Tennessee insurans kesihatan kadar kenaikan muka Persekutuan pembangkang

Tennessee insurans kesihatan kadar kenaikan muka Persekutuan pembangkang

Jabatan U.S. Setiausaha Kesihatan dan perkhidmatan manusia Kathleen Sebelius telah mengumumkan bahawa pemberian Akta penjagaan mampu akan menyediakan $3,979,002 kepada Tennessee untuk memerangi kenaikan premium insurans kesihatan TN tidak munasabah. Sebelius juga mengeluarkan satu laporan yang dikenali sebagai “Kadar mengkaji kerja” untuk menunjukkan bagaimana sebelumnya kajian semula kadar geran yang telah membantu untuk mengurangkan kenaikan premium insurans kesihatan dan meningkatkan ketelusan dalam pasaran insurans kesihatan.

Walaupun Sebelius berkata, “Syarikat terus mempunyai tanggungjawab utama untuk mengkaji kadar insurans dan geran ini memberi lebih banyak sumber untuk memegang syarikat insurans bertanggungjawab, geran itu adalah hanya terbaru Persekutuan tindakan untuk meningkatkan akses kepada insurans kesihatan untuk Tennessee. Hampir $250 juta wang geran telah diedarkan kepada negeri-negeri yang berbeza untuk memudahkan Ulasan Kadar insurans kesihatan.

Tennessee insurans kesihatan perubahan ikut reformasi Kesihatan

Pada 1 September 2011, pembaharuan penjagaan kesihatan memerlukan syarikat insurans kesihatan Tennessee yang merancang untuk meningkatkan premium insurans kesihatan kumpulan kecil dan individu dengan lebih bahawa 10 peratus untuk mengemukakan permohonan. Jika kadar peningkatan adalah dianggap tidak munasabah, syarikat insurans perlu secara terbuka membenarkan ia. Pihak berkuasa Persekutuan berharap bahawa ini akan meningkatkan kebertanggungjawaban insurans kesihatan dan membawa kepada mengurangkan kos dengan ketara bagi individu, keluarga dan pemilik perniagaan kecil yang membeli perlindungan melalui pasaran individu.

Ini boleh, Gabenor Haslam menandatangani Rang undang-undang undang-undang yang mengembang dalam TN Jabatan insurans, skop kajian dan memberikan Jabatan kuasa kelulusan mengenai cadangan kadar kenaikan pada dasar-dasar kumpulan kecil dan individu. Pada masa ini, Jabatan bekerja mengenai peraturan-peraturan mengenai bidang kuasa kelulusan yang baru.

Pada 1 Julai 2011, semua kumpulan kecil dan individu Tennessee insurans kesihatan kadar yang diperlukan untuk difailkan terlebih dahulu untuk kelulusan ini daripada Pesuruhjaya. Jabatan sedang meneroka bagaimana untuk menggabungkan di Tennessee semua pembayar tuntutan pangkalan data bagi mempertingkatkan kadar proses.

Insurans kesihatan Tennessee tidak lagi memenuhi semua peruntukan Akta penjagaan mampu

Negeri ini merupakan salah satu daripada empat diberikan pengecualian selama satu tahun sementara kepada peralihan secara perlahan-lahan dari dasar-dasar yang tersedia sebelum pembaharuan penjagaan kesihatan kepada orang-orang yang memenuhi piawaian Kebangsaan yang baru bagi meningkatkan liputan. Pengecualian ini adalah perlu untuk menghalang Tennesseans sesetengah kehilangan mereka perlindungan sedia ada, walaupun ia adalah di bawah piawaian Kebangsaan.

Rangkaian restoran makanan segera tertentu tersirat mereka akan berakhir insuring pekerja benar-benar jika diperlukan untuk menawarkan insurans kesihatan lebih ketara bagi Tennessee. Syarikat-syarikat ini, bersama-sama dengan syarikat-syarikat insurans kesihatan Tennessee, dikehendaki masih memenuhi piawaian Persekutuan selepas penepian itu tamat.

Manakala perlindungan insurans kesihatan yang kecil adalah lebih baik daripada tiada langsung, di antara dasar-dasar yang tersedia di Tennessee telah dikritik sebagai meninggalkan pemegang-pemegang polisi yang terdedah kepada kos perubatan utama yang akhirnya boleh memaksa KEBANKRAPAN. Salah satu elemen paling kritikal dalam mana-mana polisi insurans kesihatan adalah had Tahunan samping yang maksimum. Itulah cara yang mewah berkata jumlah kos perubatan yang anda bertanggungjawab membayar di tahun satu.

Sejak dasar ini mengandungi co-payments, Ko-insurans dan kadang-kadang darabkan deduktibel, mengesahkan apa yang anda akan berakhir sehingga perbelanjaan dalam senario kes terburuk. Mengapa tidak syarikat-syarikat insurans kesihatan Tennessee hanya mengatakan apa yang mereka akan membayar dan apa yang anda perlu bayar? Mungkin suatu hari nanti tekanan untuk meningkatkan ketelusan akan membuat yang mungkin. Sekarang, terdapat sumber-sumber dalam talian yang boleh membantu anda mentafsirkan apa yang terma-terma Insurans bermaksud dari segi berapa banyak anda benar-benar akan dibayar untuk penjagaan kesihatan dengan dasar yang tertentu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *