Tempoh insurans kesihatan subsidi Imperils dibentangkan di luar Amerika

Tempoh insurans kesihatan subsidi Imperils dibentangkan di luar Amerika

Sebelum Dewan Don dan keluarga beliau meninggalkan bandar untuk kesyukuran, penyelia pembuatan dibentangkan-off dari Castalia, Ohio, menulis cek $763.81 kepada syarikat insurans kesihatan untuk bayaran Disember beliau.

Dia telah membayar $237 pada bulan November, tetapi peningkatan besar tidak disebabkan oleh kenaikan kos kesihatan atau penyakit yang bencana – dan ia bukanlah kejadian terpencil.

Dewan, 56, adalah antara satu anggaran 7 juta rakyat menganggur Amerika yang mendapat subsidi Persekutuan untuk membantu mereka membeli insurans kesihatan di bawah undang-undang yang dikenali sebagai Akta penyesuaian bajet Omnibus disatukan.

Bagi pekerja-pekerja yang diberhentikan atau saiznya mengecut daripada 1 Sept. 2008, hingga 31 Dis. 2009, subsidi COBRA membayar 65 peratus daripada premium insurans kesihatan berasaskan kerja selama sembilan bulan.

Subsidi itu, Walau bagaimanapun, tamat Isnin Dewan dan terperi ribuan orang lain yang mula menerima bulan Mac, apabila ia mula menjadi tersedia sebagai sebahagian daripada Akta pelaburan semula dan pemulihan Amerika.

Kecuali Kongres bergerak dengan pantas untuk memanjangkan manfaat, berjuta-juta rakyat Amerika lain menganggur akan mengalami kejutan pelekat yang sama apabila mereka ekzos subsidi mereka dan perlu membayar premium insurans kesihatan yang penuh, bukan hanya 35 peratus.

Bagi kebanyakan orang, kos perlindungan akan triple, memaksa pekerja menganggur-pelanggan tunai diikat untuk berebut untuk perlindungan peribadi yang lebih murah, pergi uninsured atau sedut seperti Dewan dan membayar kadar yang lebih tinggi.

Dengan subsidi, perlindungan berasaskan pekerjaan adalah purata $398 sebulan untuk keluarga dan $144 bagi individu, kata Kaiser keluarga Yayasan. Tanpanya, premium purata $1,137 untuk keluarga dan $410 bagi seseorang individu.

Dewan dan isterinya yang bernasib baik. Premium bulanan meningkat hanya $526 tanpa subsidi. “Tetapi itulah masih $500 memukul pada saya bajet bulanan,” katanya.

Beliau berharap untuk mengimbangi kadar yang lebih tinggi dengan bayaran gadai janji lebih rendah melalui pengubahsuaian pinjaman, tetapi ia tidak jelas sama ada beliau akan mendapat pelarasan.

“Kami telah pergi ke atas perbelanjaan kami, dan kami tidak tahu apa lagi untuk mengurangkan,” Dewan berkata. “Terima kasih Tuhan kita telah mendapat sedikit wang dalam bank, tetapi kami benar-benar perlu tekun dalam perbelanjaan kami.”

Dewan telah tidak dapat mencari kerja kerana beliau adalah dipecat dari sebuah pengeluar bahagian auto pada bulan Oktober 2008, walaupun beliau mempunyai Ijazah dalam perniagaan. Beliau mendapat $422 seminggu faedah pengangguran, dan pemotongan insurans kesihatan untuk menjimatkan wang bukan satu pilihan.

Dewan mempunyai tekanan darah tinggi, dan beliau dan isteri yang mempunyai masalah lutut dan berat badan, “yang sentiasa menambah kebimbangan yang berterusan mengenai kesihatan kita”, katanya.

Secara umum, COBRA membolehkan sesetengah pekerja yang kehilangan pekerjaan mereka – melainkan jika mereka dipecat bagi salah laku kasar – terus insurans kesihatan mereka dengan majikan mereka bekas selama 18 bulan.

Sebelum subsidi adalah ditawarkan, hanya kira-kira 9 peratus daripada orang-orang yang layak untuk perlindungan di bawah COBRA mengambil kesempatan itu kerana ia begitu mahal.

Analisis Ogos oleh Hewitt Associates mendapati bahawa pendaftaran COBRA telah berganda sejak tempat menjadi subsidi disediakan bagi pekerja-pekerja yang layak di lebih daripada 14 juta.

Kajian daripada syarikat-syarikat besar yang 200 mendapati bahawa kadar pendaftaran melompat dari 19 peratus dari September 2008 hingga Februari 38 peratus dari Mac hingga Jun.

Industri dengan kehilangan pekerjaan besar menunjukkan peningkatan paling besar. Pendaftaran di kalangan pekerja perkilangan industri pergi dari 7 peratus kepada 59 peratus, manakala pendaftaran tiga kali ganda antara pekerja-pekerja pembinaan, riadah dan runcit.

Ia masih tidak jelas bila atau samada Kongres akan menangani tamat subsidi dengan undang-undang tertentu atau sebagai sebahagian daripada utama pekerjaan Bil.

Bulan ini, Sen. Al Franken, D -Minn., bercakap di tingkat Senat yang berusia 57 tahun juzuk dari Lakeville yang dinamakan “Gregory” yang telah dipecat dari kerja percetakan bulan Mac dan sekarang bergantung pada subsidi COBRA beliau.

Manfaat membolehkan Gregory untuk membayar $350 sebulan terus perlindungan berasaskan kerja beliau untuk isterinya, yang mengalami artritis reumatoid, dan dirinya sendiri.

Apabila subsidi mereka berakhir Isnin, Walau bagaimanapun, premium pasangan akan meningkat kepada $940. Gregory tidak boleh mendapatkan peribadi kurang mahal insurans kerana keadaan isterinya yang sedia ada.

“Dalam ekonomi muram hari ini, yang mempunyai $940 setiap bulan untuk berbelanja untuk Insurans Kesihatan, terutamanya jika anda tidak mempunyai pekerjaan?” Franken berkata. -… Sekarang bukanlah masa untuk meletakkan satu lagi beban keluarga bergelut.”

Franken dan Senator Demokratik lain menulis surat menggesa pihak pemimpin untuk bertindak atas COBRA subsidi pengembangan dan peningkatan Akta 2009 minggu ini.

Rang undang-undang, ditaja oleh Sen. Sherrod Brown, D-Ohio, akan meningkatkan subsidi daripada 65 peratus kepada 75 peratus, memanjangkan dari sembilan hingga 15 bulan dan menolak tarikh tamat awal Jun depan.

Rep Joe Sestak, D -Pa., ditaja ukuran sama seperti di Dewan Rakyat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *