Tergesa-gesa di esei 5 panduan langkah demi langkah melindungi diri dari kecurian identiti dalam talian

Tergesa-gesa di esei 5 panduan langkah demi langkah melindungi diri dari kecurian identiti dalam talian

Pernahkah anda menerima sebarang email yang pelik yang mungkin mengandungi data peribadi anda tanpa kebenaran anda? Pernahkah anda menerima sebarang mesej yang tidak sesuai yang anda didakwa dibeli atau yang diperoleh daripada urus niaga dalam talian?

Jika jawapan anda Ya kedua-duanya, maka anda mungkin menjadi mangsa kecurian identiti dalam talian, yang menurut esei tergesa-gesa.

Pada mulanya, kecurian identiti dalam talian ditakrifkan sebagai satu bentuk penipuan identiti orang lain di mana seseorang yang bertindak untuk menjadi seseorang yang lain dengan menganggap identiti seseorang. Pada dasarnya kecurian identiti yang bertujuan untuk mencapai sumber secara haram atau mendapatkan kredit dan lain-lain faedah dalam nama orang itu. Mangsa kecurian identiti (bermakna orang yang identitinya telah diambilalih oleh pencuri identiti) boleh mengalami kesan buruk jika beliau adalah bertanggungjawab terhadap pelaku di Akta. Di sisi lain, organisasi dan individu yang hoaxed oleh pencuri identiti juga boleh menderita akibat dan sedikit, juga dianggap mangsa.

Kita pernah mendengar kisah-kisah menyayat hati dari pengguna yang mengidap penyakit ini. Sebaliknya, terdapat unnamed mangsa-mangsa yang memilih untuk berkongsi mereka sendiri melalui esei tergesa-gesa.

Walau bagaimanapun, anda boleh mencegah kes kecurian identiti yang lain dengan mengambil langkah-langkah berjaga-jaga seperti:

1. Menurut esei tergesa-gesa, perkara pertama yang anda perlu memastikan yang akaun dalam talian anda masing-masing. Akaun dalam talian biasanya mengandungi butir-butir peribadi seperti kata laluan untuk e-mel, Laman membeli-belah e dan Portal rangkaian sosial.

2. Sesetengah sumber esei tergesa-gesa menyarankan untuk menggunakan atur cara anti-virus yang dipasang ke komputer anda. Program anti-virus mengurangkan peluang mendapat bad Sector dari beberapa sumber luar seperti internet.

3. Dalam menyediakan kata laluan untuk akaun anda dalam talian, sila mewujudkan kata laluan yang kuat. Ingatlah bahawa kata laluan yang lemah biasanya terdiri daripada maklumat asas tarikh lahir, nombor pin lalai dan nama pertama atau nama juga.

4. Menyediakan akaun dalam talian anda, menjadikan ia satu tabiat untuk Buang tanda “Ingat saya” butang. Unchecking ia bermakna risiko lebih rendah mendapat identiti dalam talian anda dicuri oleh pengguna yang tidak disengajakan.

5. Jika anda menerima sebarang mesej e-mel mencurigakan yang membayangkan bahawa anda menang dalam talian cabutan loteri atau apa-apa tidak diingini perubatan produk lain, menghapuskan semua mesej-mesej tersebut menunjukkan promosi, raffles atau sebarang bentuk promosi pemasaran yang tidak diingini. Menurut esei tergesa-gesa, sentiasa Pastikan sumber e-mel berasal dari orang-orang yang sah dan tidak memerlukan apa-apa yuran yang scrupulous daripada anda.

Peluang untuk mendapatkan identiti anda dicuri boleh mengurangkan jika anda sentiasa berjaga-jaga dan tidak cukup bodoh untuk klik mesej-mesej yang mencurigakan daripada orang-orang yang tidak diingini. Anda perlu tidak sepenuhnya celik mengenai subjek tersebut. Ia mengambil langkah-langkah yang penuh berhati-hati bagi anda untuk mendapatkan melalui kes penipuan identiti. Menurut esei tergesa-gesa, pemerintahan yang paling penting untuk mencegah kecurian identiti adalah dengan tidak memberi maklumat yang diperlukan kepada sesiapa tanpa kebenaran anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *