Tempat-tempat yang terbaik untuk melihat tumbuh-tumbuhan liar Cactus

Tempat-tempat yang terbaik untuk melihat tumbuh-tumbuhan liar Cactus

Succulents adalah sejenis tumbuhan yang mampu air terkumpul; Itulah sebab mengapa mereka menonjol di kawasan-kawasan gersang [1]. Terdapat beberapa jenis tumbuh-tumbuhan yang lembut dan lazat; ocotillo, agave dan aloe vera adalah hanya beberapa contoh [2]. Tetapi, kita cenderung untuk misguidedly generalise mereka semua sebagai cactuses (atau cacti). Itu adalah kerana mereka yang paling popular.

Cactuses yang membezakan dari succulents lain kerana ciri-ciri khusus dikenalpasti dalam bunga mereka. Pendebungaan dilakukan kebanyakannya oleh lebah, walaupun burung-burung, kelawar dan moths juga boleh memainkan peranan dalam proses [3]. Ia adalah menarik untuk diperhatikan bahawa, kerana Kelawar dan moths waktu malam, banyak spesis cacti mekar pada waktu malam [4].

Orang-orang dari seluruh dunia mahu melihatnya di dalam habitat semulajadi mereka. Ini mungkin kerana cactuses membuat sesetengah kawasan tersendiri, stereotaip walaupun. Tetapi Adakah anda tahu tempat yang terbaik untuk mereka? Mari kita ketahui tempat terbaik untuk mencari cactuses di hutan, di mana mereka miliki.

Padang Pasir Sonoran
Padang Pasir ini merangkumi kawasan sempadan antara Mexico dan dua negeri-negeri Amerika, California dan Arizona. Ia mungkin dinamakan selepas Sonora, rantau di Barat Mexico. Ini adalah satu-satunya tempat di mana anda akan melihat Kaktus saguaro ikon. Dengan ketinggian antara 40 hingga 60 kaki, saguaros yang menakjubkan untuk mematuhi; tertinggi dalam rekod di dunia adalah 78 kaki! Satu lagi aspek yang luar biasa itu, bergantung kepada faktor-faktor alam sekitar; mereka boleh bertahan sehingga 200 tahun. Apabila mereka sampai ke 50 hingga 100 tahun usia lengan cenderung untuk muncul dalam ke atas arahan-arahan [5]. Saguaro yang telah berkembang pada kapasiti penuh yang boleh menyimpan sehingga 760 liter air [6].

Padang Pasir chihuahuan
Ketika musim dingin, Rama-Rama yang berhijrah dari Amerika Utara ke Mexico pollinate beribu-ribu tumbuh-tumbuhan dan antara orang-orang yang cactuses yang tumbuh di padang pasir Chihuahuan. Terdapat kira-kira 345 spesis cactuses di padang pasir ini dan mereka memainkan peranan yang penting dalam kehidupan orang lain tumbuh-tumbuhan dan haiwan di rantau [7].

Kematian Valley National Park
Taman ini terletak di gurun Mojave; Ia menduduki tempat di Amerika Syarikat dari California dan Nevada. Kerana sangat daripada keadaan, Terdapat beberapa spesis tumbuhan di Lembah kematian. Orang-orang yang sukar cukup untuk bertahan termasuk: Cholla Perak, Tong Cottontop, dan Beavertail, dengan dengan bunga magenta perhatian rebellious. Anda akan juga kagum mendengar terdapat kawasan di Taman ini iaitu 282 meter di bawah permukaan laut, lembangan Badwater [8].

[1]Muzium Gurun Arizona-Sonora. Takrif yang Succulent.
[2] Arizona-Sonora Gurun Muzium. Cactaceae (Cactus keluarga).
[3] Arizona-Sonora Gurun Muzium. Cactaceae (Cactus keluarga).
[4] WWF bagi sebuah planet hidup. Cacti.
[5] Arizona-Sonora Gurun Muzium. Cactaceae (Cactus keluarga).
[6] WWF bagi sebuah planet hidup. Cacti.
[7] WWF bagi sebuah planet hidup. Chihuahuan padang pasir, Amerika Syarikat dan Mexico.
[8] Taman Negara Jabatan Perkhidmatan, AS pedalaman (Laman dikemaskini pada 05/28/2010). Kematian Valley National Park, Cacti / padang pasir Succulents.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *