Tekanan darah tinggi dan perjalanan udara

Tekanan darah tinggi dan perjalanan udara

Saya membaca sebuah artikel akhbar hari lain tentang tertentu terkenal Pengarah yang ditolak kerusi kapal terbang kerana beliau ke besar (mengikut sekatan syarikat penerbangan) untuk mengambil hanya satu kerusi dan mereka adalah terlebih tempahan. Beliau terpaksa mengambil penerbangan lain.

Walaupun beliau tidak dimalukan oleh keadaan, dia sepatutnya malu. Beliau adalah sangat cemerlang bahawa beliau tidak pula memuncak keadaan. Beliau hanya mengambil gambar dia dalam penerbangan yang seterusnya dan hantar secara online.

Sebelum ini, saya juga telah posted banyak artikel mengenai perjalanan udara dan gayat. Kerana saya sentiasa gemar menyambung isu-isu berkaitan Kesihatan, saya mula berfikir tentang isu-isu yang boleh menjejaskan yang lebih berat orang apabila beliau mengembara dalam udara selain daripada keyakinan diri.

Oleh itu, saya berfikir untuk tekanan darah tinggi dan ia cuba untuk mengetahui kesan membawa semasa dalam perjalanan. Tetapi kita boleh meninggalkan mereka kerana perjalanan berkaitan masalah.

Apa yang mempengaruhi orang darah tinggi? Mereka harus mengambil berat tentang lama menunggu talian, kelewatan, pemeriksaan keselamatan dan membawa tekanan penerbangan. Jika anda sedang mengambil ubat untuk tekanan darah dan ia adalah dalam kawalan maka terdapat tiada bukti bahawa penekanan Penyaman kabin akan mempengaruhi anda.

Apabila tekanan darah anda tidak boleh dikawal dengan ubat-ubatan atau jika anda mempunyai kesan-kesan sampingan yang serius lain, maka terdapat di mana anda perlu bimbang tentang. Sama seperti seorang yang mempunyai asma yang telah bersedia untuk “acara” apabila perjalanan, orang pada risiko bagi serangan jantung atau strok perlu menganggap bahawa mereka tidak akan dapat menerima rawatan segera semasa terbang.

Kaedah temubual mendalam urat atau DVT (beku yang membentuk dalam pusingan) boleh memberi kesan kepada sesiapa sahaja yang terbang tetapi mereka yang mempunyai tekanan darah tinggi adalah pada risiko yang lebih tinggi. Selain menjadi menyakitkan, jika beku itu pecah dan akan bergerak ke paru-paru, pulmonari Embolisme yang boleh berlaku, menjadikan ia suatu keadaan yang berpotensi membawa maut.

Sebenarnya ianya bukan satu kebimbangan, tetapi orang yang mempunyai tekanan darah tinggi boleh meningkat. Hb darah mula tinggal di kaki kerana terdapat tiada pergerakan untuk masa yang lama. Orang-orang yang terbang jarak jauh membawa masalah bengkak pergelangan kaki dan kaki.

Ada beberapa perkara yang anda boleh lakukan untuk membantu darah beredar. Antaranya: mengambil pusingan di sekeliling kabin sekali setiap jam, anak lembu regangan latihan semasa duduk, minum banyak air, mengelakkan alkohol (ini menggalakkan lumpuh dan juga boleh mendehidrasi anda) dan memandangkan perjalanan stoking mampatan.

Anda juga harus ingat bahawa hari ini penerbangan kelewatan dan pembatalan yang sangat biasa. Jika anda sedang mengambil ubat untuk tekanan darah maka anda perlu memastikan bahawa ia sepatutnya berlangsung untuk perjalanan keseluruhan.

Anda perlu bercakap dengan Ketua-Ketua syarikat penerbangan jika anda memerlukan oksigen. Ia juga dinasihatkan bahawa anda juga harus berjumpa doktor anda dan berbincang mengenai masalah yang anda mungkin hadapi. Anda perlu tidak takut melakukan semua perkara-perkara ini kerana ada hanya sangat terhad individu-individu yang telah dibersihkan untuk terbang.

Saya alami tekanan darah tinggi sangat disyorkan. Kejayaan itu adalah dijamin oleh saya. Ia pasti akan membantu anda kerana ia telah membantu begitu ramai orang secara global.

EL331014

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *