Terabas salah faham Detox pembersihan

Terabas salah faham Detox pembersihan

Peningkatan pengetahuan dan kesedaran tentang ketoksikan manusia yang berpunca dari bahan-bahan kimia yang toksik, pencemaran udara berlebihan hormon dan racun perosak dalam bekalan makanan dan lain-lain telah melahirkan takrif baru “sihat” dalam abad ke-21. Mengikut golongan profesional kesihatan seperti doktor yang holistik, pakar pemakanan dan pakar pemakanan, detoksifikasi berkala sekarang sedang dilihat sebagai asas kesihatan yang baik hari betul-betul bersama regimen diet dan senaman diselenggara dengan betul.

Mengikut trend jualan di pasaran produk pembersihan, pembersihan dalaman tubuh telah menjadi salah satu cara paling popular untuk pengguna berfikiran sihat untuk menyahtoksik. Sebahagian besar daripada kita pernah mendengar “pembersihan” dalam cara yang umum kerana ia berkaitan dengan pembersihan insides badan kita dan ramai telah pergi setakat untuk cuba atur “pembersihan”. Ia hanya kedengaran seperti sesuatu yang sihat dan menyegarkan untuk melakukan, Walau bagaimanapun, program pembersihan telah disemak pada masa-masa dengan kepuasan oleh pengguna dan pada masa-masa dengan kurang daripada berharap untuk keputusan. Biar saya katakan bahawa orang-orang yang telah mengalami kurang daripada keputusan yang diingini mungkin tidak mempunyai dengan betul dipadankan program pembersihan sifat-sifat khusus dengan sendiri hasil yang dikehendaki. Ini mungkin hasil daripada beberapa-khusus pemasaran oleh Syarikat-syarikat produk pembersihan dan oleh itu yang “lumping bersama-sama” Semua pembersihan produk di pasaran secara umum.

Hakikatnya adalah bahawa semua produk pembersihan boleh dan harus dikategorikan mengikut tujuan yang cuba setiap program khusus untuk berkhidmat. Produk pembersih dalaman boleh dipecahkan kepada sekurang-kurangnya 5 kategori yang berbeza untuk membantu pengguna yang padan dengan manfaat mereka dikehendaki dengan produk-produk. Ini 5 kategori utama boleh dipecahkan seperti berikut: pembersih kolon, pembersih jumlah atau seluruh badan, pembersih parasit, detoksifikasi tampalan kaki dan rasa hati, buah pinggang dan salur kencing. Jika seseorang mencari untuk menyahtoksin badan seluruh mereka dan kehilangan berat badan dalam proses dia harus tidak melihat kaitan kolon yang mudah membersihkan yang biasanya adalah terbaik digunakan sebagai julap semulajadi yang.

Artikel ini bertujuan untuk membantu pembersihan produk ke dalam kategori yang berlainan jenis, menentukan apakah kategori, bagaimana mereka bekerja dan apa kesan setiap kategori pembersih cubaan untuk membawa orang yang mengambilnya.

1.) Pembersih kolon: pembersihan usus melegakan sembelit yang biasanya didapati dalam bentuk kapsul yang diambil untuk tempoh biasanya 4-10 hari. Kebanyakan produk pembersih kolon bertujuan untuk melegakan sembelit dengan secara semulajadi merangsang usus meningkatkan kekerapan pergerakan usus semasa setelah ditambah bahan-bahan yang juga membantu membersih dan melegakan usus. Pembersihan usus juga boleh dilakukan secara berkala bagi orang-orang yang mendapatkan penyelenggaraan usus besar yang sihat, yang menjadi matlamat kesihatan yang amat menonjol.

2.) Jumlah atau seluruh badan pembersih: program detoksifikasi tubuh didapati dalam bentuk cecair atau kapsul yang biasanya tahan 1-3 minggu dan biasanya diiringi Diet Khas, memberikan jenis program pembersihan ini perbezaan boleh menyebabkan kehilangan lemak dan berat badan. Berbeza dengan usus yang membersih, kekerapan pergerakan usus tidak sangat meningkat dan lebih sesuai untuk mereka yang ingin mengamalkan gaya hidup yang lebih detoxifying sekurang-kurangnya buat sementara waktu. Bergantung kepada kualiti program, sebuah badan yang jumlah membersihkan biasanya mempunyai kesan detoxifying terbesar kerana ia boleh merangkumi aspek-aspek setiap kategori.

3.) Parasit pembersihan: membersihkan yang sangat kuat yang menggunakan herba yang anti-parasitic untuk membuang usus yang tidak sihat populasi bakteria, kulat dan cacing microscopic. Parasit pembersihan telah dikehendaki pembersihan villi dalam usus yang mana makhluk microscopic penduduk sekali gus meningkatkan penyerapan nutrien dan meningkatkan sistem imun. Orang-orang yang mengalami selesema kronik dan gejala-gejala yang sejuk serta orang-orang yang sering pelancongan di peringkat antarabangsa adalah di antara orang-orang yang akan memberi manfaat kepada sebahagian dari parasit membersihkan atur cara.

4.) Detoksifikasi kaki tompok: pendekatan lebih pasif kurang invasif untuk detoksifikasi tubuh. Patch ini khas diletakkan di bahagian bawah kaki sebelum tidur dan toksin yang secara semula jadi yang diambil ketika anda sedang tidur. Ini adalah sistem yang terbaik untuk mengekstrak bahan logam berat dan bahan kimia beracun yang boleh beredar di seluruh badan. Patch ini juga dianggap berkesan untuk kelegaan daripada kesakitan artritis, peningkatan fungsi limfa dan peningkatan edaran.

5.) Hati, buah pinggang dan pundi hempedu membersih: organ-organ ini tiga bekerjasama kerana badan anda sisa loji pemprosesan dan tugas utama mereka adalah untuk memecahkan toksin. Organ-organ penting ini sering mendapatkan tersumbat dengan lemak, keras hempedu, toksin dan ginjal dan hempedu batu membuat sistem pemprosesan sisa ini jauh lebih cekap. Hati, buah pinggang dan pundi hempedu yang tarik berusaha liquify dan membersihkan tersumbat ini daripada anda sistem meninggalkan organ-organ ini penting untuk fungsi yang lebih baik pada mereka sendiri.

Kesimpulannya, oleh lebih baik mengkategorikan pembersihan produk-produk yang berasaskan ciri-ciri mereka yang khusus, pengguna yang berminat boleh sepadan dengan keputusan mereka dikehendaki dengan jenis produk pembersihan yang mereka pilih dan mempunyai pengalaman detoxifying keseluruhan yang lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *