Terapi urut ini dipanggil Hilot di Filipina

Terapi urut ini dipanggil Hilot di Filipina

Ya, apakah terapi urut yang dipanggil di Downtown Tampa, Tampa Selatan, Taman Hyde 33629 dan Macdill AFB dipanggil “hilot” di Filipina.

Hilot adalah perkataan Filipina yang bermakna untuk strok menghibur atau untuk Perkhidmatan Urutan. Pengamal yang juga dikenali sebagai hilot, pendek untuk manghihilot. Ia adalah menarik untuk diperhatikan bahawa bidan tradisional adalah diri mereka yang disebut sebagai hilot, bukti bagaimana jenis ini menenangkan dan penyembuhan sentuhan bersepadu ke Filipina tradisional yang penyembuhan sistem.

Menjurus kepada hilot itu adalah arbularyo atau pengamal perubatan herba. Arbularyo yang kadang-kadang juga adalah hilot yang. Kebanyakan orang di luar bandar yang tidak mampu untuk berunding dengan doktor perubatan ke dalam hilot atau arbularyo di sebaliknya bagi apa-apa penyakit. Malah di kawasan bandar, ramai penduduk Filipina masih pergi ke hilot sebuah untuk menyokong terapi untuk wanita yang baru melahirkan, sebagai contoh, atau kanak-kanak yang mempunyai demam, walaupun selepas konsultasi perubatan.

Dalam seni purba ini Penyembuhan, hilot yang sepatutnya mempunyai keupayaan untuk mengenal pasti penyakit atau ketidakseimbangan tenaga oleh memerhati pesakit secara keseluruhannya, bacaan nadi pesakit, belajar kulit kepala pesakit, memerhati peluh, air kencing dan najis pesakit dan penderiaan tenaga pesakit. Hilot itu juga merasakan kulit pesakit untuk memeriksa suhu. Hilot yang akan mahu tahu baki unsur-unsur api, air, bumi dan udara dalam badan pesakit. Kebakaran adalah dikaitkan dengan badan eletrik, air adalah dikaitkan dengan darah, bumi ini dikaitkan dengan daging dan tulang dan udara adalah berkaitan dengan nafas.

Yang tidak hilot ini adalah sama seperti tidak kiropraktik. Mampu merawat kedua-duanya muskuloskeletak dan musculoligamentous keadaan, termasuk mengeset semula dan terseliuh dislocated menyertai di jari, metacarpal tulang, lutut dan pergelangan kaki.

Hilot ini juga telah dibandingkan manipulasi tenaga. Ia berpegang teguh kepada kepercayaan bahawa penyakit adalah ketidakseimbangan di dalam badan yang boleh diperbetulkan dengan cara neuro-elektrik, electro magnetik, biokimia, dan bio-mekanikal.

Ia tidak mengikut urutan yang telah ditetapkan daripada angin ahmar tetapi sebaliknya bergantung pada pengamal yang membaca tentang apa yang diperlukan untuk mencipta caj-caj elektrik yang perlu dalam badan. Caj-caj elektrik ini sepatutnya memanfaatkan bio-tenaga dan mewujudkan reaksi biokimia untuk memulihkan keseimbangan dan keharmonian untuk kesihatan dan kesejahteraan.

Hilot adalah seni dan kemahiran yang rapat dijaga oleh pengamal dan dibungkus dengan kerahsiaan. Pengamal tangan turun pengetahuan melalui generasi dan amat jarang sekali mendedahkan teknik-teknik kepada orang lain di luar keluarga terdekat mereka. Terdapat keluarga yang mengamalkan seni selama beberapa generasi, dikesan kepada nenek moyang mereka. Hilot ini juga sering dikaitkan dengan warga tua, dengan kemahiran yang kononnya berkembang lebih baik dengan usia.

Walaupun di zaman moden ini Bilakah Filipina terutamanya mendapatkan perubatan barat moden bagi penyakit, hilot masih menduduki tempat yang disanjung tinggi sebagai terapi kesihatan tambahan yang non-invasif. Bahkan Filipina yang telah hidup di luar negeri diketahui untuk mencari hilot itu apabila pulang ke rumah untuk melawat. Stroke yang menenangkan hilot yang menyediakan balsem yang badan dan jiwa dan menyambung semula mereka kepada akar mereka.

Hilot telah datang ke hadapan dengan hari kebangkitan semula kepentingan dalam perubatan alternatif dan semulajadi dan cara-cara tradisional untuk penyembuhan. Hilot telah dikenalpasti sebagai Filipina yang kuno penyembuhan seni yang berdasarkan saintifik sejagat dan undang-undang semulajadi. Orang ramai bebas-Filipina melawat Filipina telah telah mencari pengalaman hilot.

Daripada perjalanan ke Filipina di Timur jauh untuk hilot, anda boleh mendapatkan terapi urut Sweden, terapi urutan tisu yang mendalam, terapi urutan sukan atau kehamilan terapi urutan di spa urut profesional di Tampa jika anda daripada berdekatan Downtown Tampa, Tampa Selatan, Hyde Park 33629 dan Macdill AFB.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *