunkan untuk meratakan dan mengukir pinggang pada satu-satu pergi. Dalam “lancar melipatkan” menggabungkan liposuction abdominoplasty, itulah tuck perut, untuk menyampaikan perut rata, firma yang begitu ramai wanita mengidam. Prosedur gabungan jauh dari baru, bagaimanapun, dan sambil menyebut yang ringkas di televisyen dan nama yang menarik seperti “Melipatkan lancar” telah melancarkan prosedur ke status selebriti, banyak “sebelah”doktor telah melakukan ia selama bertahun-tahun.

Pakar bedah yang tidak menerima latihan utama dalam lima belas hingga dua puluh tahun yang lepas masih menganggap banyak prosedur gabungan, yang termasuk dalam “lancar melipatkan,” terlalu berbahaya untuk melakukan. Pelaksanaan prosedur-prosedur berasingan dua sekaligus, menurut sesetengah orang, meningkatkan risiko kerosakan tisu serta kemungkinan proses penyembuhan yang lambat. Secara teori, ini adalah risiko yang sangat nyata, tetapi doktor-doktor yang telah mendapat manfaat daripada teknik-teknik latihan yang moden yang memahami bahawa risiko-risiko ini boleh diuruskan dengan selamat untuk sesetengah pesakit.

Jadi Adakah prosedur gabungan untuk anda? Pakar bedah plastik yang terbaik menimbang kesesuaian setiap prosedur atas dasar kes demi kes. Ini kerana pembedahan sama ada keputusan yang berbeza dengan pesakit-pesakit yang berbeza kepada kesihatan umum pesakit, kadar pemulihan, umur, jenis badan, dan sebagainya. Jika anda berminat, perkara terbaik yang perlu dilakukan adalah mencari pakar bedah plastik dengan banyak pengalaman dalam prosedur kedua-dua.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *