Teknik-teknik meditasi bersantai

Teknik-teknik meditasi bersantai

Apakah meditasi berehat?

Ia adalah kedua-dua keadaan mental dan fizikal. Ia adalah semua tentang memberi tumpuan pada pemikiran tertentu atau objek individu dan pada masa yang sama mencapai keseimbangan merentasi semua otot-otot anda. Keadaan receptivity, rasa santai kesedaran dan rasa tak bernilai adalah hasil. Ianya tidak semestinya objektif teknik meditasi relaksasi kepada amalan meditasi di mana-mana format dial. Foucs yang terletak kira-kira mencapai kesedaran santai, rasa tak bernilai dan receptivity. Teknik-teknik meditasi boleh mengambil pelbagai bentuk berbeza sebaik sahaja anda mempunyai definisi ini di rumah. Objektif utama ialah menemui pendekatan terbaik untuk keperluan anda yang unik.

Adakah anda rohani?

Jika itu berlaku, maka bangunan teknik meditasi anda sekitar solat mungkin pendekatan yang terbaik untuk anda. Hati-hati bahawa anda tidak bercakap dengan Tuhan kamu. Ia adalah penting untuk diingat bahawa satu fikir atau objek fokus meditasi. Bermula dengan pemikiran yang mudah atau keinginan maka membuka minda anda dengan jawapan yang anda mungkin menerima untuk keinginan itu (seperti “keharmonian keluarga” sebagai contoh).

Adakah anda seorang yang sangat sosial?

Jika ya, maka mungkin Kumpulan meditasi adalah sesuai untuk anda. Kelab kesihatan tempatan mungkin menawarkan kelas meditasi yang anda boleh menikmati.

Adakah anda aktif secara fizikal?

Teknik meditasi bersantai yang terbaik bagi anda adalah sesuatu yang fizikal jika itu berlaku. Untuk mencapai rasa subliminal meditasi yang aktif, anda tidak perlu merupakan seorang atlet jarak jauh. Menyerap diri anda dalam aktiviti-aktiviti seperti yoga, berjalan, seni kreatif, berkebun dan pelbagai aktiviti lain juga boleh memberikan anda peluang untuk mencapai keadaan santai meditasi.

Memikirkan keperluan dan gaya unik anda kerana anda memikirkan teknik meditasi bersantai yang terbaik untuk diri sendiri. Ia akan menjadi sukar untuk bersaing dengan usaha meditasi anda kecuali jika anda mengambil satu teknik yang berfungsi dengan gaya hidup anda dan keperluan anda. Tidak kira apa kelonggaran meditasi teknik anda memilih untuk meneruskan, Terdapat beberapa perkara yang perlu diingat.

Mengekalkan fokus… anda berfikir, aktiviti atau objek. Sebelum menjadi terganggu oleh intruding pemikiran, sapu mereka keluar dari fikiran anda.

Tetamu akan ditulis oleh pelanggan kami selepas penginapan di masa… terus pemikiran yang positif dan negatif daripada peristiwa di masa lalu dan merancang untuk masa depan daripada kepala anda semasa anda bertafakur. Boleh di buat masa ini.

Amalan harian… pengulangan menawarkan peluang terbaik untuk kejayaan tidak kira apa teknik meditasi kelonggaran yang anda menjalankan. Ia akan mengambil amalan dan ketabahan untuk mencari Negeri santai anda.

Perlu diingat bahawa apabila anda menguasai meditasi dan istirahat, anda latihan diri sendiri untuk menguasai proses kawalan. Seperti yang anda amalkan, diingat matlamat anda: anda perlu mencari jalan untuk receptivity, kesedaran yang santai dan rasa tak bernilai melalui teknik meditasi kegiatan anda. Sebaik sahaja anda mewujudkan laluan tersebut, anda akan dapat mencari ketenangan jiwa anda bila-bila masa hidup anda mula tekanan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *