Terapi gelombang otak; Bagaimana ia berfungsi?

Terapi gelombang otak; Bagaimana ia berfungsi?

Terapi gelombang otak bekerja kerana orang akan sentiasa mencari untuk mencuba dan melakukan beberapa perubahan yang positif dalam kehidupan mereka. Terapi gelombang otak mengambil pemahaman asas bahawa otak mengawal bahagian-bahagian lain badan dan menggunakan kebenaran ini dapat dinafikan untuk membuat terapi gelombang otak yang bekerja.

Kebanyakan saintis dan doktor percaya bahawa, jika otak berada dalam kawalan terus mengawal semua fungsi tubuh badan, mereka boleh menggunakan kombinasi yang berlainan frekuensi Bunyi untuk membantu menyembuhkan pelbagai penyakit dan bahagian-bahagian badan. Dengan cara ini gabungan frekuensi, disebut binaural Bunyi, latihan otak untuk mengendalikan tubuh dengan lebih cekap.

Terdapat hanya dua cara asas untuk mendapatkan terapi gelombang otak, sama ada dalam pesakit atau keluar pesakit. Bila menggunakan dalam terapi pesakit, ia biasanya akan mengambil tempat di hospital atau klinik. Pesakit akan diberi beberapa jenis rangsangan, biasanya terdiri daripada suatu kombinasi ubat-ubatan, saraf atau visual stimuli dan gelombang otak kemudian dinilai. Bergantung kepada matlamat yang pesakit cuba mencapai dan kaedah terapi yang digunakan mereka akan sama ada diberi maklum balas yang positif atau negatif. Itulah cara bahawa otak akan belajar untuk melakukan tingkah laku yang betul. Jenis terapi ini adalah sangat mahal dan sangat sedikit pelan insurans perubatan akan menampung kos ini.

Pilihan lain untuk terapi gelombang otak adalah versi pesakit luar. Menggunakan versi ini, pesakit akan menggunakan telefon ibu sendiri, mendengar kombinasi bunyi dan frekuensi-frekuensi yang akan menggalakkan pelbagai jenis gelombang otak yang sangat spesifik. Kombinasi bunyi dan frekuensi ini bertujuan untuk membantu otak berkomunikasi lebih baik dengan seluruh badan dan menggalakkan tingkah laku yang sihat. Ia berfungsi dengan memainkan frekuensi bunyi yang berbeza di setiap telinga; otak kemudian akan mencipta sendiri bunyi yang merupakan gabungan dua frekuensi. Bunyi tertentu akan merangsang kawasan-kawasan yang berbeza daripada otak dan mengakibatkan membolehkan otak berfungsi dengan lebih jelas.

Saya telah mendapati bahawa versi pesakit keluar daripada terapi gelombang otak akan berfungsi jika anda memberi peluang. Seperti yang saya katakan terdahulu, orang sentiasa mencari untuk membuat beberapa perubahan positif dalam hidup mereka. Orang telah diketahui untuk menggunakan terapi gelombang otak untuk membantu kawalan atau bahkan mengatasi ketagihan, membantu mereka tidur lebih baik, atau pun menguruskan ADD mereka. Tiada borang-borang ini terapi adalah invasif dalam apa jua cara; ada tidak apa-apa pembedahan atau ubat-ubatan yang digunakan. Semua yang anda perlukan adalah fail bunyi binaural dan stereo atau MP3 player dan satu set fon kepala.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *