Terbang Memancing untuk kesihatan ia satu bentuk meditasi cuba Memancing dengan lalat

Terbang Memancing untuk kesihatan ia satu bentuk meditasi cuba Memancing dengan lalat

Jelas walaupun mana-mana anda pergi ke hari, orang seluruh dunia mengatakan perkara yang sama. Mereka benar-benar drowsy, pressured plus ingin sangat untuk beberapa ‘time out’. Pembentukan kesihatan serta syarikat-syarikat ubat melaporkan kenaikan yang besar dari jumlah individu-individu yang menggunakan ubat-ubatan anti-depressant – dengan sebenar-benarnya di Amerika yang kelajuan rawatan ubat antidepressant meningkat upwards sebanyak 4 kali antara pemancing awal 1990-an awal tahun 2000. Apabila ditanya orang apa adalah benar-benar search dari dari mereka yang, Anehnya is’nt coupé cepat atau baki bank yang luas mereka benar-benar jika kebenaran diberitahu hankering, ianya secara umumnya kebahagiaan bersama-sama dengan ketenangan fikiran. Lalat Memancing boleh memberikan relatation itu dan ketenangan fikiran.

Mungkin ada mungkin satu kaedah yang lebih semula jadi untuk membantu kami mendedahkan bahawa kepuasan, menang masa keluar kaki pancing membangunkan kesihatan kita? Setiap orang yang bersetuju bahawa terdapat faedah-faedah utama menjadi di udara terbuka di udara bersih kaki pancing yang menikmati kawasan luar bandar. Menambah kepada bagaimana Bunyi untuk mengendalikan babbling perlahan-lahan berliku di sepanjang atau tenang melihat sebuah tasik di tepi pantai atau tiub apungan anda dengan bunyi burung seluruh kaki pancing rasanya resipi yang sesuai untuk CD meditasi!

Namun suasana ini dengan semua kebaikan itu boleh diakses kepada kami semua nelayan nelayan twigged ini masa yang sangat lama agofishermen Tambah fisherwomen berkali-kali memberitahu manfaat penyembuhan dalam ini indah persekitaran yang menyenangkan sebagai ideal anti-dote untuk tegasan dalam rutin kehidupan. Mereka perlukan kerana dengan sungai atau tasik dan walaupun ia menarik untuk menangkap grayling seorang, ia adalah sering lebih lanjut mengenai hanya berada di dalam zon! Anda pernah mempunyai ceramah dengan nelayan lalat yang mungkin anda telah menyaksikan bagaimana ‘sejuk’ mereka mungkin sebagai individu oleh air? Mereka boleh bercakap tentang yang besar yang mereka ditangkap minggu lepas Walaupun begitu juga mereka akan bercakap mengenai luar cantik bandar tempat mereka telah menangkap ikan dengan pemandangan di sekeliling mereka.

Bilakah pula anda buat mengambil seketika bahawa anda boleh ‘berhenti bau bunga mawar’ seperti yang mereka katakan? Anda telah saham mana-mana kawasan desa tempatan, tebing sungai atau Tasik? Kita diberkati dengan kuantiti yang menarik kawasan luar bandar semua yang ada di sekeliling kita dan untuk orang-orang yang menghuni di bandar-bandar/bandar ada azimat yang tersembunyi di kawasan berdekatan termasuk laluan air pedalaman telah dipulihkan atau country park. Anda akan terkejut pada bila-bila masa yang anda memahami Apakah pemandangan adalah kira-kira anda – di bawah hidung anda sangat – jika anda hanya melihat.

Jika anda menambah Memancing terbang ke dalam periuk, anda akan cara untuk menjadi sangat gembira memang.

Tindakan sangat lalat memancing dan lakonan salmon lalat lalat atau ikan trout hampir boleh dikelaskan sebagai amalan meditasi dengan berirama pemutus tindakan kembali dan kebaikannya. Apabila anda akan menumpukan perhatian pada lakonan anda, anda benar-benar tidak dapat memikirkan apa-apa lagi. Jadi ada tidak dapat dinafikan sememangnya cara yang menenangkan itu ‘monyet minda’ yang biasanya akan melompat dari satu topik yang mencabar yang lain!

Jadi mengapa tidak menganggap lalat Memancing sebagai satu cara untuk menjaga diri sendiri, manakala mempunyai beberapa menyeronokkan?

Bilakah anda menambah semua lalat yang Memancing bersama-sama ini, faktor-faktor persekitaran damai indah / alam / lakonan tindakan / kegiatan anda mempunyai formula untuk manfaat kesihatan yang merangkumi; mengurangkan tekanan tahap, merendahkan tekanan darah dan minda yang calmer untuk menamakan beberapa. Ahli psikologi bersetuju bahawa dengan memberikan kita beberapa ‘saya masa’ kami mendapat perspektif baru cabaran-cabaran seharian kami dan akan lebih mampu untuk menghadapi tuntutan hidup kami.

Ia berbunyi bahawa benar-benar kita semua harus memberi lalat Memancing satu pergi kerana, apabila anda berfikir tentang hal itu, kita sudah tiada apa-apa untuk kehilangan tetapi banyak mendapat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *